Oje, makyaj ve saç boyamak günah mı? Günahsa neden günah?

ceylannur

Yeni Üyemiz
Oje, makyaj ve saç boyamak günah mı? Günahsa neden günah?
Soru: Oje sürmek, makyaj yapmak, saç boyamak günah mı? Yasaksa neden yasak? Mantıklı bir açıklaması olmalı! Neden yasak olsun ki? Sonuçta etrafına güzel görünüyorsun. Bunun neresi kötü? Ben abartılı bir makyajdan bahsetmiyorum. Sade bir şey. Seni güzel gösterecek bir şey.

Cevap:
Oje sürmek de makyaj yapmak da saç boyamak da günah değildir! Allah kadınları süslenmeye meyilli yaratmıştır. Fakat O, bu süslenmeyi “belli şartlar” altında serbest bırakmıştır. Bir bayan makyaj yapabilir, saçlarını boyayabilir fakat bunu herkese gösteremez! Yani herkese güzel ve çekici görünemez.

Kadın bu süslerini kimlere gösterebilir, kimlere gösteremez? Bu sorunun cevabı için Kur’an-ı Kerim’in 24. suresi olan Nur suresinin 31. ayetinin mealini okuyunuz. O ayetin mealini okuyunca kimlerin yanında makyajlı ve başı açık dolaşabileceğinizi görebileceksiniz. Allah Teala şöyle buyurmuştur:

“Mümin kadınlara da söyle, gözlerini önlerine indirsinler ve avret yerlerini korusunlar. Ziynetlerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üstüne vursunlar. Ziynet yerlerini kocaları, kendi babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, elleri altında bulundurdukları cariyeler, kadına arzusu kalmamış ele bakar hale gelmiş erkekler ve kadınların mahrem yerlerinin farkına varmayan erkek çocuklardan başkasına açmasınlar. Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allah yoluna dönün ey müminler ki, sıkıntılardan kurtulabilesiniz.” (Nur 24/31)

İslam bir dindir ve bu dinde kuralları koyan Allah’tır. Dindarlara düşen ise Allah’ın koymuş olduğu bu kurallara uymaktır. Bir Müslüman bayanın örtünmesi, süslenmesi ve hatta yürüyüşünün nasıl olacağı bile Allah tarafından belirlenmiştir. Yukarıda mealini verdiğimiz ayette bu, açık bir şekilde görülmektedir.
alıntı...
 
Üst Alt