Her yürek!

Muhtazaf

Yardımcı Yönetici (Şair|Yazar)
Yönetici
11429693_1652135738341987_240476648530243352_n.jpg
 

MURATS44

Özel Üye
Teşekkürler Üstad. Çok doğru bir söz. riya , kin , nefret, açgözlülük kalpte yer ettikçe o kalp her saniye daha da kararıyor. Tertemiz bir kalp iökansız değil. emeğinize sağlık. Allah ac razı olsun inşaallah.
 

Okyay

ÖZEL ÜYE
Allahü Teala razı olsun mübarek.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::x

“ Ey iman etmiş olanlar! Allah’ı çokça zikretmekle zikredin.” “Ve O’na sabah ve akşam tespihte bulunun.”(ahzap suresi:41,42) buyuruyor.
Şimdi Zikrullah ın her an lazım olduğunu şöyle anlayalım.


Güneş doğduğu vakitte her yeri aydınlatır. Ancak kapısı, penceresi kapalı olan evlerin içine girmez. Buna sebep güneş midir yoksa o evim sahibimi? Işınlar kapıya kadar gelmeseydi güneş suçlu derdik. Fakat güneşin ışınları kapının önüne gelmiştir.
Kapılar,pencereler açıksa güneş, oralardan eve girecektir.
Güneşin mevsimlere göre doğma ve batma arasındaki aydınlatma saatleri bellidir. Ama Allah Teâlâ Hazretlerinin feyzinin doğması ve batması yoktur.
O,daima tulü halinde (parlamakta) dır. Sakarya nehrinin bir an kesildiğini bilen varmı? Fırat nehrinin, Nil nehrinin bir an kesildiğini bilen varmı? İşte onların suyunu devamlı akıtan Mevlâ Teâlâ vetekaddes Hazretleri bize de feyzini devamlı akıtmaktadır.Devamlı yağan bu feyizden kulun istifade edebilmesi için kalbini açık bulundurması lazım. Göğsümüzün sol tarafında bulunan kalbimiz Resulullah’ın buyurduğu üzere:
<<Kalbül Mü’mini, Beytullahi,Kalbün Mü’mini Arşullahi Kalbül Mümini Hazâinullahi>>
“Mü’min in kalbi Allah’ın evidir.Mü’min’in kalbi Rahman’ın arş’ıdır. Mü’min’in kalbi Allah’ın hazinesidir.”

Kalp feyz’e ne ile açılır?Zikretmekle,hatırlamakla. Zikretmekler Mevla’nın feyzi giriyor,zikredilmediği vakitte Mevlâ Teâlâ’nın feyzinden mahrum kalınıyor.
İnsan ne kadar çok zikrederse o kadar çok feyiz gelir.
Bakınız! Dikkat ediniz! Rabbimiz önce O’nu çok zikretmemizi istiyor. O çok zikretmekle emrolunduğumuz Allah var ya! O çok büyüktür. Rahmet yağdırıyor,sevgi yağdırıyor,nur yağdırıyor.

Mahmut Efendi Hazretleri
 
Üst Alt