Akvaryum Balıkları Hastalıkları Nedenleri?

ceylannur

Yeni Üyemiz
Akvaryum Balıkları Hastalıkları
Balıkları Hastalıkları
Akvaryumda karşılaşabileceğiniz bazı hastalıklar aşağıdaki gibidir.balıklarınızda bu hastalıkların görünmemesi dileğiyle…
Beyaz Benek Hastalığı:
akvaryum-baliklari.jpg

Çok sık rastlanılan ve kısa sürede gerekli önlemler alınmazsa çabuk yayılan bir hastalık.Bu hastalık balığın vücudunda küçük beyaz lekelere sebep olur.Bilinen bir parazit türüdür.Balıkta iğne başı büyüklüğünde grimsi beyaz benekler görülür.İlaç tedavisi gerektirir ve tedavi ye geç kalınırsa, tedavi edilmezse, zamanla balığın halsizleşmesine ve ölmesine sebep olur.Tedavi için ilk olarak ısıyı sabit tutmalıyız.Beyaz Benek için piyasada bulunan ilaçlardan kullanılmalı.
Örnek olarak Sera Costapur kollanılabilir.
Hastalık, tank suyunun değişminde, ısıtıcı kullanılmayan akvaryumlarda, yeni balıklarda görülebilecek hastalık türüdür.
Tedavi olarak ısı 28 derece olarak ayarlanmalı filitre temizlenmeli ve beyaz benek ilaçı kullanılmalıdır.
Oodınıum Hastalığı:
Bu hastalıkta bakteri ve mantarın oluşturduğu bir hastalıktır.Balığın kuyruklarıyla kanatları çürümeye başlaması oluşan bir hastalık. Daha sonra bu kısımların parçalanmasına sebep olmaya başlar,tedaviye başlanmaması halinde Gövdeye doğru ilerler, ilerlediğinde ise bu hastalığı tedavi etmek çok zordur. Tedavi için Oodınium ilaçları temin edilmelidir. Örnek Olarak Sera Oodınopur ilacı kullanılabilir.
Bu hastalığa kuyruk çürümeside diyebiliriz renkli balıklar ve japon balıklarında daha sıklıkla görülür.Hastalık genelde akvaryumun kirli olmasından ve diğer balıkların balıkların yüzgeçlerini ısırması sonuçu oluşan bir hastalıktır.Hastalık kuyruk kısalması ve kuyrukların tel tel olmasıyla anlaşılır.
Akvaryuma tuz atılır, kuyruk çürümesi ilaçı kullanılmasında fayda vardır.

Mantar:
Bu hastalık ise balıklarda yaralanma sonucu görülen ve balığın yaralanmış, hırpalanmış bölgelerinde başlayan bir hastalıktır.Tedaviye başlanmazsa pamukçuklar oluşturmaya başlar.Balıkta yorgunluk ve iştahsızlık görülür.Tedavi Mycopur ilaçları kullanılmalıdır.Örnek olarak Sera Mycopur.
Akvaryumumuzda en çok rasladığımız bir hastaık türüdür, oluşmasındaki sebepler şunlardır:

Akvaryum içindeki pislik oluşumu bunlara en iyi örnek atılan fazla yemlerdir.Yenmeyen yemler dipe çöker ve zamanla bozulmaya başlar,bu bozulma sonuçunda asit bırakmaya başlar akvaryum içine filitrenizi de sık sık temizlemiyorsanız filitrede mantar hastalığına sebep olur.
Tedavi için kaliteli ilaçları kullanmanzı tavsiye ederim.Bunun dışında tuz kullanılması gereklidir.25 lt. 1 çorba kaşığı kadardır.

Balık Kenesi:
Balıkta özellikle solungaç tarafına yakın yerlerde gözle görünebilecek bir hastalıktır.Bu hastalık balıkta kendini kuma sürtmeyle anlaşılır.İmkanınız varsa balığın üzreinden keneyi alabilirsiniz.

Ağız Fungusu:
Balıkta ağız kısmına yakın bir yerde görülür,ağız kısımında beyaz bir tabaka görünür.Balık ağızında bozulma baş gösterir,hastalık ilerlemesi durumunda ağız çevresi bakteriler tarafından kemirilerek balığın ölümüne sebep olur.
Göz Fırlaması:
Japon balıklarında görülen bir hastalıktır,balıklarda gözler göz yuvasına sığmayacak şekilde büyür daha sonrada patlayarak balığın kör olmasına yol açan bir hastalık türüdür.
Neon Hastalığı:
İsminden de anlaşılacağı gibi neon tetra balığında görülen bir hastalıktır.Balıkta açık sarımsıya benzer lekeler görülür.Toplu ölümle sonuçlanan bir hastalıktır.
Bakteriyel Solungaç Hatalığı:
Micro bakterilerin sebep olduğu bu hastalıkta, balıklar suyun yüzeyinde yüzer, yem yemez, solunum hızlanır ve solungaç kapağı normalden fazla açılarak kenarlarında beyazlık oluşur. Yüksek oranda ölümlere yol açan bir hastalık türüdür.
 
Üst Alt