suriyedeki savaş

faruk islam

Özel Üye


Esedrejiminin kontrolünü kaybettiği şehirlerde seçimler yapıldığını ifade eden Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı Siyasi BüroŞefi Hasan El Hasimi, “Suriye’nin yüzde 75’i hürriyetine ulaşmış durumda.Köyler nezdinde olsun, semtler olsun, büyük şehirler olsun değişik meclisler oluştu. Halk tarafından seçilmiş ve organize edilmiş şehirler kuruldu” dedi.
Suriye’de seçimlerin yapıldığını ve bir Başbakan tayinedileceğini ifade eden Amir Kaddro, ‘’Genel manada uluslar arası ülkelerdendestek almıyoruz. Her zaman önümüze değişik engeller kuruluyor. Ulusal mecliskuruldu. Bazı ülkeler rahatsız oldu. Seçimler yapıldı. Lider kadrosu ortayaçıktı. Uluslar arası bir destek çıkmadı. Bir başbakan tayin edilecek. Ancakuluslar arası destek olmadığı için geciktiriyoruz ‘’ diye konuştu.
Müslüman Kardeşler Suriye Teşkilatının basın sorumlusu ÖmerEl Musavvah ise ‘’72 bin şehit var. Çocuklardan ölenler ise 5 bin. 5 bin 500kadın hayatını kaybetmiştir. 82 bin kişi kayıptır. 240 bin kişihapishanelerdedir. 130 binin üzerinde yaralımız vardır. Komşu ülkelerde 1milyon 300 bin mülteci vardır. Bu rakamlara baktığımızda her 4 dakikada birinsan tutuklanıyor. Her 10 dakikada bir insan yaralanıyor. Her 15’dakikada birinsan öldürülüyor. Her gün de Suriye rejimi 8 tane çocuk öldürüyor. Rejim hergün bin 500 insanı da evsiz bırakıyor’’ diyerek tepki gösterdi.İHLAS HABERAJANSI

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

MURATS44

Özel Üye
allah yar ve yardımcıları olsun inşaallah. suriyeden kaçıp gelenlerin hallerini gördüğüm için biliyorum. Orada yaşanan zulüm , görülen resimler ve videolardan çok çok daha öte. Kaçmaları bile kurtuluş değil. ona bile garantileri yok.
burdaki suriyelilerin sığınma çadırlarına bile , esad yanlıları tarafından binlerce akrep gönderildiğini gördüm. çuvallar içinde ,gece yarısı herkes uyurken bırakılmak üzere binlerce zehirli akrep. Onları getirenler yakalanmasalardı yüzlerce insan bir gecede ölecekti. esad zulmü , zamanında kıbrısta yaşanan yunan zulmü ve doğuda yaşanan ermeni zulmünü andırıyor. Onlar düşman ülke ama esad kendi halkına yapıyor. Hesabını nasıl verecek bu mazlumların...
 
Üst Alt