Sami Yusuf ~ You Came To Me video klip izle indir(bu eser süper)

gecenuru

Yeni Üyemiz

syusuf-cametome.JPG





Sami Yusuf kimdir?
1980 doğumlu olan genç sanatçı Sami Yusuf, aslen Azerî bir aileden gelmekte. Babası da ünlü bir kompozitör ve müzisyen olan Sami Yusuf’un genç yaşlardan itibaren müziğe olan ilgisi de bu vesileyle başlamış.


Müzik egitimini ise, kazandigi bursla Londra’da Royal Academy of Music’ten almistir. Islâmî müzigin ünlü sesleriyle de bir çok çalismasi olmus ve ayni konserlerde yer almistir. Yusuf Islâm, Dawud Wharnasby-Ali ve Raihan bu isimlerden bazilaridir. Tüm Albümlerinde, gerçekten basarili bir sentez göze çarpmaktadir. Ilâhilerin sözleri Arapça ve Ingilizce. Enstrümanlara ve bestelere ise Fars, Arap ve Azerî tarzı hâkimdir. Parçalarının sözleri de oldukça anlamlı ve ciddî mesajlar ihtiva etmektedir. Yozlasmis kültürün yozlasmis müziginden çok farklidir…
İlk albumü, Al-Mu’allim, çıktığı Temmuz 2004 yılında büyük başarı kazanmıştır. İkinci albumü, My Ummah, 2005 yılında, müzikal ve vurmalı çalgılardan oluşan iki versiyon halinde çıkmıştır.
İlk eserinde Salâvat, Hira Mağarası, Yaratıcı gibi eserleriyle bunu hissettirdiği gibi, ikinci eserinde de yine Efendimiz Aleyhissalatu Vesselâm’ın hüznünü (Ümmetim parçasıyla), hatta doğrudan O’nunla (Aleyhissalatu Vesselâm) alakadar üç ayrı parça daha eklemesi, ayrıca ‘Anne Sevgisi’ temasına yer vermesi, Bayram Parçası (Eid Song) farklılığını ortaya koyması, Dualara sıklıkla yer vermesi, son parçasında (We Will Never Submit) belirttiği gibi yolunda farklılık ve kararlılığı vurgulaması gibi ufkunun genişliğini anlatan kıymettar ve kaliteli eserleri, yapmaya çalıştığı hizmetler adına bizlere bir fikir veriyor.
İkinci eserinde çapı genişleterek adeta seslendiği dillerin sayısını, anlamların sayısını, muhatapların ve zevklerin sayısını bir hayli arttırmış. Konuları da arttırmış. Sami Yusuf İslâmî POP tarzında eserler veren genç ama olgun bir şahsiyet. Belki de alanında en iyi ve tek.

:bayrak:
 

mahzungarip

Yönetici
a.r.o eline sağlık güzel paylaşım:9 sanatçımızı tanımış olduk ben azeri kökenli olduğunu bile bilmiyordum.Arap asıllı sanıyordum ıslık
 
Üst Alt