Taş Olan Kadın Efsanesi

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Taş Olan Kadın Efsanesi
Efsane Taş Olan Kadın - Efsaneler - Efsanelerimiz



[SAGAAL]
kebanbaraji5.jpg
[/SAGAAL]

Çok zaman önce Keban'ın güneyinde geçen çayda, bahar ile birlikte seller akmaktadır ve çayın gelişmesi mümkün değildir. Sabahleyin, kucağında çocuğuyla hayvanlarını bu çaydan geçirmek isteyen bir kadın, çayın kenarına gelir ve bu durumu görünce Allah'a yalvarır.

"Yarabbi bize acı ve merhamet et. Bana acımıyorsan, çocuğuma acı... Bu seli durdur. Eğer bu seli durdurursan ve karşıya geçersem, bu fakir halimle bu koyunlardan birini sana kurban keseceğim" der. Kısa bir zaman sonra yağış durmuş ve seller durulmuştur. Kadında sırtında çocuğu ve koyunlarıyla birlikte çaydan karşıya geçmiş. Ardından kadın; verdiği sözü hatırlayarak "Yarabbi eğer suları durdurursan, sana bir kurban kesecektim demiştim.İşte sana kurban!" der ve saçından bulduğu biti yakalayıp, iki parmağı arasında ezerek yoluna devam eder. Tam o sırada, Allah'ın gazâbına uğrar ve kadın, çocuğuyla birlikte taş kesilir.

Hâlen "çırçır" mevkiinde uzaktan bakıldığında 2,5 metre yüksekliğinde kadın ve sırtında çocuğuyla olan olayın anısını yaşayabilirsiniz.
 
Üst Alt