Günün duası

ceylannur

Yeni Üyemiz
Günün duası

ALLAH’ım! Koru beni gücümün yetmediğinden. Sana verdiğim söze ve yaptığım yemine bağlı kalmama yardım et.

Benden nimetini esirgeme

İhsan ettiğin her şeye karşı sonsuz şükrederim. Benden nimetini esirgeme. Günahlarımı kabul ve itiraf ediyorum, onları bağışla. Günahın kirlettiklerinden beni arıt. Sensin ezeli ve ebedi olan, Sensin rahmet eden ve koruyan.

Çocukları sevin ve sevindirin

Büyük ALLAH dostlarından Hacı Bayram Veli Hazretleri bir sohbetlerinde şöyle buyuruyor:

Küçük çocukları seviniz, başlarını okşayınız. Onları sevindiriniz ki, Peygamber Efendimiz’in emrini yerine getirmiş olasınız.

Çarşıda ve câmi avlusunda bir şey yemeyiniz. Yol ortasında durmayınız. Ticaret erbâbının dükkânlarında uzun müddet oturmayınız.

Ölümü çok hatırlayınız. Ölüm gelmeden hesabınızı yapınız. Tövbe ediniz ki, affa kavuşasınız. Dünya gamından, nefsin sıkıştırmasından hafifleyip kurtulmak istiyorsanız, kabristanları sık sık ziyâret ediniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ceylannur

Yeni Üyemiz
Ey Rab
Mum tek başına dua etmez
Fakat sen lütfet
Yaktığım muma
Yaşadığım zorluklarda
Aldığım her kararda
Beni aydınlatan ışığın olsun
İçimdeki her gururu
Beni boğan bencilliği
İşlediğim tüm günahları
Yakan ateşin olsun

Ailem için, tanımadıklarım için
Bugün karşılaşacağım kişiler için
Sevginin alevi olsun
Merhamet et yüreğimdeki karanlıklara
Ey Rab
Senin evinde uzun süre kalamıyorum
Sana kendimden bir parça sunuyorum
Sevgiyle bugünü yaşamama yardımcı ol
Öyle çaresizim ki Rabbim,
Çarelere ermiyor aklım…
Bir yüzüm solgunken, isyankar öbür yanım…
Öğütleri masal gibi dinliyorum…
Nasihatler ninni misali geliyor,
Başımı sallıyorum.. sanki anlamış gibi…
Beni takipte ızdırap.. Peşimden gelir kabuslar…
Kimsem yokmuş şu dünyada senden başka!..
Merhametine uzatıyorum ellerimi…
Senin rahmetinle yıkamak istiyorum kirli tövbelerimi..
Dizginle çılgınlıklarımı…affet günahlarımı..
Ey affetmeyi seven Rabbim, sil göz yaşlarımı..
Sen teselli et beni, serinlik sun şu bağrıma…
Vardır bunda da bir hayır..
Hayırlı kederlerimi sen sevdir bana!..
Tıpkı geceye saçılan yıldızlar gibi,
Ömrüme ışık olsun, sıkıntı anlarımda ettiğim dualar..
Hüzünlerde olgunlaştır beni..
Cahilim çok cahilim..
Sen yolum ol! Sen sonum ol!
Sen tut elimden, sana giden yollarda nurum ol!
Dağlar kadar günahlarıma,
Bir avuç tövbe kırıntısı getirdim…
Sen derman ol şu volkanlarıma…
Sensiz bir yürek ne kadar boş!..
Affeyle Ya Rabbel alemin…
AMİN
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
Rahman, Rahîm ALLAH'ın adıyla. Ey Rabbim! Senden yardım istiyorum, sana tevekkül ediyorum, benim işimin zorluğunu azalt! Seferimin meşakkatini kolaylaşdır ve beni hayırla rızıklandır. Benden her türlü şerri defet. Sadrıma inşirah ver. İşimi kolaylaşdır, dilimdeki düğümü çöz. Ey Rabbim, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı ve seninle benim aramda âhiret ve dünyâya müteallik ne varsa cümlesine seni bırakıyorum ve sana emânet ediyorum. Bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü şeylerden muhafaza et! Ey kerem sahibi Rabbim! Beni ve benim berâberimdekileri muhafaza et! Beni ve berâberimdekileri selâmette kıl, beni ve berâberimdekileri Ummedı muhammet ı dogru yola ulaştır ey Rabbim! Ey Rabbim! Sana tevbe etdim, Sana sarıldım, takvayı bana azık olarak ver, günâhımı mağfiret et, her nereye yönelirsem beni hayra yönelt!"
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
Bır buyugumuz soyle dıyor:ben en guzel hutbeleri..en mukemmel hatıplerı dınledım..Kulaklarım doydu artık.Ama gözlerım hala ac.İslamın lafını eden degıl ONU YASAYAN İNSAN görmek istiyorum......İNsaallah yasayanlardan oluruz.RABBİM kolaylastırsın..AMİN!
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
Rahmet ve inayet tecellilerinle ihtiyaçlarımızı gidererek Sen’den başka her şeyden ümidimizi kes. Kes ki, aradıklarımızı sadece Sen’in kapında arayalım.

Bu son ıkı cumle muthıs guzelmıs kardesım..hep bu noktada takılıp kalıyoruz..ONU baska kapılarda aramak en buyuk hatamız..Nasibimizi aldık insaallah..ALLAH razı olsun..
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
Ey Güzeller Güzeli ALLAH’ım! Ey güzelliği akılara hayret ve durgunluk veren Bedi olan ALLAH’ım. Seni çok seviyoruz. Ne olur Sen de bizleri çok sev ALLAH’ım.


Bu günümüzü, bu haftamızı, bu ayımızı, ömrümüzü hayırlı eyle. Bize ve nesillerimize uzun hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Geçmiş devirlerde peygamberlere, alimlere nasıl hayırlı işler yaptırdıysan bizlere de öyle hayırlı işler yaptır. Meleklerin dillerine destan olacak hayırlı işler.


Vakti gelmiş bekarlara Saliha eş ver. Evlilerin Sana olan aşkını arttır ALLAH’ım. Evlilerin evleri mutluluk ve huzur yuvası, Cennet köşesi olsun ALLAH’ım.


Evladı olmayanlara hayırlı evlatlar, evladı olanlara da uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Sen latifsin lütfeylemeyi seversin. Evlatlarımızın ilmini, fehmini ve zekalarını attır.


Gençlerimize gençliklerini Senin yolunda kullanmayı lütfeyle. Gençlerimizi Dünya ve içindekilere tenezzül etmekten Sen koru. Hakiki Sevgili Sensin. Sana aşık, vurgun, tutkun olmayı bizlere lütfeyle. Mecnun’un Leyla’ya, Ferhat’ın Şirin’e olan aşkından daha derin bir aşkla Seni sevelim, Sana meftun olalım. Gençlerimizi ALLAH Aşığı, Peygamber Sevdalısı eyle.


Ey Gani, Muğni, Kerim, Latif olan ALLAHım!

Senin büyüklüğün kadar lütuf, ikram ve ihsanların da büyüktür. Bizim küçüklüğümüze değil, Senin büyüklüğüne yakışır bir şekilde Senden lütuf ve ikramlarını bekliyoruz. Sen Zül Celali Velikram’sın. Sana her an edilmiş ve edilecek bütün hamdü senalar adedince hamdü senalar olsun.


Bizlere Aşkta derinleşmeyi lütfeyle. Bizleri Seni anlatan bir dil eyle. Herkes Seni bilsin. Herkes Seni sevsin. Bizleri Aşıklara Bayraktar Eyle. İnsanlık Sana vurgun, tutkun ve meftun olsun.


Hastalarımıza şifa ver. Sen Şafi’sin, şifa vermeye Kafi’sin. Sen Merhametlilerin en Merhametlisisin (Erhamerrahimin) Hastalarımıza merhametin et, şifa ver. Borçlularımıza edayı lutfeyle. Çünkü Sen Gani, Muğni, Kerim, Latif ve Zül Celali Velikramsın.


Ömrünün en olgun çağına gelmişlerimize en olgun meyveler vermeyi lütfeyle. Manevi ve maddi hazinelerinden bol bol ver, bol bol verdir. Ticaretlerimizi “Ticareten Lentebur” Tükenmeyen ticaret, sırrına mazhar eyle.


Bizleri yolunda eyle. Yolunda olanları iki cihanda aziz eyle. Dünya durdukça duracak hayırlı işler yapmayı bizlere nasip eyle.


Meleklerin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun ALLAHım.

Habibinin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun ALLAHım.

Malumun adedince Sana hamdü senalar olsun ALLAHım.

İlmin adedince Sana hamdü senalar olsun ALLAHım.


Yaşlılarımızın hamdini, zikrini, şükrünü arttır. Yaşlılarımızı ve gençlerimiz ALLAH Aşığı eyle. Yaşlılarımızın hürmetine gençlerimizi ve çocuklarımızı ahir zaman fitnesinden ve tehlikelerinden koru. Yaşlılarımızı bilge eyle. Yaşlılarımıza ve gençlerimize bol bol Cennete yatırım olacak hayırlar yapmayı lütfeyle. Bize ve kıyamete kadar gelecek nesillerimize Taht-ı Süleyman’dan ziyade taht ve baht ver.


Bizlere uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver.

Bizleri Mahşerde Şefaat Sultanı Habibine en yakınlardan eyle.


Senden Cennette en yüksek dereceler istiyoruz Güzel ALLAH’ım.

Cennette Cemalini en yakından ve kesintisiz görmek istiyoruz.

Sen’den Sen’i istiyoruz. Senin rızanı istiyoruz. Ne olur Lütfeyle.

Cennette Habibine komşu eyle.

Senin Cemalini temaşa ederek zevki ruhaniye gark olmayı bizlere lütfeyle. (Amin)
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
Ey Merhametlilerin en Merhametlisi!
Ey tövbeleri kabul eden ve dualara icabet eden Rabbimiz!Sana yöneldik.Efendimizi şefaatçi yapıyor,ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey Rabbimiz! ettiklerimize binlerce kere tevbeler olsun.Günahımız çoktur ama Senin rahmetinde herşeyi aşkındır,her şeyi kuşatmıştır.Rahmetin gazabını geçmiştir.Bize rahmetinle muamele eyle.
Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin agarıp bazı yüzlerin karacağı günde;bizleri yüzleri ak,gönülleri pak olan, sevgili Rasulunun bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat.O'nun yanında cennete girmeyi,mübarek cemalini görmeyi,Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasip eyle...(Amiiin)
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
Ey Rabbimiz!Mülkün sahibi sensin.Dilediğine mülkü verir,dilediğinden alırsın.Dilediğini aziz,dilediğini zelil edersin.Bütün hayırlar,iyilikler senin elindedir.Sen herşeye kadirsin,Sen lütfedensin bize dünyada ve ahirette iyilikler ver.
Ey Rabbimiz!Bizim ve çocuklarımızın kalplerimize İslam nurunu,Kuran hideyetini bahşeyle.Bütün soyumuzu İslama ve Kurana bağlı insanlar eyle.Hepimizi müslüman olarak yaşat.Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle.
Ey Rabbimiz!Habibin Muhammed Mustafa(sav) yüzü suyu hürmetine müslümanların kalplerindeki hertürlü ayrılık tohumlarını gider.Bizi ashabı kiram gibi birbirine dost ve birbiri için yaşayan insanlar eyle.(Amiiin)
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
Ey Rabbimiz!
Sen selamsın,selamette ancak sendedir.Efendimiz Muhammed Mustafaya rahmet et.Öyle bir rahmet et ki o rahmetinle bizi bütün korku ve belalardan kurtar.Bütün ihtiyaçlarımızı gider,günahlarımızı temizle,bizi katındaki en yüce derecelere çıkar.O rahmetin hürmetine hayatta iken de öldükten sonra da düşünülebilecek bütün hayırların en yücesine ulaştır.
Ey Rabbimiz!
Nesillerimize inayet eyle,onların imdadına koşmayı bizlere nasip eyle.Kalbi,gönlü kırıkların,ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmayı bize nasip eyle.Bizleri birbirimize sevdir ve insanca yaşamayı nasip eyle.Kalplerimizi ayaklarımızı kaydırma.(Amiiin)
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
EDEPLE Gelen LÜTUFLA Gider!!!

((((Bismillahirrahmanirrahim))))

Ya Rab! Sevdir Bize Hep Sevdiklerini,

Yerdir Bize Hep Yerdiklerini

Yar Et Bize Erdiklerini,

Sevdin Habibini, Kainata Sevdirdin.

Sevdinde Hil'a-i Risaleti Giydirdin,

Makam-ı İbrahim'den Makam-ı Mahmud'a Erdirdin

Server-i Asfiye Kıldın, Hatem-i Enbiya Kıldın

Muhammed Mustafa Kıldın,

Salatü Selam, Tahiyyatü İkram, Her Türlü İhtiram O'na ,

O'nun Aline, Ahbabına, Ailesine, Ashabına ve Etbaına,

Ya Rabb!!
 
Üst Alt