Hiç Bu kadar Şarşırtıcı Resimler Görmemiştiniz!

harekat

Özel Üye


Saplı Yük


Sapl%C4%B1-Y%C3%BCk-680x456.jpg




Çenesinden 6 Kilo Tümör Alındı

Almanya ‘nın Münih kentinde, doktorların, Etiyopyalı bir kadının çenesinden yaklaşık 6 kilogram ağırlığında bir tümör aldığı belirtildi. Münihli cerrahlar Peter Cornelius ve Michael Ehrenfeld , Bamberg kentinde düzenlenen 61. Alman Ağız, Çene ve Yüz Cerrahi Derneğinin yıllık kongresinde, 21 yaşındaki Tsehay adlı Etiyopyalı kadına yönelik olarak 1,5 yıl süren muayene sürecinin sonuçlarını anlattı.

Alt%C4%B1-Kilo-T%C3%BCm%C3%B6r.jpg


Kad%C4%B1n%C4%B1n-%C3%87enesinde-%C4%B0yi-Huylu-T%C3%BCm%C3%B6r.jpg


Doktorlar, iyi huylu olduğunu belirttikleri yaklaşık 6 kilogram ağırlığında ve 20 santimetre çapındaki tümör ü 14 saat süren bir ameliyat sonucunda kadının çenesinden aldıklarını ve böylelikle kadının yeni bir hayata kavuştuğunu ifade ettiler. (AA, 2011)

T%C3%BCm%C3%B6r-Ameliyat%C4%B1-Sonras%C4%B1.jpg




Yanlış Yere Park Edene Tank Cezası

Litvanya’nın başkenti Vilnus’un Belediye Başkanı Arturas Zuokas, şehir merkezinde park eden lüks araç sahiplerine gözdağı verdi. Zuokas, eski model bir Mercedes otomobili, zırhlı araçla ezdi.

Yanl%C4%B1%C5%9F-Park-Cezas%C4%B1-680x422.jpg


Son günlerde Rolce Royce, Ferrari gibi lüks araç sahiplerinin kendilerini kanunun üstünde görerek park kurallarını ihlâl etmesinden yakınan Zuokas, bu meseleyi, ancak, tankla çözebileceği fikrine vardı. Vilnius Belediye Başkanı, daha sonra yaya geçidinin önüne park yapan bir otomobili, zırhlı araçla ezdi. ‘Park kurallarını ihlâl ederseniz, aracınızın başına bu gelir’ mesajıyla sürücülere gözdağı veren Zuokas, kullanılmaz hale gelen Mercedes’in sahibinin elini sıkarak, “Bir daha yanlış yere park etme!” uyarısında bulundu. Otomobilin hurdası çekiciye yüklenirken, Başkanı Zuokas da cam kırıklarını, eline aldığı bir fırçayla temizledi; ardından bisikletine atlayıp bölgeden uzaklaştı.
Vilnius Belediyesi, başkanın son zamanlarda baş ağrısı haline gelen park problemiyle mücadelede orijinal bir yöntem bulduğu yorumunu yaptı. Tanklı çözümün, 43 yaşındaki siyasetçinin park ihlaline karşı başlattığı reklam kampanyasının parçası olduğu tahmin ediliyor.
(Eurovizyon, 2011)

Büyük Kedi Balığı


B%C3%BCy%C3%BCk-Kedi-Bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1-680x492.jpg



85 kg


Arı Toplama Rekoru


Ar%C4%B1-Toplama-Rekoru-680x451.jpg


Çinli Arıcı Lu Kongjiang 27 kg arıyı üzerinde topluyor – 2011
Ar%C4%B1c%C4%B1-Lu-Kongjiang.jpg




Büyük Kök


Büyük-Kök-680x510.jpg







Ayak Altında Meme Çıktı

22 yaşındaki genç kadının ayak tabanında çıkan şey, dünya tıp tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. İngiliz Sun gazetesinin haberine göre, büyük şok yaşayan araştırmacılar, 22 yaşındaki genç bir kadının ayağının altında göğüs ucu çıktığını açıkladılar.

Ayak-Alt%C4%B1ndan-%C3%87%C4%B1kan-Meme-Ucu.jpg


İnsan nüfusunun yüzde beşinde üçüncü göğüs ucu dokusunun gelişebildiği söylenirken, normalde bu dokunun vücudun üst kısımlarında kendisini gösterdiğinin altı çiziliyor. Doktorlar, 22 yaşındaki bu kadının ayak tabanında çıkan göğüs ucunun kesinlikle bir ilk olduğunu belirtiyorlar. Söz konusu dokunun, genç kadının doğumundan beri var olduğunu söyleyen doktorları, genç kadında herhangi bir rahatsızlık ve acı şikayeti olmadığını, ailesinden kimsede benzer bir durumun bulunmadığını belirtiyorlar. Konuyla ilgili yapılan tıbbi araştırmanın sonuçlarının “Dermatology Online” sitesinde yayımlandığı açıklandı.
(2011)


Horoz Yumurtlatan Stres

Sivas’ın Divriği ilçesinde Hacı Osman Mescidi Mahallesi’nde yaşayan Necati Sarıçam, küçük yaşlardan bu yana horoz beslediğini söyledi. Yetiştirdiği bir Hint horozunun ‘dövüş horozu’ olduğunu ifade eden Sarıçam, bu horozun yaklaşık 2 ayda bir defa yumurta verdiğini öne sürdü.
Kümesinde yumurtayı görünce inanamadığını ve şaşırdığını anlatan Sarıçam, ‘Diğer horozlarla dövüştüğü için bu horoza ayrı bir kümes yaptık ve orada besliyoruz. 45 günde, 2 ayda bir yumurta veriyor, biz de şaşırıyoruz’ dedi.
Yumurtanın bu horozdan olduğuna emin olduklarını ifade Sarıçam, şöyle konuştu:
‘Bu konuda eminim. Ayrı yaptığımız kümese diğer tavuk veya horozların hiçbiri girmiyor. Bu yumurta diğer yumurtalardan küçük, güvercin yumurtasına benziyor. Çevremizdeki insanlar da inanmıyor ama bu horozun yumurtladığına eminim. Çevremizde bazı kişiler, bu horozun tavuk cinsinden olma ihtimalini söylüyorlar. Ama bu tavuk yumurtası değil, güvercin yumurtası gibi küçük.’
VETERİNER: YUMURTLAYABİLİR

Hint-Horozu.jpg




İlçede veterinerlik yapan Veteriner Hekim Mustafa Koçkaya ise bu tür horozların yumurtlayabileceğini ifade ederek, şunları söyledi: ‘Hint horozlarının çoğu yerde yumurtladığını görüyoruz, bu tür horozlar stres altında iken yumurtlayabiliyorlar ama bu yumurtlama yılda bir olmakta. Buna örnek olarak son yıllarda Tokat’ın bir ilçesinde yaşanmıştır. Yalnız Divriği’de yaşanan 20 günde, 2 ayda bir yumurtlayan horoz vakası daha önce hiçbir yerde görülmemiştir. Tabii bazı hayvanların yumurtalıklarında problemler olabiliyor, bu konunun bilimsel inceleme yapılması için hayvanın incelenmesi lazım.’
(2011)


Omuzda Büyük Kelebek


Omuzda-Büyük-Kelebek.jpg




Dünyanın En Büyük Yılan Fosili

Kolombiya’da yapılan bir kazıda, 13 metre uzunluğunda, bir tonu aşkın ağırlıkta, şimdiye kadar bulunan en uzun ve büyük yılan fosilinin ortaya çıkarıldığı bildirildi. New York’daki Amerikan Doğal Tarih Müzesi uzmanlarından Jack Conrad, 1.100 kilo olan yılan için “bir bizondan daha ağır ve bir belediye otobüsünden daha uzun. Kolayca bir ineği yiyebilir, bir insan ise onun için sadece bir tost olurdu” dedi.

Dev-Yılan.jpg


Bulgu ile ilgili ayrıntıların verildiği, yarın piyasaya çıkacak Nature dergisindeki yazının baş yazarı Jason Head ise “Eğer bu yılan beni yemeye kalksaydı, kapıdan zor geçerdi” diye konuştu. Head, yağmur ormanlarında 58 ila 60 milyon yıl önce yaşayan bu yılanın, büyük olasılıkla, akrabaları olan timsahları “çıtır, çıtır” yiyerek beslenmiş olması gerektiğini kaydetti.

Yılanların-Kralı.jpg


Bulguya imza atan arkeologlar dev yılana, yılanın bulunduğu Cerrejon bölgesine atfen “Titanoboa cerrejonensis” adını, yani “Titanik Cerrejon Boa”sı adını verdi. Head, modern çağlardaki boa yılanlarına benzese de bu yılanın daha çok bir anaconda gibi davrandığını ve neredeyse zamanının tamamını suda geçirdiği kaydetti. Titanaboa, 2007 yılının başlarında Florida Üniversitesi’nin Flarida Doğal Tarih Müzesi’nde sergilendi.
Titanoboa şimdiye kadar kayıtlara geçen en uzun yılan rekorunu da 3 metre 35 santimle kırdı. Daha önceki en büyük yılan, 40 milyon yıl önce Mısır’da yaşamıştı. Halen yaşayan yılan türlerinden en uzunu ise 9 metre kadar olan bir piton yılanı. Bir yılanın uzunluğunun, yaşadığı ortamın sıcaklığına bağlı olarak arttığı belirtildi.


22 Yaşındaki Dev


Uzunluk-Rekoru-540x894.jpg


Robert Pershing Wadlow (1918 – 1940), Tıp tarihinde tanınmış en uzun boylu insandır. Öldüğünde 2.72 m boy ve 220 kg ağırlığa sahipti. Uzun boyu ve durmaz büyümesi hipofiz bezinin aşırı büyümesine ve aşırı büyüme hormonu yapımına bağlıydı ve bu olay onun ölüm zamanına kadar büyümesinin durmamasını açıklıyordu.


Ayak Küçültme Geleneği, Çin


Ayak-Küçültme-Geleneği-Çin.jpg








 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
ALLAHIM neler var şu dünyada ne acı kareler,,,,içim tuhaf oldu ALLAH yardımcıları olsun,,,,

teşekkürler harekat....
 
Üst Alt