Cennete uÇan anne 19 gÜn

ceylannur

Yeni Üyemiz
CENNETE UÇAN ANNE

Muhammed(s.a.v), Medine'de güzel arkadaşlıklar kurmuştu.Mutlu günler yaşamıştı.Fakat artık Mekke'ye dönme vakti gelmişti. Akrabaları, dedesi Mekke'de onu bekliyordu.Vedalaşıp ayrıldılar.

Muhammed(s.a.v), annesi ve dadısı Ümmü Eymen, ıssız çöl gecelerinde gece gündüz yol aldılar. Amine anne yol boyu dalgın, halsiz ve yordundu.Yolculuğun ilerleyen günlerinde aniden hastalandı.Ebva denen köyde mola verdiler.Nur anne, mola yerinde yığılıp kaldı.Muhammed(s.a.v) koşup annesini kucakladı.Amine anne ateşler içinde yanıyordu.Muhammed(s.a.v) oradan oraya koştu.Çaresizlik içindeydi.Amine annenin gücü ve nefesi gittikçe kesiliyordu.Muhammed(s.a.v) annesini dizlerine yatırdı.Onun ağır hasta olduğunu anlamıştı.Sessiz sessiz ağlıyordu.Amine anne bir ara gözlerini açtı."Su..." dedi yavaşça.

Muhammed(s.a.v), annesinin ağzına su verdi.Gül anne, oğlunun suyu içti.Yavrusunun gül yüzüne uzun uzun baktı.Onun pamuk ellerini tuttu."Muhammed'im..." dedi usulca."Her yer eskir!Her yaşayan ölür!...Ben de öleceğim!... Fakat senin gibi tertemiz bir evlat bırakıyorum.Rüyamda babana, senin büyük birisi olacağını söylediler.Bunun için çok mutluyum..."

Bu onun son sözleriydi.Oğlunu son kez kucakladı.Artık cennete uçmuştu.Muhammed(s.a.v) babasından sonra annesini de kaybetmişti.

Dadısı, Muhammed'i (s.a.v) kucakladı, gözyaşlarını sildi."Ağlama Muhammed'im! Ben senin yanındayım." dedi."ALLAH bizimle beraberdir.Bizi dünyaya gönderdiği gibi cennete "
 
Üst Alt