Komplo Teorileri

MURATS44

Özel Üye
Komplo teorisi, kamuoyu tarafından belli bir şekilde algılanmış herhangi bir olay hakkında geliştirilmiş, kamuoyundan saklandığı iddia edilen bilgilerle, gizli bilgilere veya olayın arkasındaki görünmeyen güçlerle ilişkilendirilen alternatif açıklamalara verilen addır. Bazı kişiler komplo teorileri üreten kişileri paranoyak, ilgi çekmeye uğraşan ya da yanlış yönlendirmelerle toplumu yanıltarak bundan politik, ekonomik (ya da medyatik) çıkar sağlamaya çalışan kişiler olarak görür ve iddiaları gülünç ve önemsiz kabul ederler. Öte yandan bu tip iddialar popüler kültür alanında her zaman kendisine yer bulabilmiş, ilgi çekmeyi başarabilmiştir.

Bilim adamlarına göre komplo iddialarına yatkın toplumlar uzun süreli politik, ekonomik veya ahlaki çöküntü yaşayan veya kendilerine karşı önemli bir tehdit yöneldiğini düşünen insanlar. Öte yandan, İngiliz sosyolog Mark Fenster'e göre belgelendirilebilen pek çok komplo teorisinin fos çıkması, bunların hepten önemsiz olmaları anlamına gelmiyor. Fenster, bu teorilerin ortaya koyduğu gerçeğin, toplumda varolan sisteme karşı genel güvensizlik ve özellikle her şeyin yüzeyde şeffaf ve özgür gözüktüğü demokratik sistemlerde aslında alttan alta süre giden başka mekanizmaların varolduğuna dair inançtır.

En Taze Komplo Teorileri

Bizim çok güzel bir atasözümüz vardır Ateş olmayan yerden duman çıkmaz!. Komplolar denince akla gelen ilk 5 isim; Aytunç Altındal, Erol Mütercimler, Sinan Aygün, Nihat Genç ve Mahir Kaynak. Ve bu kişilerin ilginç ve favori komplo teorileri şunlar:
BİLGİ

Aytunç Altındal (Araştırmacı – yazar)


  • ✓ Amerika'da AIDS hastalığı bizzat devlet tarafından Afrikalıları yok etmek için çıkarıldı.
  • ✓ Los Angeles'te “*****” olarak bilinen uyuşturucu hap bizzat devlet ajanları tarafından dağıtılıyor ve çoğu homoseksüel kişilerin uyuşturulması sağlanıyor.
  • ✓ Türkiye'de sistematik olarak her 3-4 ayda bir borsada büyük panik başlatacak bir komplo ortaya atılıyor ve bu arada birileri 7-8 milyar dolar parayı toz ediyor.

BİLGİ

Dr. Erol Mütercimler (Yazar – televizyon yapımcısı)


  • ✓ General Mustafa kemal'i Samsun'a çıkaran gemi aslında yepyeni bir transatlantikti.
  • ✓ Türkiye'de de faaliyet gösteren bir bankanın arması aslında St. Andrew Haçı'dır. Bu haç, İskoçların milli sembolü olmasının dışında 29. masonluk derecesine verilen makamdır.
  • ✓ Dünyanın en zengin petrol yatakları, Türkiye'nin tam altında 6 bin metre derinlikte yatıyor.

BİLGİ

Sinan Aygün


  • ✓ Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir sonraki ayağı, Karadeniz olacak. ABD, daha önce de Karadeniz'i ele geçirmeyi denemiş; ama Türkiye, Rusya ile işbirliği yaparak bunu önlemişti. Bu süreç yeniden yaşanacak.
  • ✓ Üst kademedeki devlet memurlarına suikast girişimleri olacak. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri hedef alınacak.
  • ✓ Türk tarımı iflas ettirilecek. Topraklarımız kullandıktan sonra kendini imha eden ve kaynağı İsrail olan genetiği değiştirilmiş tohumlarla işleniyor. İsrail tohum satışını sıfırlayacak ve büyük bir açlık tehlikesi doğacak.

BİLGİ

Prof. Dr. Mahir Kaynak (Araştırmacı – yazar)


  • ✓ 1980 öncesinde var olduğuna inanılan sağcı ve solcular… Bunların hepsi aynı kaynaktan besleniyorlardı. Yıllar sonra doğruluğu da ortaya çıktı zaten.
  • ✓ Yahudiler, dünyayı idare ediyorlar. Bu işin kolay tarafı… Ama El Kaide'yi bir türlü yok edemiyorlar. Çünkü bu çok zor.
  • ✓ SSCB'nin dağılması, Komünist Parti'nin intihar etmesi ile gerçekleşen son derece bilinçli bir tercihti. Dışarıdan hiçbir müdahale söz konusu değildi.

BİLGİ

Nihat Genç (Yazar)


  • ✓ Türkiye'yi Sabetaycılar yönetiyor (Bunun 20. yüzyıldaki versiyonu da dünyayı Siyonistlerin yönettiğiydi.)
  • ✓ Adnan Menderes, idam edildi; çünkü Ardahan'ı Ruslar'a satmıştı.
  • ✓ Türkiye'nin elinde kimsenin bilmediği öyle bir bomba var ki, onunla dünyayı dize getirebilir.
 
Üst Alt