Gökdelen'lerin bittiği kareler...

MURATS44

Özel Üye
1.jpg


Beş yıldır yapımı devam eden Dubai’deki 'Burj Dubai', 818 metre yükseklikle 'dünyanın en yüksek gökdeleni'...
************

2.jpg

417 bin 240 metrekarelik alana sahip 162 katlı Burj Dubai'nin 35 bin kişiyi barındırabilecek kapasitesi mevcut.
************

3.jpg


İnşaatında 8 bin işçi çalıştığı gökdelenin dışı alüminyum ve camdan oluşuyor. Kullanılan alüminyumun ağırlığı, Airbus A380 jet yolcu uçağından beş kat daha fazla. Binadaki 103 bin metrekare kadar olan cam paneller ise 14 futbol sahasını kaplayacak büyüklükte.
************

4.jpg


Toplam 1 milyar dolara mal olan gökdelenin içinde 300 bin metrekarelik ‘Dubai Alışveriş Merkezi’ ile 160 odalı, içinde restoran, spa ve özel spor kulubü olan bir otel de bulunuyor.
************
**********
Kıyamete yakın zamanda insanlar yüksek binalar yapmada birbirleriyle yarışacaktır.”
(Hadis: Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313)


Peygamberimizin haber verdiği, içinde bulunduğumuz dönemin ileri teknolojik koşullarını tasvir eden bir işaret de yüksek binaların inşa edilmesidir. Yüksek yüksek binalar inşa edilmedikçe. kıyamet kopmaz. Ölüm Kıyamet ve Diriliş, s. 468

Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır. Yüksek binalar yapmada insanlar birbirleriyle yarışacak. Buhari, Fiten, 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313


Mimarlık ve mühendislik tarihine baktığımızda görürüz ki, yüksek katlı binalar 19. yüzyılın sonlarında inşa edilmeye başlanmıştır. Teknolojinin ilerlemesi, çeliğin yaygınlaşması ve elektrikli asansörlerin kullanılması gökdelen olarak tabir edilen yapıların inşaatına hız kazandırmıştır. Gökdelenler 20. ve 21. yüzyıl mimarisinin önemli bir parçası olmuş, günümüzde de birer prestij sembolü haline gelmiştir. Hadiste belirtilen, insanların yüksek binalar yapma yarışı da ülkelerin daha yüksek gökdelenler yapabilmek için büyük bir rekabet ve yarış içerisine girmeleriyle tam olarak gerçekleşmiştir.
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Emeğine sağlık murat adminim çok anlamlı bir konu olmuş,,,,hadislerle çok güzel bağdaşıyor.....Herşey açık ve net......
 
Üst Alt