Bu camide kadınlara pozitif ayrıncılık var

ceylannur

Yeni Üyemiz
Bu camide kadınlara pozitif ayrıncılık var

80640.jpg


Adana'da yapımı devam eden caminin 4 mimarı da kadın olunca pozitif ayrımcılık dikkati çekiyor

Adana'da Ramazanoğlu Camisi'nin yapımını üstlenen 4 kadın mimar, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaparak projeye emzirme odaları, çocuklar için oyun alanları ve alışveriş merkezi ekledi.

Adana'da yapımı devam eden Ramazanoğlu Camisi'nin 4 mimarı da kadın olunca, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık dikkati çekiyor. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve ismini Ramazanoğlu Beyliği'nden alan Ramazanoğlu Camisi'nin 4 mimarı da kadınlardan oluşuyor. İnşaatına 2006 ekim ayında başlanan caminin projesini mimar Hatice Yıldırım, Gül Aydın, Selma Uçar Dalgıntekin ve Esen Saraç Ümit üstleniyor. Projesini kadınların çizdiği camide, emzirme odaları, çocuklar için oyun alanları, duş kabinleri ile tiyatro ve konferans salonu yer alıyor. Caminin alt katında kadınların vazgeçilmezi olan alışveriş merkezi de unutulmamış. Caminin projesinde, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Süleymaniye Camisi'nin örnek alındığı gözleniyor.

EMPATİ KURDULAR

Proje mimarlarından Adana Diyanet Vakfı İl Yönetim Kurulu Üyesi Selma Dalgıntekin, bir kadın olarak, kadınların camilerde ibadet ederken yaşadıkları sıkıntıları ve duydukları ihtiyaçları bildiklerini, bu nedenle projeyi hazırlarken bunları dikkate aldıklarını, kadınlar için pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kadınların rahat ve huzur içinde ibadetleri için her şeyi düşündük. Cami namaz kılınan alanın altında 3 katlı bodrumdan oluşuyor. En alt bodrum 3 bin 500 metrekarelik otopark olarak ayırdık. Bir üst bodrumda ise 3 bin 500 metrekarenin bin 550 metresini alışveriş merkezi olarak düşündük. Aynı katta 9 tane ayrı iş yerlerini de camiye gelenlere hitap edecek şekilde tasarladık. 20 metre ile 100 metre arasında değişen büyüklüklerdeki iş yerlerinde vatandaşın ve kadınların taleplerine cevap verecek sektörlere yer vereceğiz. Marketlerin ve iş yerlerinin bulunduğu katta erkekler ve kadınlar için ayrı şadırvanlar ve lavabolar oluşturacağız. Ayrıca hem kadınlar hem de erkekler için duş alanları olacak. Kadınlar için çocuk emzirme odasını da ihmal etmedik. Engelliler için tuvalet ve engelli rampaları projede yer alıyor. Camide bin metrekarelik bir salonu da sosyal ve kültürel etkinlikler için düşündük. 3. kattaki bodrumda ise 3 derslikli 300 metrekarelik Kur'an Kursu ve 500 metrelik bir alanda Çukurova Müftülüğü hizmet binasına yer vereceğiz. Aynı katta okuma salonu ve kütüphane de bulunuyor. Cami etrafından 10'ar metrekarelik açık alan olduğu için çocuk oyun alanları oluşturuyoruz. Ayrıca camide yaşlılar ve engelliler için 2 asansör düşündük. Camide kapalı alanda 3 bin kişi namaz kılabilecek. Avlularda da namaz kılındığında 10 bin kişilik cemaate hizmet edecek.''

Sabah
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Subhanallah daha nelerrrrrrrrrr bir camilerde eğlence yeri kalmıştı onuda yaptılar pesssss.....
çocuk alanıda neymiş,hadi diğerlerini anladıkta oyun alanı çok yanlış çocukların sesinden ibadetmi olurmuş....
daha neler görcez bakalım.....
 
Üst Alt