-ALLAH cc bize şah damarından daha yakındır-

fahrettin tırınk

Site İmamı


Dünyadaki hemen herkes şah damarın ne olduğunu bilir.İşlevini ,fonksiyonlarını tam olarak bilmesede ,nerede olduğunu en azından tahmin eder.Bunun için çok bilgili olmayada gerek yoktur.

İşte Allah hemen herkesin anlayacağı şu ifadeye Kuran`da yer verir ;"Yemin olsun ki,insanı biz yarattık.Nefsinin ona neler fısıldadığını da biz biliriz.Biz ona ,şah damarından daha yakınız."KAF Suresi 16.

Şah damarından daha yakın olmak demek ,o insanın aslında ne yaparsa yapsın,nereye gizlenirse gizlensin,ne kadar fısıldayarak konuşsun hatta kimseye söylemese bile içinden ne geçiyorsa geçirsin yaratıcımız Allah tarafından onun bilindiğinin bir kanıtıdır.İnsanların kavrayamadıkları nokta burada başlıyor.

İnsanları çeşitli gruplara ayırmamız mümkün;bazıları ateist olduğundan zaten inkardalar,bazıları Allah`ı sanki bulutların arkasına (haşa) saklanmış yaşlı bir dede gibi görüyorlar. Allah onlar için çok uç zamanlarda ortaya çıkan biri,depremde,yağmurda,fırtınada,yokluklarda ortaya çıkıp şöyle bir yüzünü gösterip geri çekiliyor.Allah onlara göre her işe karışmıyor,çok aşırı dua edilirse bakıyım oralarda neler olup bitiyor diye yeryüzüne geliyor.

Bir diğer gruba göre;dünyayı kim yarattı diye sorsan Allah derler,ancak hiçbiri o heryerdeymiş gibi yaşamaz.Kulluk vazifelerini yerine getirmez,her türlü harama haşa sanki Allah hiç yokmuş,olanları bilmiyormuş, gibi girer.Bunların çoğu Kuran`dan da bihaberdir,onun için ayetide bilmezler.Bir grup daha vardır ki; hem Kuran`ı okur hem ayeti bilir ama hala Allah`ın her an onunla olduğunu ,herşeyi gördüğünü ve duyduğunu zaman zaman unutur ve yolundan sapar,peki bunlara ne demeli?

Siz siz olun, Allah`ın her an sizinle beraber olduğunu hatta size şah damarınızdan yakın olduğunu unutmayın.!
 

MURATS44

Özel Üye
Allah razı olsun. Bir müslüman olarak bunu hiç kimsenin unutmması lazım.Kalbin damarlarında bile ALLAH yazısı varken , ve Yüce Râbb böyle buyurmuşken nasıl unutabiliriz...
 

Ayyüzlüm

Yeni Üyemiz
Siz siz olun, Allah`ın her an sizinle beraber olduğunu hatta size şah damarınızdan yakın olduğunu unutmayın.!
birde bunu hiç aklımızdan çıkarmasak
ALLAH razı olsun hocam paylaşım için
 
Üst Alt