Erdoğan üçüncü havalimanı temel atma törenine katıldı

MURATS44

Özel Üye
http://cdn2.yazete.com/store/img/baskan-erdogan-istanbulun-3havalimaninin-1440184-465x309.jpg

Erdoğan üçüncü havalimanı temel atma törenine katıldı
Başbakan Erdoğan, temeli atılan 3. havalimanının yılda 70 ila 90 milyon yolcuya hizmet verebilecek ilk etabının, 29 Ekim 2017'de açılacağı sözünü aldığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü havalimanın temel atma törenine katıldı. Törende çok sayıda bakan ve milletvekili de hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki programı kapsamında üçüncü havalimanının temel atma törenine katıldı. İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa yakasında Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki inşaat alanında yapılan temel atma töreninde çok sayıda bakan ve milletvekili ile vatandaş da hazır bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının temel atma törenindeki konuşmasında, "Bugün biz bir havalimanı değil, aslında bir zafer anıtı inşa ediyoruz. Biz sadece havalimanı değil, milletin özgüvenini inşa ediyor, asırlar süren o mutsuzlukları, kırgınlıkları, karamsarlığı bugün artık tamir ediyoruz" dedi.
Gezi Parkı odaklı olaylara değinen Erdoğan, şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz, geçen yılın Mayıs ayında, bazı 'Gezi zekalılar' türedi. Bu 'Gezi zekalılar' maalesef, bu havalimanını hazmedemediler. Çünkü, onların böyle devasa bir havalimanının yapılmasını tahayyül etmeleri mümkün değildir. Zira onların hayalleri, bizim fiillerimizin ulaştığı yere ulaşamaz ve onlar Türkiye'yi hala 12 yıl önceki gibi görmek istiyorlar. Biz ise öyle değil. Biz, dünyada Türkiye'nin marka olduğu günlere dönmek istiyoruz. Anlıyorsunuz değil mi? İnşallah, o günler geri gelecek, sene 2023. 2023 çok önemli. Çok çalışacağız ve inşallah bunu da başaracağız. Biz bu yola çıktık. Bu yola başımızı koyduk ve 2017'de bu havalimanının ilk etabını inşallah açıyoruz. Biraz sonra, yüklenici firmalarımızla burada inşallah, sizler karşısında bunu haykıracağız."
Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"600 bin konut, 12 senede oldu. Barajlar, üniversiteler, köprüler, tüneller; hep bunlar Türkiye için iftihar vesilesi. Küresel projeler, Marmaray... Bunun da önünü kesmek istediler. Evet... 4 yıl en az bize orada geri adım attırdılar ama durmadık, usanmadık. Şu anda Marmaray çalışıyor mu? Çalışıyor, elhamdülillah. Yüksek hızlı tren; Eskişehir'den İstanbul'a... Bu vatan hainleri, bu vicdansızlar bunların kablolarını kestiler. 250 noktada. Unutmayın, 'Hırsızın mumu da yatsıya kadar yanar'. İnşallah şu anda tamirat, tadilat, farklı bakımlar yapılıyor. Çok kısa zamanda Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ni inşallah devreye alıyoruz."
İstanbul'a yapılacak 3. köprüde raylı sistem olacağını, Marmaray'ın güneyinden de otomobiller için çift katlı tüp geçiş sistemi bulunacağını, kuleleri bitmek üzere olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de gelecek yıl açılacağını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:
"Yan gelip yatanların işi değil bu. Bugün temelini atacağımız bu büyük proje, tüm projelerimizi taçlandıran bir proje. Bu projenin sembolik anlamı var. Bu proje, Türkiye'nin artık nerelere ulaştığını gösteriyor. Bu proje, Türkiye'nin artık neleri başarabildiğini gösteriyor. Bu büyük proje, Türkiye'nin artık hangi kulvarda yer aldığını tüm dünyaya gösteriyor. İşte onun için 77 milyon, aziz vatandaşlarımın, yurt dışındaki tüm kardeşlerimin, tüm dostlarımızın da bizimle birlikte bu heyecanı, bu sevinci hep birlikte paylaşmalarını özellikle kendilerinden istirham ediyorum."
"Milletçe çok sabrettik"
Çanakkale'de 99 yıl önce milletin, ülkeyi işgal etme gayesindeki düşmana karşı varını yoğunu ortaya koyarak zafer kazandığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan 95 yıl önce Kurtuluş Savaşı'yla bitmiş, tükenmiş, yoksullaşmış ve artık yorulmuş bir millet, yeniden ayakları üzerinde yükseldi ve bağımsızlığı için neleri yapabileceğini dünyaya gösterdi. Askerimizin de sivilimizin de ayağında çarık dahi yoktu. Silahımız yoktu. Sadece birkaç hat, ne yazık ki tren yolumuz, birkaç kilometre de asfalt yolumuz vardı. Fabrikalarımız, barajlarımız, enerji santrallerimiz yoktu ama millet olarak umudumuz vardı. Vatanımıza, toprağımıza aşkımız vardı. İstiklale sevdamız vardı. En önemlisi de göğsümüzde imanımız vardı. Yanmış, yıkılmış topraklar üzerine Cumhuriyeti inşa ettik. Çok çalıştık. Çok badireler atlattık. Kimi zaman çok büyük acılar, kimi zaman büyük sevinçler yaşadık. Zor zamanlarda ümidimizi kaybetmedik. Çok uğraştılar ama şu kardeşliğimizi örseletmedik. İstiklalimizden taviz vermedik. Onurumuzdan taviz vermedik. Aç da kalsak, yoksul da olsak gururumuzu çiğnetmedik. Milletçe çok bedel ödedik. O kadar çok sabrettik ki, işte o bedelin, o sabrın, o büyük imtihanın neticesi olarak bugünlere ulaştık."
"Zafere, rekorlara susamışlığı giderdik"
Erdoğan, bir iş adamının, 1981 yılında, daha önce ithal edilen bayrak direği ipi imal etmesinin dahi ülkede sevinçle karşılandığını, bu kadar basit bir şeyin dahi ülkeyi heyecanlandırmaya yettiğini aktararak, şunları kaydetti:
"Başarıya, zafere susamıştık. Osmanlı Cihan Devleti'ne, Büyük Selçuklu Devleti'ne bakıyor, tarihin o zaferlerini, ecdadın büyüklüğünü görüyor, milletçe başarıya olan susamışlığımızı izah etmekte zorlanıyorduk. Yanı başımızda ülkeler kalkınırken; yanmış, yıkılmış ülkeler ayağa kalkıp, hatta bizim ülkemizden işçi alırken bizim ülkemiz maalesef gereksiz tartışmalarla, ne yazık ki çatışmalarla enerjisini heba ediyor, kaynaklarını israf ediyordu. İşte biz, 12 yılda yaptığımız projelerle, aynı zamanda Türkiye'nin makus talihini değiştirdik. Başarıya, zafere, rekorlara olan susamışlığı giderdik. Kardeşlerim, hayallerin gerçeğe dönüşmesinin mümkün olduğunu gösterdik. Öz güvenle, akılla, imanla, kardeşlikle, Türkiye'nin neleri başarabileceğini herkese ispat ettik. Bugün, biz sadece bir havalimanı değil, aslında bir zafer anıtı inşa ediyoruz. Biz sadece havalimanı değil, milletin öz güvenini inşa ediyor, asırlar süren umutsuzlukları, kırgınlıkları, karamsarlığı bugün artık tamir ediyoruz."
"Bu dünyada artık biz de varız"
Başbakan Erdoğan, "Düşmanlarımız da şu anda bizi seyrediyor. Bu büyük projeyi engelleyemedikleri için onlar da büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Şunu herkes bilsin; Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye başarısızlığı kabullenmiş, talihine boyun eğmiş, kendisine çizilen role mahkum olmuş bir Türkiye asla değil. Türkiye engelleri aştı, kendisine biçilen elbiseyi yırtıp attı ve olması gereken yere ulaştı. Bu bölgede artık biz varız, bu dünyada artık biz de varız" dedi.
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Vatana millete hayırlı olsun,diğer ülkeleri bu gidişle geçeceğiz inşallah....
 
Üst Alt