Ahlaki Hasene.

mutahhari

Yeni Üyemiz
Güzel ahlak, başkalarını muhabbet tuzağında esir eden bir kementtir. Güzel ahlak ve güzel bir diyalogdan hoşlanmayan ve insanın cazip tavırlarından etkilenmeyen bir kimse var mıdır,
Güzel ahlakın haddi ve sınırı nedir, diye sorduklarında şöyle buyurdular,Ahlakını yumuşatman, sözlerini temizlemen ve din kardeşlerinle açık ve güler bir yüzle karşılaşmandır.Açık ve güler yüzlülük, Allah Resulünün en bariz sıfatlarındandı. İnsanları İslama çeken ve onları İslam Peygamberinin (s.a.a) kendisine hayran bırakan da yine bu güzel ahlak ve sıfat idi.
Allahu Teala, kendi Resulü hakkında şöyle buyurmaktadır. Şüphesiz sen, elbette yüce bir ahlak üzeresin.Yine buyurmuştur ki.Allahın rahmeti sayesinde onlara yumuşak davrandın, Eğer kaba ve katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılıp giderlerdi.Allahu Teala ayetin devamında şöyle buyurmaktadır.Öyleyse onları affet onların bağışlanmalarını dile, iş hakkında onlara danış.
Demek ki, affetmek, bağışlama dilemek ve istişare yapmak güzel ahlakın, halkı gözetmenin ve cazip davranışların diğer örnekleridir. Çünkü bu, insanlara itimat etme ve onlara değer vermenin bir şeklidir. Aynı zamanda böyle davranış, şahsın cazibe etkenidir.
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
ALLAH c.c razı olsun,,,emeğine yüreğine sağlık çok anlamlı paylaşım....
 
Üst Alt