Biberli ekmek

ceylannur

Yeni Üyemiz






YÖRESEL YEMEKLERHatay(Antakya)ın yöresel yemeklerinin başında gelir. Antakyalılar için kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan ve her ekmek fırınının yanı sıra evlerde de kolaylıkla pişirilebilen "Biberli (katıklı)Ekmek" kentin lahmacunu olarak tüketiliyor.Mutlaka her evde, haftada iki kez yapılır .Belki bir çogunuz tandırın ne oldugunu biliyorsunuzdur,fakat Hatay tandırı biraz farklı.Dogu Anadolu Bölgesinde ki gibi yerin altına degil üstüne yerleştirmişler.Tezgahının yüklekligi insan bounun yarısı kadar oluyor ve o tezgahlarda resimlerdede gördügünüz gibi güzelim ekmekler pişirilir.Biberlisi,sadesi,ıspanaklısı,çökeleklisi tadına gerçekten doyum olmaz tandır ekmeginin. Hatay'a yolunuz düşerse bu tandırda pişen katıklı ekmeklerin mutlaka tadına bakın..Benden söylemesi...







Bugün sizlere Antakyanın meşhur katıklı ekmeğini yaptım.Aslında çok kolay bir yapımı var.Çünkü iç malzemesini evde biz hazırlayabiliyoruz ve pişirim fırınlarına verebiliyoruz.Aslında evdede yapılabiliyor ama ben bugun fırını tercih ettim.




Malzemeler:
4 su bardagı un
1 paket yaş maya
tuz,
toz şeker
yarım çay bardagı zeytinyağı
alabildiği kadar ılık su

İç harcı için
1 kg lor yada çökelek
2 soğan
2 çorba kaşıgı biber salçası
1 çay bardagı zeytinyağı
tuz,
pulbiber
kekik
zahter
reyhan
1 su bardagı susam
kimyon

Hazırlanışı








Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp güzel yumuşak bir hamur yapımız...İç harcı için soğanı incecik kesin..Üzerine tuz ,lor peyniri,biber salçası,pulbiber,susam reyhan,zahter ve taze kekigi(bullamazsanız kuru kekigi) ilave edin.Üzerine zeytinyağı ilave edip iç harcı karıştırın.Ve fırınınıza verıip lahmacun büyüklügünde yaptırın..
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Bizim lahmacunun adı olmuş biberli ekmek:).....yakışmış adı çooook güzel görünüyorlar....
 
Üst Alt