Türk Kahvesi

MURATS44

Özel Üye
Şimdi bütün bunları , bizim türkiş kofii mi yapıyormuş kararsiz
bugüne kadar hep kahvenin zararlarını dinledik. Şaşırdım açıkçası.
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
önce zararlı olcak,sonra herşeye iyi gelcek biz böleyiz işte kandırmaca oynuyos haaahaaa
 

Muhtazaf

Yardımcı Yönetici (Şair|Yazar)
Yönetici
Resime nasıl bakarlarsa orasından görüyorlar!
İşte bütün mesele o bakışta.
 

MURATS44

Özel Üye
Yada birileri bu yazıları reklam olarak kullanıyor. KAhvenin aşırı tüketiminin zararlarını dinledik yıllarca. Nedense , aniden çok faydalı birşeye döndü.
 

Muhtazaf

Yardımcı Yönetici (Şair|Yazar)
Yönetici
Evet bazılarıda böyle söylüyor.

Yüksek tansiyon



Edinburgh Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmayla kahvenin tansiyona olan etkisiyle ilgili görüşler yeni bir ivme kazandı. Düzenli olarak günde dörtbeş bardak kahve içenler üzerinde yapılan araştırmalarda kandaki basınç yani tansiyon hızla yükseldi. Yapılan testlerde yüksek miktarda kahve tüketiminin tansiyonu hızla yükselttiği görüldü.





Kalp



Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları ve kalp çarpıntısına neden olabiliyor. Doktorlar özellikle kalp hastalarının sınırlı miktarda kahve içmelerini tavsiye ediyor.





Mide



Kahve ülseri tetikliyor ve midenin asit salgılamasını uyarıyor. Bu nedenle mide hastalarının günde 2 fincanı geçmemeleri gerekiyor.





Şeker hastalığı



Amerika’da yapılan araştırmalarda yemek zamanlarında yükselen kan şekeriyle birlikte tüketilen kahvenin şeker hastalığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. Uzmanlar şeker hastalarının da kahveyi sınırlı tüketmesini öneriyor.





Su kaybı



Uzmanların bir kısmı kahvenin vücutta sıvı kaybına neden olduğunu savunurken bir kısmı da bu kaybın önemsiz derecede az olduğunu savunuyorlar. Fakat yine de ağır basan görüş diğer kafeinli içecekler gibi kahvenin de vücutta su kaybı yarattığı yönünde.





Doğurganlık



Günde üç fincan veya daha fazla kahve içmek kadının doğurganlık oranını azaltıyor. Çünkü aşırı miktarda kafein tüketimi yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Brezilya’da bulunan Sao Paulo Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalarda ise her gün düzenli olarak kahve içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha güçlü spermleri olduğu kanıtlandı. Kafeinin spermin üzerinde uyarıcı etkisi olduğunu savunan uzmanlar bunun merkezi sinir sisteminde de aynı etkiyi gösterdiğini iddia ediyorlar.





Hamilelik



Kafeinin anne karnındaki bebeğe zararlı olduğu biliniyor. Uzmanlar hamile kadınların günlük kafein tüketme sınırlarının 300 mg ile sınıtlı kalması gerektiğini belirtiyor
 
Üst Alt