Dinimizde Alkışlamanın yeri..

VuSLaT

Yönetim
Yönetici



Islâm dinine hakaret eden birisini alkışlamanın hükmü nedir?

Öncelikle alkışın her türlüsünün bid'at olduğu bilinmelidir. Alkış yerine Islâm'da "tekbir" vardır. Yani Islâm'da heyecanla yapılan bir hareket bile, yüce bir gerçeği vurgular. Sonra Islâma hakaret eden birisini, bu hakareti sırasında, hakaret olduğunu bile bile alkışlamak küfürdür, tevbe edilmesi gerekir. Başka bir hareketinden dolayı, ya da hakaret olduğunu bilmeksizin hakaretinden dolayı alkışlamak ise gaflettir, bid'attır, uyanmak, dostu dost, düşmanı düşman olarak tanımak ve sünnet olanı yapmak gerekir.

Alkış bir yönüyle de kişiyi yüzüne karşı övmektir. Oysa hadîste: "Kişiyi yüzüne karşı öven meddahların suratlarına toprak saçın" buyrulmuştur.i Bir keresinde Mescid-i Nebi'de Hz. Ebubekir namaz kıldırmış, bilahâre Rasûllüllah (s.a.) gelince mesciddekiler bunu alkışla karşılamışlar, bunun üzerine de böyle yapmamaları konusunda ikaz edilmişlerdir ...
 

Aysecik

Aktif Üyemiz
Rahman razı olsun. Birçok yaptığımız hareketler yanlış Mevlam bizleri affeylesin. Emeğinize sağlık selametle
 

HASAN CAN

Administrator
Yönetici
Ben alkışlamanın mantığını anlayamıyorum. Her yerde de olmaz. Belki bir takdir etme veya teşekkür ifadesidir ama günümüzde o kadar çok yerde kullanılıyor ki. Din'den bihaber insanların cenazelerde yaptıkları gibi.
Çok önemli bir konu Vuslat adminim.Güzel bir konuya değinmişsin.Allah razı olsun...
 
Üst Alt