Makarna böreği....çok basit...

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
4E81B9C72E63E22F2CF253906125.jpg

Makarna



Malzemeler,
2 adet yufka
Yarım paket makarna
2 adet yumurta
250 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Sosu için,
3 adet domates
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı,
Makarnayı bol suda 6 dakika çok yumuşamayacak şekilde haşlayın.
Süt, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
Peyniri çatalla ezip sütlü karışıma ilave edin.
Sütlü karışımdan 3 yemek kaşığı ayırın.
Haşlanan makarnayı süzüp sütlü karışımla harmanlayın.
Orta boy fırın tepsisini yağlayıp bir kat yufka serin.
Üzerine makarnayı döküp düzgünce yayın.
Son yufkayla makarnanın üzerini kaplayın.
Ayırdığınız sütlü karışımı yufkanın üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sosunu hazırlamak için domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.
Küçük bir tavaya rendelenmiş domatesi alıp bir taşım kaynatın.
Sarımsağı rendeleyip tavaya ekleyin.
Domates suyunu çektikten sonra kekik ve tuzunu ilave edin.
Ocaktan indirin.
Pişen böreği fırından çıkarıp dilimleyin.
Üzerine yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.......gözlük1
 
Üst Alt