-günümüzde cezbeye gelen varmı?-

fahrettin tırınk

Site İmamı
Değerli kardeşlerim,cezbe i tarif edebilmek için yaşamak gerek,ancak günümüzde bazı kişiler sözde cezbeye geliyor gibi göstererek toplumda ALLAH cc diye bağıranlar vardır.
cezbe evliyaullah ın anlattıklarına göre tasavvufa yeni intisab eden kimslere,bazen sohbet esnasında bazen kur'anı kerim okurken kalbe nuru ilahile gelen bir aşkı ilahidir.
kişi manen terfi ve terekki ettiği zaman bu cezbe hali artık sekine ile hasıl olur,bu kişi artık her yaptığı manevi vazifekerinden zevk alır,ancak bu durumunu hiç dışarı vurmaz,artık ALLAH cc ile baş başa seyri sülük halindedir.
cezbe ile alakalı ayeti celilelerde mealen şöyle buyurmaktadır:
- "Muhakkak mü'minler o kimselerdir ki, Allah'ı zikrettikleri zaman kalpleri titrer." (Enfal.2)

- "Onlar ki Allah anıldığı zaman kalbleri titrer." (Hac, 35)

- "Rab'lerinden korkanların, ondan (bu kitaptan) derileri ürperir. (Ondaki müjde ve tehdidi duyunca tüyleri diken diken olur, sonra Allah'ın feyzi içlerine dolar, huzura ererler), derileri ve kalbleri Allah'ın zikrine yumuşar."(Zümer, 23)

ayeti celilelerde mealen buyurulduğu gibi,ALLAH cc ismi anıldığı zaman,kur'anı kerim okunduğu zaman kalbe gelen nuru ilahi kişiyi irticalen daha bidayeti maneviyatta ALLAH ALLAH cc diye zekir ettirir.
ancak imani noktada derecesi yüksek kişiler toplumda ve yanlız başına kaldığı zamanartık kalben ALLAH ALLAH cc demeye başlarlar.
şu hususta bizi aldatmasın,kişi namazını doğru kılmaz,islami yaşantısı görüntüden öte deyildir,bazı meşru olmayan alışkanlıkları dahi olduğu halde toplumda ALLAH ALLAH cc diye bağırmaları riya işaretidir.
Fahrettin TIRINK...
 
Üst Alt