Takva’ya Ulaştıran Büyük Sır

Mevsimsiz Kar

Aktif Üyemiz
zulcellalivelikram.jpg


` Biliyorsunuz ki Takva Allah katında çok büyük bir değeri olan yüce bir mertebedir. Takva kulun Allah’tan korkup sakınması, kendini rabb’ine teslim etmesidir.

` Takva’ya ulaşmada Rabbimiz bizden bir dilek ister, bu dilek: “ruhumuzun Allah’a ulaşmasını dilemektir”. Bu her yerde geçen fakat günümüzde unutturulan bir şeydir. Bu tek başına yetmez insanın rabbinden kalben korkması ve sakınması gerekmektedir.Buda bekliyerek kendi kendine gelmez, SAKIN BEN HAZIR DEĞiLiM YADA ŞUNU BUNU YAPIYIM FiLAN SONRALARADA BIRAKMANIZA GEREK YOK.. ALLAH’TAN KORKTUĞUNUZU DiLE GETiRMEKTE SiZi ALLAH’IN HiDAYETiNE KAVUŞTURABiLiR.

“…Muhakkak ki, Allah yolunda en değerli olanınız, takvaca en ileri olanınızdır (49/13)”
“Arabın arap olmayana hiçbir üstünlüğü yoktur Üstünlük ancak takva iledir ”(Ahmed b Hanbel, 5, 411)

İşte Takva’ya Ulaştıran Büyük Sır...
(Bunları saymaksızın sürekli tekrar edin, iÇiNDE HiÇ İMAN BULUNMAYAN BiR iNSAN BiLE GÜZEL VE SAMiM i DUYGULARA KAVUŞUR.)

Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, Ben Allah’tan korkarım, ………….

` Bunları sölerken Allah’ın sıfatlarınıda zikredebilir, Ahiret ve gazabı düşünüp Çeşitli konularda TEFEKKÜR yapabiliriz. Tefekkür yapmak yani Aklımızı kullanmak, düşünmek ve yorumlamak büyük bir ibadettir.

“Allah korkusu diğer korkulardan hiçbirine benzemez.”
” Allah korkusu, insanı olgunlaştırır, kemale erdirir. Nefsin esaretinden, şeytanın tuzağından kurtarır.”
“Allah korkusu iman ve ilim derecesidir Bu bakımdan Allah ’tan en çok korkanlar imanı son derece kuvvetli olanlar ve alimlerdir”
“Allah’tan korkan bir insandan Her şey korkar.”

` Günlük yaşamımızda karşılaştığımız ve kötü düşündüğümüz olaylar esnasında bunları içimizden tekrarlamayı unutmayalım, Allah Es-Semih(İşiten) ve El-Basir(Gören) dir.

` El-Hadi(Hidayet veren) Allah dilediği kulunu hidayete erdirir, İnşallah hayırlı, Allah’a layık bir kul olup Er’enlerden oluruz.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Birçok şeyi kapsayan küçük ama manası Büyük bir dua;
Allah’ım bize Akıl ver, İlim ver, Zihin ver.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
Üst Alt