Kilo vermeyi kolaylaştıran 7 yiyecek

MURATS44

Özel Üye
http://www.acilservis.pro/wp-content/uploads/2014/09/zayiflatan-besinler.jpg

Birçok kişinin ortak sorunu olan fazla kilolardan kurtulmanın tek yolu uygun ve kişiye özel hazırlanan bir diyet uygulamaktır. Beslenme planında yapılan küçük değişiklikler kilo vermeyi kolaylaştırabilir. Egzersiz yapılarak desteklenen diyetlerle sağlıklı şekilde kilo verilmesi de mümkün olabilir. Fazla kilolarından şikayet edenlerle, kilo vermek için diyet uygulayanların en çok merak ettiği soruların arasında yer alan hangi besinler kilo aldırmaz, #hangi besinler kilo vermeye yardımcıdır, hangi yiyecekler zayıflamaya yardımcı olur, en çok merak edilen sorular arasındadır. Beslenme uzmanlarının önerdiği kilo vermeye yardımcı, kilo vermeyi kolaylaştıran besinlerden bazıları aşağıda sıralanıyor. Diyet yapanlar mutlaka bu besinleri günlük menülerinde gerektiği oranlarda bulundurmalıdır.

İşte kilo vermeye yardımcı 7 yiyecek
Tarçın
Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için de çok faydalı bir baharattır. Günde bir çay kaşığı tarçın kan şekeri seviyesini azaltır ve karbonhidratların yağa dönüşmesini engeller. Ancak tarçının kokusunun da tatlıyı çağrıştırması ve iştah açması mümkündür. Bu nedenle fazla tüketilmemelidir.
Greyfurt
C vitamini deposu olan greyfurtun kilo vermeye yardımcı özelliği bulunuyor. Günde 150 gram tüketildiğinde greyfurt, 2 hafta içerisinde 2 kilo verdirebilir. Bazıları aç karnına greyfurt suyu da içiyor, ancak bu şekilde midesi hassas olanlara dokunabilir.
Yeşil Çay
Antioksidan özelliği nedeniyle çok yararlı olan yeşil çay diyetlerde de mutlaka yer alıyor. Asyalı beslenme uzmanları günde 4 fincan yeşil çayın yağ yakımını hızlandırdığını söylüyor. .
Su

Su sağlıklı bir metabolizma için yeri doldurulamaz bir içecektir. Yeterli su içilmeyenlerin kilo vermesi de pek mümkün değildir. Bu nedenle kilo oranına ve yapılan aktivitelere göre günde 1,5-3 litre arasında su tüketmeye gayret edilmelidir.
Protein
Sağlıklı beslenme piramidinde mutlaka tüketilmesi gereken gruplardan birisi olan proteinli besinlerin sindirimi için daha fazla enerji harcanır. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan besinlerin alınmasını sağladığı gibi kilo vermeyi kolaylaştırır.
Az yağlı süt ve süt ürünleri
Protein kaynağı olan sütün mutlaka günlük beslenme planında yer alması gereklidir. Magnezyum ve kalsiyum deposu olan az yağlı süt ve süt ürünleri yağları yakan bir hormonun salgılanmasını tetikleyerek kilo verilmesini kolaylaştırır.
Baharatlı besinler
Baharatların kilo vermeyi hızlandıran özellikleri bulunuyor. Özellikle karabiber, hardal gibi baharatlar içerisindeki kapsaisin isimli madde sayesinde kilo verdirmeye yardımcı oluyor. Acı kırmızı biberin de içerisince bulunan kapsaisin kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
 

TaHKaR

Aktif Üyemiz
Murat Adminim ,,, su çok içiyorum.günde 5-7 litre inanın...7 yiyeceklerinın hepsini uygularsam fazla yemek yemiş olurum kanaatimce.,bir yolunu bulmuşum zayıflamanın.yemek yiyiyorum.ancak ekmeksiz işe yarıyor.Eyvallah adminim.herkesi ilgilendiren konu için sağlıklıcakla kal.
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Tahkar adminim su çözüm değil suyu sağlık için içmeliyiz zayıflama aracı hiç değil uygalayanlar çözüm bulmadı,
en doğru olan yemeği ekmeksiz yemek az ve sık yemek yemek,veeee saat akşam 6 dan sonra yemeği kesmek,
gün batınca metobolizma yavaşlıyor yenileni yakmıyor :)
 

TaHKaR

Aktif Üyemiz
Tahkar adminim su çözüm değil suyu sağlık için içmeliyiz zayıflama aracı hiç değil uygalayanlar çözüm bulmadı,
en doğru olan yemeği ekmeksiz yemek az ve sık yemek yemek,veeee saat akşam 6 dan sonra yemeği kesmek,
gün batınca metobolizma yavaşlıyor yenileni yakmıyor :)

Eyvallah Adminim... kesinlikle çok doğru...Ancak suyu fazla tüketmem yemekleri fazla tuz ve spor yaptığımdan dolayı..inanın dediğiniz çok doğru uygularsak çok iyi olur.ALLAH razı olsn.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
3 beyazdan uzak durcanolmazztuzu azaltman lazım adminimmmmmmmmm))))))))))
spor yapan suyu çok tüketir evet ama spordan çok sonra içmeli spor yaparken su içilmez çok sakıncalı:)
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Bir gün seminerde bize soru sordular:) dünyada en tatlı bişey var o nedir, onsuz hiç bir şeyin tadı yok dendi...
tabi çok cevaplar verildi,çeşitli cevaplar geneli şekerdi, ama doğru olan tuzmuş haaa
 
Üst Alt