TSK’nın göz bebeği GÖKTÜRK - 1 UYDUSU mayısta geliyor

MURATS44

Özel Üye
TSK’nın göz bebeği mayısta geliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak olan Göktürk-1 uydusu Fransa'nın Cannes şehrinde yapılan törenle uğurlandı.

tsknin_goz_bebegi_mayista_geliyor_1429804630_2782.jpg


Yüksek çözünürlüklü istihbarat görüntüleri elde edecek olan Göktürk-1 uydusu 2016’nın ilk yarısında fırlatılacak.

Fransa'nın Cannes şehrinde yapılan uğurlama töreniyle ilk kez dünya basınına gösterilen Göktürk-1 Keşif ve Gözetleme Uydusu, 7 Mayıs’ta Ankara’ya gelecek.

Şirketlere teşekkür etti

Uğurlama töreninde konuşan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Uzay Daire Başkanı Celal Sami Tüfekçi, Göktürk-1 uydusuyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin istihbarat kabiliyetinin önemli ölçüde gelişeceğini söyledi. Uydunun teslimatının Mayıs ayında gerçekleşeceğini bildiren Tüfekçi, projeye katılan şirketlere teşekkür etti.

Karasuyu ve hava sahası kısıtlaması yok

Törene, Göktürk-1 Proje Müdürü Erdal Kisli, SSM Uzmanı Onur Fil, Danışmanlar Mehmet Fatih Engin, Emre Benlier ve firma yetkilileri katıldı. Tören sonrasında yapımı tamamlanan Göktürk-1 uydusu incelendi. Proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyacağı yüksek çözünürlüklü istihbarat görüntülerinin karasuyu ve hava sahası kısıtlamaları olmaksızın elde edilmesini, işlenmesini, depolanmasını ve değerlendirilmesini sağlayacak bir Keşif Gözetleme Uydu Sistemi ve Türkiye'de üretilecek tüm uydulara hizmet edecek Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET) tedarik edilmesi amaçlanıyor.

Günde 278 fotoğraf gönderecek

Ankara'ya 7 Mayıs'ta gönderilecek Göktürk-1 Uydusu'nun, 2016 yılı ilk yarısında Fransız Guyanası'nın Kourou kentinden fırlatılması planlanıyor. Göktürk-1 Uydu Sistemi ayrıca orman alanlarının kontrolü, kaçak yapılaşmanın takibi, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, ürün rekolte tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi alanlarda da görüntü ihtiyacını karşılayacak. Göktürk-1 görevi boyunca günde ortalama 278 fotoğraf gönderecek.
 
Üst Alt