Askerin Suriye'ye giriş koşulu

MURATS44

Özel Üye
Askerin Suriye'ye giriş koşulu

Sınırda '1 saat sonra Suriye'ye girecekmişiz gibi' tüm hazırlıklar tamamlandı.
tb

Suriye sınırındaki Kilis ve Öncüpınar'a çok sayıda asker, top ve füze bataryası, silah ve teçhizat yığınağı yapılması, bordo berelilerin kaydırılması, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın bölgede incelemelerde bulunması, "Operasyon yakında" şeklinde değerlendirildi. Ancak bölgedeki kaynaklar, henüz operasyonun icra aşamasına geçilmediğini vurguluyor.

EMİR GELMEDİ


Kaynaklar, operasyon emrinin gelmediğini hatırlatarak, "Başbakanlık'tan alınan direktif kapsamında, 1 saat sonra Suriye'ye girecekmişiz gibi tüm hazırlıklar tamamlandı. Girmemiz gerektiğinde en sağlam şekilde tedbirleri alıyoruz. Yoğun bir göç dalgası ya da sınır hattında bir oldubitti yaşanırsa bu ihtimal devreye girer" bilgisini verdi.

NEDENİ DENETLEME


Bordo Bereliler'in Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın bölgede bulunması ise "Ayda 8-10 kez bölgeye gidiyor. Geçen hafta iki kez Suriye sınırındaki birlikleri denetlemeye gitti. Taburların içinde bordo bereli timleri var, onları denetliyor" ifadeleriyle açıklandı. Bordo Bereliler'in kısa süre önce Irak'tan Suriye'ye kaydırıldığını belirten kaynaklar, sınırdan içeri girilmesi durumunda Bordo Bereliler'in, Süleyman Şah operasyonunda olduğu gibi keşif, yol tedbirleri ve gerekirse nokta operasyonlarda görev yapacaklarını söyledi. Bordo Bereliler, tugayların, taburların içinde görev bekliyorlar ve toplam sayıları açıklanmıyor.Ankara Gölbaşı'nda da birlikleri bulunan Bordo Bereliler'in bir taburu 70-80 kişiden oluşuyor. İhtiyaç olduğunda taburlar, küçük timlere bölünerek nokta operasyonlarına çıkarılıyor.

HANGİ KOŞULDA SURİYE'YE GİRİLİR?


Muhtemel operasyonun uluslararası meşruiyetinin sağlanması ve İran, Rusya gibi ülkeler üzerinden Suriye ile görüşme yapılması, TSK'nın da çekinceleri arasında yer alıyordu. Bu konuda bir gelişme sağlanamasa da herhangi bir tehdit yaşanması durumunda TSK, hükümetten aldığı direktifin gereğini yerine getirecek ancak bunun için bir operasyon emri gerekiyor.

PLANLAR EN ALT SEVİYEYE ULAŞTI


Başbakan'ın direktifi doğrultusunda hazırlanan Genelkurmay harekât emri, kolordulara iletildi. Kolordunun hazırladığı harekât planları önce tümen ve tugaylara, onlar üzerinden ise taburlara ve bölüklere kadar ulaştı. TSK'nın şu anda planlama aşamasında olduğu, icra aşamasına geçilmediği belirtilirken, sınırdan içeri girilmesi durumunda her türlü olasılığa karşı alternatifli planların da hazır olduğu ifade edildi.
 

TÜRKOĞLU

Aktif Üyemiz
Türkiyenin çıkarlarına ters düşecek ve zarar verecek en ufak gelişmede saniye beklenmeden gereken yapılmalı.
 
Üst Alt