Yorumsuz...

MURATS44

Özel Üye
"Allahumme barik lena fi recebe ve sa'ban ve belligna ramadan"

"Allahim! Receb'i ve Sâban'ı hakkimizda hayirli ve mubarek kil, bizi Ramazan'a ulastir.





هل تحب أمك ..؟؟
Anneni seviyor musun?




كيف تعامل الأم
Annene nasıl davranıyorsun?





إذا أنت تحب أمك.. أقرأها


Anneni seviyorsan bu yazıyı okumaya devam et...



SafeRedirect.aspx


ما الأجمل من هذا كله... ؟؟
Bir insan için bundan daha güzel ne olabilir:



من الجميل أن يكون لديك مرسيدس جديدة ومن الرائع أن تكون لديك فيلا


عظيمة وزوجة جميلة وأموال لا حصر لها ولكن
الأجمل من هذه كله أن يكون لديك أم



Yeni bir Mersedes arabaya, süper bir villaya, güzel bir eşe sahib olmak. Fakat bunlardan daha güzeli insanın annesinin yanında olması ve onu her sabah öperek " Allah senden razı olsun anne" demesidir...



SafeRedirect.aspx


...



Çocukların bir çoğu anneleri ile beraber olmaktan sıkılır ve onlarla beraber yürümekten çarşı ve pazara gitmekten utanırlar. Aksine anneler çocuklarını çarşıya götürdüklerinde yahut akrabalarından birinin evine götürdüklerinde onlarla iftihar ederler... Hakikaten ne güzel anneler ve ne katı oğullar...



SafeRedirect.aspx

Evlenmek için kızını isteyen birinin ahlakını, dindarlığını, aslını, malını mülkünü ve işini sormadan önce anne ve babasına karşı davranışlarını sor!




SafeRedirect.aspx





Herkes eşine ve arkadaşına hediye göndermek ister, fakat Allah ıslah etsin hangimiz annesine hediye göndererek süpriz yapmayı düşünür...



SafeRedirect.aspx

Belki annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü bilemezsin. Ancak evlenip çocuk sahibi olduktan sonra annelerin çocukları için taşıdıkları sevginin büyüklüğünü anlarsın! Şimdi anlattıklarımdan sonra annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü hissetmiyorsan senin kalbinin çorak bir araziden farksız olduğunu kabul etmelisin...




SafeRedirect.aspx


Gerçekte bu anne oğlunun elleri arasında can verdi




Fakat bir dakika! Gördüğünüz gibi ölüm anında bir şeyi unutmadı: oğlunun yanaklarındaki göz yaşlarını silmeyi...




Ve toprağa girmezden önce hakiki sevginin hikayesini tarihin satırlarına kaydetmeyi...




İşte bu durakta avuçlarını kaldırdı ve sanki şöyle diyordu "Sen önemlisin ey oğlum, seni kim koruyacak sana kim yardım edecek? Bu gece senin kederlerini kim duyacak, senin sevdiğin şeyleri sana kim pişirecek, elbiselerini nerede yıkayacaksın?

Elveda ey hayatımın süsü elveda! Bu dünyada herşeyin bir çaresi vardır: eşin; boşarsın ve daha güzeli ile evlenebilirsin. Çocukların; onlardan başkasını dünyaya getirebilirsin. Malların; onlardan daha iyisini elde edebilirsin ... Fakat annen... O, gittiği zaman geri dönmeyen tek şeydir.

ه
SafeRedirect.aspx



Bazı çocuklar annelerinin sadece birer hizmetçi olduğunu zannediyorlar: pişiririr, temizler, sabahleyin uyandırır. Fakat hizmetçi ile anne arasındaki en önemli fark hizmetçi ücretini alır anne ise gece gündüz ücretsiz çalışır...






Bazı çocuklar annelerinin kıymetlerini asla bilemezler ta ki üvey anne gelinceye ya da annelerinin ruhları bulutların üzerine çıkıncaya kadar.




İçimizden kaç kişi annesinin elini öpüyor, kaç kişi annesinin başını öpüyor ve yine içimizden kaç kişi annesi ile hürmet ve edeple konuşuyor. Herhangi birimiz annesine karşı nasıl davrandığına dikkatle baksa kendisini hayırsız, vefasız ve suçlu bulur.


İnsan ne kadar aciz bir varlıktır...
SafeRedirect.aspx


SafeRedirect.aspx





Şu tarihi bir gerçektir ki kim annesine isyan etmişse hayatı boyunca hayır ve mutluluk görmemiştir. Ve yine tarihi bir gerçek olarak annesine kötü davrananaların, çocuklarının da onlara aynı şekilde ya da daha kötü davrandıklarını biliyoruz.



SafeRedirect.aspx






Gördüğünüz gibi böyle oğullar da var...



SafeRedirect.aspx


SafeRedirect.aspx


SafeRedirect.aspx


Sonra başkalarına göndermemezlik etmeyeceğinizi umarım...





SafeRedirect.aspx


SafeRedirect.aspx


Peygamber efendimiz buyuruyor ki; kim hayra delalet ederse o hayrı işleyenlerin kazandığı sevabı kazanır. Kim de şerre delalet ederse o şerri işleyenlerin kazandığı günahı kazanır.




SafeRedirect.aspx







Allahımbu yazıyı okuyanların annelerini afv ve mağfiret eyle...



SafeRedirect.aspx


 

Ayyüzlüm

Yeni Üyemiz
amin... inş rabbim cümle annelerimizi affı magfiretiyle cennetine alsın inş emegine saglık kardeşim
(birde uyarı x işaretlerrini yok etseydin )
mükemmel bir paylaşım allah razı olsıun
 

Türkiyem

Aktif Üyemiz
resimleri göremediniz mi x işaretimi var sizde. resimler açılırsa ortadaki resimleri izleyin .çok duygulu
 

MURATS44

Özel Üye
bu mesaj bana e-posta olarak gelmişti.ordan kopyaladım .en başta resimler vardı ama şimdi yok. En kısa zamanda eklerim inşallah..
 
Üst Alt