Gezegenlere doğru sanal bir yolculuk

ceylannur

Yeni Üyemiz
Rahmi Koç Müzesi, Lengerhane binasının bahçesinde, İstanbul2un halka açık ilk sabit gökevini 'Keşif küresi' adıyla ziyarete açtı.

090306-kesif-kuresi.widec.jpg



Evreni, sanal ortamda birebir yaşatacak 40 kişi kapasiteli Keşif Küresi’nde gökbilimden sanata, eğitimden teknolojiye kadar çok geniş bir çerçevede eğitici filmler sunulacak.

Keşif Küresi’nde yer alan özel bir projektör ile ziyaretçilere; gökyüzünün gece hali, yıldızların ve Samanyolu’nun muhteşem görüntüsü küre içerisine yansıtılarak izlettirilecek.

Yeni nesil dijital sistem ile gerçekleştirilecek canlandırmalarda; “şehir ışıklarından uzakta yıldızlar ve Samanyolu nasıl görünür, gezegenler nasıl hareket eder, yıldızlara bakarak yönler nasıl bulunur, kışın neden geceler uzundur, Ay neden evre değiştirir?” gibi sıklıkla sorulan soruların cevabını eğlenerek öğrenmek mümkün olacak.

Rahmi M. Koç Müzesi tarafından eğitsel amaçlı olarak 60 metrekarelik bir alanda, 8 metre çapında ve 5.5 metre yüksekliğinde inşa edilen Keşif Küresi, yıl boyunca müzenin açık olduğu tüm zamanlarda hizmet verecek.

PLANETARYUM NEDİR:
Uzayla ilgili gelişmelerin günlük yaşantımıza girmesini sağlamak, uzayı eğlenceli ve uygulamalı olarak genç nesillere sevdirmek için kullanılan eğitim ve eğlence aracıdır. Türkçede ‘gezegenevi’ olarak da bilinen Planetaryumlar, kubbe şeklindedir ve görüntüler kubbenin her tarafına yansıtılır. Böylece izleyiciler gösterileri 360 derecelik açıdan ve 3 boyutlu olarak izleyebilirler. Amerika, Japonya ve birçok Avrupa ülkesinde planeteryum bulunmaktadır.
 
Üst Alt