1915'i kampanyayla anlatacaklar

Ömer-28

Aktif Üyemiz
1915'i kampanyayla anlatacaklar
ASİMED tarafından, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğrencileriyle 1915 olaylarına ilişkin ırkçılık faaliyetlerine son verilmesi ve gerçeğin anlatılması için "Bu Yalanlara Kanma" kampanyası başlatıldı.
1915_olaylari_belgelerle_anlatilacak13911605690_h1122543.jpg

Atatürk Üniversitesi, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) tarafından, Edebiyat Fakültesi, Tarih bölümü öğrencileriyle gelecek yıl 100. yılına girecek olan 1915 olaylarına ilişkin ırkçılık faaliyetlerine son verilmesi ve gerçeğin anlatılması için "Bu Yalanlara Kanma" kampanyası başlatıldı. ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, yaptığı açıklamada, ırkçılığın, sosyal ayrımcılığı, ırklar arasında fark gözetilmesini ve soykırıma kadar varabilen şiddeti haklı gösterdiğini ifade ederek, günümüzde Türkiye'de ırkçılığa karşı "dur demek" için geçmişte yaşanan ırkçı olayları unutmamak adına "bir daha asla" prensibiyle çalışan vakıf ve derneklerin aslında ırkçılık faaliyetleri yaptığına dikkati çekti.
Bu oluşumların kafasında ırkçı ve ırkçılık anlayışının olduğunun altını çizen Eğilmez, şunları kaydetti:
"Bunlara göre, Türküm diyen herkes ırkçıdır. Ermeniyim, Rumum veya Yahudiyim diyorsanız özünüzü dile getiriyor ve kültürel kimliğinizi korumuş oluyorsunuz ama Türküm diyorsanız, Hitlerden sonra en büyük ırkçı siz oluyorsunuz. Yine bu gruplara göre, eğer tarihinizle ilgili bir probleminiz yoksa yani Türkler tarihleri boyunca herhangi bir topluma ırkçı politikayla yaklaşmamış ve herhangi bir soykırım eylemi içerisinde bulunmamış diye bir inancınız varsa hayatınız ırkçılık yapmakla geçiyor demektir. 'Ben Müslümanım ve benim yaşadığım yerde ibadet edebilmem için cami olmalı' diyorsanız, yine ırkçılık yapıyorsunuz demektir. Hele hele camilerin dış duvarlarına ayet veya hadis yazmış, hele de bunları ışıklandırmışsanız tam bir ırkçılık faaliyetinin odağındasınız demektir. Bugün Türkiye'de bazı vakıf ve derneklerin dur demek istedikleri ırkçılık anlayışının altında aslında bu coğrafyanın Türklüğü ve Müslümanlığı sorunu vardır. İşin aslı bu maşalar, Türklüğe ve Müslümanlığa dur demek istiyorlar."

Eğilmez, "Biz de dernek olarak Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğrencileriyle 'Bu Yalanlara Kanma' diye bir kampanya başlatarak, bu maşaların gerçek yüzlerini ulaşabildiğimiz herkese anlatacağız ve bu yalancılara 'durun artık' diyeceğiz" dedi.
Kampanya kapsamında, işin gerçek yüzünü Türkiye'de ve dünyada insanlara anlatacaklarını ifade eden Eğilmez, "Sözde soykırıma yönelik Türkiye'de ve dünyada yapacakları faaliyetlerin aslında bir maske olduğunu anlatacağız. Bunun için de sosyal medyayı ve interneti kullanarak, bütün insanlara ulaşmaya çalışacağız. İnsanlar işin gerçeğini öğrenecek" diye konuştu.
 
Üst Alt