Alimlere Danışmak

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici
Alimlere Danışmak
Alimlere Danışmak
Şayet kişi bu yirmi dört saatin programını yapamıyorsa, ehline sormak en doğru iştir.

Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: "Eğer bilmiyorsanız zikir ehlinden (alimlerden) sorunuz." (Nahl: 43)

Her bir konunun, işin, ayrı ayrı ustaları varsa, nasıl ki onun için ehline gitmek gerekiyorsa; Allah-u Zülcelal yolunda yürümenin, ibadet ve taatın düzeni için de Allah-u Zülcelal’in yolunun ustaları (erleri) vardır. Onlara gidip, emir ve tavsiyelerini alıp ona göre hareket etmek; onun için çok mühimdir, önemlidir.

Bu yolları ancak ehli olan mürşitler ve diğer veli kullar bilir. Bu yirmi dört saatin kıymetinin bilinmesi için üzerinde titizlikle durmalı ve Peygamber Efendimiz (S.A.V)'i kendimize rehber yapmalıyız. O, hal ve hareketinde, ibadet ve taatında, zamanının kıymetini çok iyi bildiği için bize büyük bir rehberdir. Ancak ona tabi olmak suretiyle vaktimizi değerlendirebiliriz.

Ey Nefsim!

Madem diyorsun ki; ben kendimi Allah’ın yoluna hakkıyla veremiyor ve Allah’a hakiki kulluk yapamıyor, şeytanın hilesine ve dünyanın zevklerine yenik düşüyorum; O zaman bir mürşid-i kamil’in elinden tutup beraber tevbe etmenin ve Allah’a dönmenin vaktidir. Allah-u Zülcelal yeryüzüne dostlarını, misk kokan güller gibi serpiştirmiş sen neden onlardan istifade etmeyesin ve onların manevi dairelerinin içine girmeyesin.

Ey Nefsim!

Allah-u Zülcelal’e kulluk temiz ve pak bir kalp ile olur, temiz ve pak bir kalp ise zikir ile olur, zikir ise mürşid-i kamillerin yanında onların gözetiminde bütün hastalıklara şifa ve ilaç olur.

Bunları düşün, tevbe et ve Allah’a dön.
 
Üst Alt