kobani üzerinden yürütülen mücadele islam düşmanlığı mı

derrviş

Yeni Üyemiz
PKK ve ‘Irkçı Kürtler’kaybedecek.
Demirtaş, Kobanieylemlerinde olayların sorumluluğunu üstlenmedi. Partililere Kobani protestosuiçin sokağa çıkın çağrısı yapan Demirtaş, "Çağrıyı ben yapmadım, MYK'nınkararıydı" dedi. Erdoğan’ı haklı gördüğünü de söyledi.
Bu aradaAbdullah Öcalan, gayet insani bir niyetle ‘Bu eylemleri desteklemiyorum.’ dedi.Öcalan da, batı koalisyonunda olmak istemiyor ama bölgede Öcalan’ı dadinlemiyorlar. Işid koalisyonu size biz sahip çıkacağız diyor. Öcalan’da onlaragüvenmeyin. Bugün güveneceğiniz tek adam Erdoğan’dır. Diyor.
Öcalan’ıncezaevinden çıkmak gibi bir niyeti de yoktur. Gayet insani bir şekilde barıştesis edilsin ben zindanda ölmeye hazırım.’ diyor. Öcalan yıllarca teröründışardan desteklendiğini iyi biliyor. 19902’larda devletin devlet olmadığızamanlarda ordunun ve devletin başındakiler tarafından çok kullanıldığını iyibiliyordu.
Altan Tan,Kobani eylemleriyle ilgili olarak 2 itirafta bulundu: Halkı sokağa bilinçsizcedöktük. HÜDA PAR'a ilk saldıran HDP'liler oldu. Tan: Keşke Bahçeli gibiyapabilseydik dedi.
MilletvekiliAltan Tan, okullara, kuran kurslarına yönelik eylemlere Hizbullah-pkkçatışmasına dönebilir.’ dedi. Ve korkularını dile getirdi. Çünkü Kürtlerinçoğunluğu Allah’a inanıyordu. Ama ‘pkk ırkçıları’ dinsizdi. Ve terörü makulgörüyorlardı. Türkiye’de dindar olan guruplara Hizbullah olmasada Hizbullahnitelemesi yapılıyor. Bu inançlı kürt halkları, Kobani eylemlerinde kurankurslarına karşı yapılabilecek saldırılara karşı hazırlıklı olmuşlardı. Bazıyerlerde taşlı sopalı çatışmalar yaşandı. Ayrıca Batı koalisyonunu haçlıbirliği olarak düşünürseniz inançlı insanlar kendiliğinden Işid safındaolmaktadırlar. Ve dünyadaki bu iki bloğu inananlar ve inanmayanlar olarakayırırsak Kobani eylemcileri inançsızların safında yer almıştır.
Kobanieylemleri, ikinci gezi vakasıdır. Yinehalktan desteğini bulamamıştır. Sokaklarda her zaman taşkınlık yapanteröristler yine ülkeyi kaosta gösterme çabasına girdiler. Yine karanlıkgüçler, büyüyen Türkiye’ye dur demek için çabalamıştır. Bu emir belikli küreselgüçlerden geliyor. Çünkü Amerika’da ki Işid toplantılarından sonra ve koalisyonkararından sonra koalisyona katılmayan Türkiye’ye karşı bir kaos kararı alındığıortaya çıkmaktadır.
Işid, terördeğildir. Işid, ırak halkıdır. Irak baharını köreltmek için terör olaraknitelediler. Amerikalı gazetecinin kafasını kesen İngilizler de ajandı. Küreselmedyalarında Işid’i sürekli karaladılar.
Sonuç olarak,PKK kimler tarafından kurulduysa yine aynı safını buldu. 1960 darbesini yapanbatı yanlısı ve İslam düşmanı komutanlar Kürt-Türk ayrımını hızlandırdı.Halklar bu oyuna gelmedi ama yıllarca yapılanlar, uygulamalar ve yandaş medyabu ayrılığı pekiştirdiler. Bugün Kobani eylemlerini yapanlar ile Kobani’yesilah ve askeri destek veren batılı ülkeler aynı akıldır. Amaçları da aynıdır.Devlet kurup vesayetle halkları sömürecekler. Dünyada yapılan sömürgeciliğinküçük bir numunesini görsek ne olur görmesek ne olur. Sonuçta küreselbozguncuların bir kolu olacaklar.
Sonuçitibariyle ırkçılığın veya bir ideolojinin üzerine dayalı yeni bir devlet kurmaanlayışı küresel barışa hizmet etmeyecek. Sadece parçalanmayı arttıracak.Ayrıca vesayeti doğuracak. Halklar devlete sahip olanlar tarafındansömürülecek. Ne adil bir düzenleri ne de evrensel bir anlayışa sahip olacaklar.Fransız ihtilalinin son cücük ülkeleri değer göremeyecek. Çünkü çağımızda Fransız ihtilali ve ülkelerdönemi bitiyor. Küresel krizden sonra dünya değişiyor. Halklar özgürlük veeşitlik istiyor. Bu halklar din temeline dayalı halklardır. Dinsizlik temelinedayalı, ırkçılık üzerinden kurulmuş ülkeler dönemi kapanıyor. Küresel barış veevrensel değerler, adil düzeni sağlayan yegane değerlerdir. Bu değerler dininözünü oluşturmaktadır. İnsanlar esenlik ve adil düzen istiyor. Ve bu küreselisteğe karşı Kobani koalisyonu, son çırpınışlarını yaşıyor.
‘KOBANİ KOALİSYONU’ islam düşmanlığıdır.


Kobanieylemlerini sadece PKK yapmıyor. Türkiye düşmanlığı yapan tüm zararlıcemiyetler yapıyor. Türkiye,de Kobani koalisyonu DHKP-C gibi, DEVSOL gibi,ASALA gibi diğer tüm terör örgütleri’nin oluşturduğu bir koalisyondur.
Bu koalisyonunamacı Erdoğan hükümeti gitsin, halkın egemenliği gitsin istiyorlar. ÇünküErdoğan, doğruluğu adil düzeni getirmektedir. Devletin eski vesayetçilerisaltanatımız sürsün istiyorlar. Bu azınlık ve sömürgeci zümre, halkınegemenliğinin gelmesini istemiyor yani cumhuriyete karşıdırlar. Yıllardırcumhuriyet kisvesiyle insanları aldatmışlardır. Barışı, eşitliği ve özgürlüğüreddeden bu yapı sırf çıkarlarını düşünmektedir. Ülke gelirlerini ortakpaylaşmayı istemeyen zümrenin silahlı kanadı bu zamana kadar PKK olmuştur.Zaten pkk yandaş medyada sürekli şişirilmişti ve büyük bir terör örgütü gibigösterilmişti. Kobani olayında binlerce militanı varmış gibi gösterilen pkk’nınhiç bir şey olmadı ortaya çıktı.
ABD, Fransa,Rusya ve İngiltere yıllarca PKK’yı beslemiştir. Türkiye ışid koalisyonundaolmayı reddetti. Işid koalisyonunu reddeden Türkiye’ye karşı küresel güçlerterör örgütlerine artık harekete geçin demiştir. Bu nedenle bugün Kobanikoalisyonunu görmekteyiz. Kobani koalisyonu, Türkiye’nin her yerinde kobanieylemleri gerçekleştirmişti.
Bu koalisyoncumhuriyet dönemi olaylarının tam tersi istikametinde bir olaydır. DünOsmanlıyı, daha doğrusu islam’ı yıkan İngiltere-Fransa-Rusya bloğu Anadolu’dayandaş bir hükümet kurdurarak tüm düzeni değiştirecek ınkılaplar yapmışlardı.Kılık kıyafet kanunu, tekke ve zaviyelerin kaldırılması, şapka kanunu, eğitimsisteminin kökten değiştirilmesi, lisanın değiştirilmesi gibi devrimler islamıhedef almaktaydı. Dün bu baskıcı devrimlere karşı olaylar yapan inançlıhalklara Anadolu isyanları, şeyh Sait isyanı, celali isyanları gibi isyanolarak nitelemişlerdi. O tarihlerdeTürkiye’nin her yerinde düzenlenen yürüyüşler ‘Dinimizi almayın.’ ‘Özgürbırakın.’ yürüyüşleriydi. İşte bugünkü Kobani eylemlerinin yapılmasınıisteyenler de aynı kişilerdir. Dün yürüyüşler yapan inanan halklardı bugünyürüyüşler ve olaylar çıkartan inançsızlar olmuştur. Irkçılığa kapılan ve Terörolmayı seçmiş olan Kürtler de bu üçlü itilafın maşası olmuştur.Kobani eylemleribugün yükselen İslam’a ve Ortadoğu’ya karşı yapılmaktadır. Kobani eylemlerininstartını küresel güçler vermiştir. Türkiye’nin bir İslam ülkesi ve önderiolarak güçlenmesini hazmedemeyenlerin oluşturduğu ittifak Kobani eylemlerinimecbur kılmıştır. Çünkü kobani Işid’e karşıdır. Türkiye Kobaniye destek verirsekendisiyle çelişir. Yani PKK’ya destek vermiş olur. Yani Küresel güçlerleislam’a savaş açmış olur.
Işid bir terördeğildir. Irak halkının özgürlük ve eşitlik çabası karalanmıştır. Amerikalıgazeteci Folley’in kafasını kesenler de Amerikalı ajanlardır ve dünyaya serviseden medyalar da bellidir. Işid canice öldürüyor, kafa kesiyor, rastgele ateşediyor, petrol zenginleri, çocuk katilleri gibi tüm söylemler bilinçli olarakyapılan medya operasyonlarıdır. Küresel algıyı yönettiler ve Arap baharının birkolu olan Irak baharını Işid adıyla kötülediler ve durdurdular.
Suriye’deEsad’ın çabası, mısır’da amerikanın sisiye verdiği destek, israilin güçlenenHamas’a karşı Filistin saldırıları ve ortadoğuda yükselen islama karşıAmerikanın bahçesi olan Irak’ta ışid adıyla islamı terör olarak niteleyip arapbaharına karşı küresel bir koalisyon kurdular. Gelişen arap baharı yükselenislamı getiriyordu bu duruma karşı bir koasliyon kurmak mecburiyetindeydiler.Bu koalisyona da Türkiye’yi davet ediyorlar. Bu büyük bir saçmalıktır. YakındaTürkiye’ye savaş açma çabalarını da görmek zor olmasa gerek.
KobaniEylemlerini yapanlar ile Fikren destekçi açıklamaları yapanlar büyük birkoalisyonun olduğunu göstermektedir. Kobani Eylemlerinde batılı ülkeler şunlarısöylediler. Türkiye Kobani’de Işid’e vursun. Almanya Merkel: ülkemde eylemleroluyor. Türkiye, Kobani’de ışid’e neden saldırmıyor. Diyor. Avrupa ülkeleri:Türkiye, Işid ile savaşmak isteyenleri serbest bıraksın sınırdan geçişine izinversin.’ diyor. Amerika Türkiye’ye baskı yapıyor. Tüm bunlar ülkemizdeki Kobanieylemlerini yapanlar ile küresel destekçilerini görmek açısından çok önemlidir.
Kısacası Doğudabaşsız bir İslam dünyası gözyaşlarıyla kendisine öncülük edecek Türkiye’yibeklemekte. Diğer taraftan islama katliam yapalım diyen ve koalisyon kuran batımedeniyeti. Kobani koalisyonunu anlamak ve neden yapıldığını bilmek zor değil.Türkiye kaybetmeyecek. Kaybeden diğerleri olacak. Hadi oradan diyenleri duyuyorgibiyim. Bir tarafta basit bir Türkiye, diğer tarafta küresel güçler. Nasılolurda Türkiye küresel güçleri yenebilecek.’ diyorlar. Allah’a inanıyorsanızdeve iğne deliğinden geçer.’ kardeşim. Sürekli afetler ve sayısız virüsler ileAllah hepsini temizleyiverir.
İslam’ınkelime anlamı ‘barış’dır. Biz insanları birleştirmeye, küskünlükleri ortadankaldırmaya devam edeceğiz. Barış süreçleri ve çözüm süreçleri Amedoğlu’nunkurtarılması için çok gerekliydi. Fransız ihtilali ile insanlığa son bir savaşaçılmıştı. Irkçılık ve topraklara sahiplenmek insanlara savaşlar ve ölümlergetirdi. Artık bir dönemin bittiği ve yeni bir çağın barış çağının aralandığınıgörmekteyiz. ‘PKK ‘ın Kürtleri’, ırkçılık üzerine devlet kurma akımının sonörneğidir. Şeytanın yandaşları sokaklara dökülerek son bir çırpınışsergilemektedir. Küresel güçler koalisyon kurarak inananların egemenliğinidurdurmaya çalışıyorlar. Onca anayasa, eşitlik ve özgürlük çabaları, barış ve çözüm süreçleri içinde ısrarladevlet kurma çabasında olanlar ve terör’den beslenenler ne kadar aşağılık vezavallı bir konuma düşmüşlerdir.
Gerçek sizcenedir ki: Yönetimlere egemen olmak isteyenler ve sadece kendi çıkarlarınıdüşünenler tüm insanlığa zarar vermektedir. Çünkü çıkarcıların düzeninde‘doğruluk, barış ve paylaşmak’ yoktur. Bu nedenle çoğunluk olan inançlı mazlumhalkların sırtına basarak yaşarlar. Bu anlayıştaki insanlar hayatta kaldıklarısürece saltanat sürmek için haksızlık edip zulmederler. Bunlara inançsızlar,dünyacılar hatta şeytanın milleti de denilebilir.
İşte bu nedenledünyanın her yerinde çeşitli olaylar yaşanmaktadır. Yönetimlere sahiplenenlerhalklara yönetimi bırakmıyor. Esad gibi, libya’da Fransa gibi, ırakta Amerikagibi pek çok yerde sömüren azınlıklar yönetimleri halklara bırakmıyorlar hattaşiddet ile bastırıyorlar.
Bugün Ukrayna,yeni Zelanda, Honk kong, Amerika’da siyahi gösterileri gibi tüm olaylar benzerolaylardır. Halklar artık bastırılmak, sömürülmek istemiyor. Eşitlik ve adaletistiyor. Dünya çok önemli bir dönemeçten geçiyor. Belli ki Tanrı bir karavermiş. Dünyayı iyilere bırakacak.

TÜRKİYE’NİN IŞİDTAVRI NEDİR

Türkiye ışid’idoğrudan bir terör örgütü olarak görmüyor. Kafa kesen canice saldıran silahlıteröristler algısı kimler tarafından oluşturuldu. Tüm dünyaya bu algıyı nasılverdiler. Geçtiğimiz aylarda dünyada yapılan haberleri izlerseniz Işid’in nasılbilinçli olarak terör kefesine konulduğunu göreceksinizdir.Hadi Tayip Erdoğanda kafa kesen silahlı teröristler algısına inandı diyelim. Buna rağmen Erdoğan‘Irak halkı ile terörü ayırın.’ demişti. Herkesin temsil edildiği ortak birhükümet kurulsun demişti. Erdoğan: ‘Işid dediğiniz kişilerin batıdan gelenkişiler olduğunu söyleyerek batıya terörün kaynağı sizden çıkmıştır.’ diyordu.

Küresel medyaile öyle algılar verildi ki ‘Kafa kesiyorlar.’ ‘petrol kuyularına sahip zenginışid.’ ‘Rastgele insan öldürüyorlar.’ ‘canice herkese saldırıyorlar.’ ‘Havuzdayüzen zengin ışid’ gibi algılarla ırak halkının çabasını şiddet iledurdurdular. Arap baharının güç kazanmasını engellediler. Işid’e karşıkoalisyon birliği kurarak amaçladıkları şey küreselleşen ve yükselen islamıdurdurmaktır. Tanrının ve iyiliğin egemenliğini durdurmak istiyorlardı.

El kaide,taliban ve Işid gibi direniş gurupları Amerikanın kötü tutumuyla terör olarak sunulmuştur. Asılsuçlu olan ve terörist olan Amerikan yönetimine rota çizen lobidir. Amerikanınmenfaatçi saldırgan tutumundan dolayı devletleşmemiş inançlı toplumlardakendiliğinden savunma amaçlı ortaya çıkan bir direniş gurupları ortayaçıkmaktadır. Silahlı olarak ortaya çıkmak zorunda kalıyorlar. Çünkü silah devi,tüccarı ve savaş uygulayan bir Amerika var. İnançlı toplumlara baskı yapan ve saldıran Amerikan yönetimini kimsegörmüyor ama bu yönetime tepki veren insanlar terör olarak niteleniyor. Amerika ve yandaş batı dünyası asılterörizmin kaynağıdır. Dünya, devletterörleri devri yaşadı. Amerikan egemenliğine bağlı yandaş yönetimler kendiinançlı halklarını sömürmeye ve öldürmeye yeltenmekteydi. Tüm budurumlardan dolayı ışid’in de ortaya çıkması doğaldı. Bu direniş guruplarınımedyalarında terör olarak tanıtıp daha güçlü bir savaş ile bastırıyorlardı. Buhep böyle olmuştur.

Körfezsavaşından sonra kimyasal silahlar var bahanesiyle ırak’a saldırıldı ve ırakkaosta bırakıldı. Irak halkı tüm bu baskı ve savaşlar sonunda mecburen birdireniş gösterdi. Irak halkı yıldı ve ‘Ya istiklal ya ölüm.’dedi. Budirenişleri güçlendi. Psikolojik olarak yıllarca savaş ve baskı altındakalmanın etkisiyle bir tepki patlaması ve her şeyi göze alma durumuna geldiler.Bu Saddam yanlısı yüzde altmış beşlik çoğunluk sunni halkın çabasını terör(Işid) olarak nitelediler. Ve bu ırak baharına karşı koalisyon adında haçlıbirliği kurdular.

Tayip Erdoğan,Afganistan ve körfez savaşından iyi biliyor ki bu tip savaş senaryolarıbaşarılı olmamıştır. İslama terör adıyla yapılan saldırıları doğrubulmamaktadır. Olan sivil halklara ve bölge halklarına olmuştur. Ve bu tip dinsavaşları bir başarı ve sonuç getirmemiştir. Türkiye, bu küresel bozguncularakarşı yalnız kalmıştır. İran ve arap ülkeleri de ırak muhaliflerini (ışidi)terör olarak nitelediler. Irak halkı bu batı yandaşlarından çok çekmiştir. Birtek Türkiye işin farkındadır. Ve koalisyondan uzak kalmak istemiştir. Bu dabatılı devletlerin Türkiye’ye baskısını arttırmıştır. Türkiye insani yardım,ilticaları kabul ve eğitim gibi konularda yardım yapabileceğini söylemiştir.Erdoğan savaşa katılmayacaklarını askeribir yardım yapmayacağını söylemişti.

Türkiye, ışidkoalisyonunda doğrudan olmayınca Amerika gazetesi Newyork times ve batıgazeteleri Türkiye’yi karalamaya koştular. Türkiye’ye karşı bir yıkımbaşlamıştı. Ama Türkiye silah kullanıp canice zarar verenleri terör kabulederken ırak baharının durdurulmasına da izin vermeyeceğini söyledi. Batımedeniyeti bu söylemleri anlamadı. Anlamaması da normaldir. Çünkü batı ışid’ibahane ederek ırak baharını ve güçlenen arap baharını durdurmak istiyordu.Onların yegane düşmanı İslam, barış ve doğruluktu. Türkiye Irakta herkesin sesiolacak ortak bir hükümet kurulmasının şart olduğunu söyledi. Amerika buna sıcakbakmıyordu. Yandaşlarının olduğu bir hükümetin olması için ırak halkınınçabasını ışid terörüyle baltaladı.

Küreselgüçler ve onların düzeninden beslenen yandaş yönetimler Türkiye’den veErdoğan’ın inanç felsefesinden hoşlanmıyorlar. Erdoğan’ı dışlıyorlar. Erdoğanhakkı söylediği için arası bozulmadık yönetim kalmadı. Pek çok ülkeyle arasıaçık. Türkiye’nin doğrucu felsefesi şeytani anlayıştaki yönetimlerin hoşunagitmedi. Bu nedenle Amerika başta olmak üzere küresel güçler Türkiye’ye karşıbir tutum içindeler. Türkiye’nin doğru bir mantıkla evrensel bir siyasetyürütmek istediklerini biliyorlar ama bizden değil diye ayrım yapıyorlar vedüşmanlık besliyorlar.

Dünyada ikianlayış mevcuttur. Ve dünya iki kutupludur. İyilerle kötüler süreklibirbirleriyle mücadele ederler. Erdoğan tanrı yolunda iyiliğin savunucusudur.Felsefesi din felsefesidir. Barış, çözüm süreçleri, demokrasi ve cumhuriyetisavunur haliyle evrensel değerlere tam bir uyum sergilemektedir. Diğer ülkeyönetimleri sadece dünya çıkarları için Amerika’nın kurduğu düzende yalakalıkyaparak yaşamaya devam etmektedir. Şeytani bir yol tutan bu yönetimlerkaynakları sömürmek ve egemenlik mücadelesindedirler. Halkların özgürlük veeşitlik çabalarını durdurmak için çalışmaktadırlar. Türkiye, ülkelerde muhalifçoğunluk halkların dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Eşit ve ortak biryönetime sahip olunması gerektiğini söylüyordu. Bu nedenle Türkiyesevilmiyordu.

İşid’e karşıincirliğin kullanılması konusunda Türkiye’ye baskı yapılıyor. Amerika uzunzamandır. Türkiye’ye Işid koalisyonunda olması için baskı yapıyordu. Türkiye busüreçte bize pek çok konuda yardım edebilir.’ diyordu. Defalarca ABD dış işleribakanı ve savunma bakanı Türkiye’ye gelmişti. Türkiye bize nasıl yardımedebilir konusunda görüşmeler yapılmıştı. Türkiye ırak halkına karşı askeriseçeneği düşünmemesine rağmen bu savaşta niye yoksunuz gibi baskılar yapılmayadevam ediyor.

Amerika vebatı ülkeleri ışid konusunda Türkiye’ye tavır aldı. Bu dünya düzeni bizimdüzenimiz. Türkiye’ye bize uymaz isen seni barındırmayız demektedirler. Küreselbu yapıdan bir emir veriliyor ve Kobani eylemleri oluyor. Dünyanın çeşitliyerlerinde yapılan bu eylemlere mesela Almanya başbakanı Merkel ülkemdegösteriler istemiyorum. Türkiye Kobani konusunda bir şeyler yapsın diyerek bize(koalisyona) katılsın ve savaşa dahil olsun’ demek istiyordu. Normalde MerkelTürkiye karşıtı eylemlerden memnun olurdu. Yıllarca PKK’yı beslediler.İsrail’in Filistin saldırılarına destek verdiler. Almanya’nın ne olduğunu dünyabiliyor. İşte bu sadece bir örnektir.

Mazlumlarınve inanan toplumların bir devlet yönetimine sahip olmasından çok korkuyorlar.Türkiye mazlumlara, inananlara daha doğrusu İslam toplumlarına öncülük edecekbir ülkedir. Batı bu durumun olmasından korkmakta ve Türkiye’ye baskılaryapmaktadır. Bir zamanlar Osmanlıyı yok etmek için gelmişlerdi, Anadolu halkınasoykırım yapmışlardı. Halifeliği yıkan bu haçlı ittifakı bugün aynıfelsefelerini sürdürmektedir. O gün Anadolu halkı gerçekten bir kurtuluşmücadelesi vermişti. Anadolu halkına inançlı millet diye soykırım yapmışlardı.Bir de Ermeni soykırımını suç bastırmak için dünyaya gösterir bu dinsizler.Sonra İngilizler yandaş chp hükümetiyle TBMM’yi kurmuşlardı. Bu hep savaş ileolacak değil artık yandaşımız olarak yönetimi siz sürdüreceksiniz demişlerdi.Ankara hükümeti manda ve himaye altında hareket etmekteydi. Yıkılışanlaşmalarına da bunlar imza attı. Yalan bir inkılap tarihi yazdırdılar. Ve onyılda on beş milyon genç yarattık şarkısını söylediler. Bu gün bu anlayışelbirliği ile sokağa inmiş eylem yapıyorlar. Dün Osmanlıyı içten yıkmayaçalışan düşman örgütler, bugün Kobani eylemlerinde yine tarihi birlik ettiler.Türkiye düşmanı her terör gurubu bu birlikte safını aldı. Ama hiç düşündüler miErdoğan’ın Türkiye’sinin ardında Allah vardı.

Geçtiğimizyüzyılda dünya egemenliğine sahip olan kötülük, bugün iyiliğin yükselişinibastırıyor. Arap baharını bastırma projesi olan ‘Işid algısı’ iyiliğindurdurulması için şeytanın bir hamlesiydi. Amerika’ya ve dünyaya yön verenkaranlık lobi masa başında sürekli kirli tasarı üretiyordu. Savaş siyasetiyapan küresel bir güçten bıktı bu insanlık.

Dünya bugüntarihsel bir döngüden geçiyor. 11 Eylül saldırılarını Amerikanın lobisi gerçekleştirirkeno gün insanlar uyuyordu. O dönemde islama açılan savaş bugün yükselen islamıkaçınılmaz kıldı. Bu yükselişi şimdi Işid adıyla durdurmaya çalışıyorlar. İslamdünyada felsefe olarak da evrensel olarak da çok güçlü hale geldi. Doğruluk,barış, iyilik ve sevgi insanlarca tutulurdu. Dün kontrolü ellerinde tutan buküresel bozguncular bugün dünyayı algılarla yönetebilme kontrolünükaybettikleri bir gerçek. Birlik ederek koalisyon kurarak bu tanrısal yükselişidurduracaklarını sanmaktadırlar. Birbirlerine iyi Belçika’dan da üç yüz askerve uçak desteği geldi. Danimarka’dan da şu kadar hava kuvveti ve asker diyeseviniyorlar. Onların mazlum ve inanan halklara karşı birlikteliği sadece yıkımgetirecektir. Bu yıkım Tanrı’dan gelecek. Kıyamet hadisleri ve son dönemolaylarına tamamen uygun bir dönemden geçiyoruz. Küresel ısınma ve afetlerdönemi yaşanıyor. Bunlar boş değil. Virüsler dünyayı sarmaya başladı.

Yakıngelecekte yeni bir dünya düzeni kurulacak. Bu düzen tanrıdan gelecek. İyiliğindünyayı yönettiği yeni bir merkez ortaya çıkacak. Bu merkez Osmanlıya birazbenzeyecek ama ondan yüz kat güçlü olacak. Gücünü imandan, adaletten vedoğruluktan alacak. Daha doğrusu gücünü Allah’tan alacak. Anadolu dünya’nınmerkezi olacak.



Türkiye Işid koalisyonuna katılmadı

Türkiye Arapbaharını desteklemiştir. Suriye’nin ardından Irak baharını da desteklemektedir.Türkiye ırak halkının yanındadır. Ancak ırak halkının bu çabasını Işid terörüadıyla baltaladılar.

Amerika ve batıTürkiye’nin bölgeye doğrudan müdahale etmemesini eleştiriyor. Bence, onlareleştirilmeye layıktırlar. Halkların eşitlik taleplerini savaş ve şiddetledurdurma kararlarına baksınlar. Sömürgecilikten vazgeçmeyecekler. Yandaşlarımız yönetimlerdendüşmesinler diye sahip çıkıyorlar.

Amerika vemüttefikleri Türkiye'nin kara harekâtıyla Kobaniye müdahale etmesini talepediyor. Ancak protesto gösterilerine ve uluslararası baskılara rağmen Ankaradaha çekimser bir tutum izlemeyi tercih ediyor.

Türkiye'ninböyle bir tavırla uluslararası topluma karşı duyduğu derin güvensizliği ortayaseriyor. Uluslararası toplum Türkiye'den askeri bir müdahale beklerken, Ankaraböyle bir operasyondan uzak duruyor. Türkiye haklı olarak böyle bir eylemekatıldığında Ortadoğu'da süren savaşın bir parçası haline gelecek.

"Türkiyeçoğu kez müttefikleri tarafından hayal kırıklığına uğratıldı. Libya, mısır veSuriye konusunda Amerika ve müttefikleri halkları değil yandaş yönetimleridestekledi. Arap baharını şiddet ile bastırdılar. En son bundan yaklaşık bir yıl önce Ağustos2013'te, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının ortaya çıkmasının ardındanTürkiye, müttefiklerin Esad rejimine müdahale edeceğinden ve muhaliflerigüçlendireceğinden yola çıkmıştı. Bu gerçekleşmedi. Şimdi her ne kadarsınırında olan çatışmalara öncelikle Türkiye'nin müdahale etmesi beklense deTürkiye asla zalimin yanında olmayacaktır. Daima mazlumun ve haklının yanındadurmuştur.

İşte batı düşünce tarzı:



Uluslararası kamuoyu: IŞİD’in Türkiye'de fikren desteklendiğinibiliyor. Ve şöyledüşünüyorlar. "Gerçekten de IŞİD ve diğer aşırı İslamcıların Türkiyeiçerisinde destek gördüğü biliniyor. Türkiye, IŞİD'e karşı ister bir askerimüdahalede bulunsun ister bulunmasın aslında ciddi bir tehdit altındadır. Bu nedenleöncelikle ülke içerisindeki aşırıları kontrol altına almalı ve bunlardankurtulunmalıdır. Aksi takdirde bu İslami gruplar, gelecekte ülkedeki dengeleribozabilir ve askeri eylemler içerisine dahi girebilirler."ışid ortadankaldırılmalı ve yönetimleri tehdit etmemelidir.

İşte doğu düşünce tarzı:

Yönetimlere sahiplenmiş vesayetler halkları sömürmektedir.Yıllarca bize haksızlık edildi. Adalet, eşitlik ve özgürlük istiyoruz. Küreselgüçler ve yandaş yönetimleri halkın egemenliğine izin vermiyor. Halklarısömürmeye devam diyorlar. Devlet terörleri devri yaşandı. Koalisyon güçlerihaçlı birliğidir. Cumhuriyeti ve demokrasiyi şiddet ve savaş ilebastıramayacaklar.





 
Üst Alt