İlluminati nedir?

Muhtazaf

Yardımcı Yönetici (Şair|Yazar)
Yönetici
İlluminati nedir?

İlluminati Türkçe’de aydınlanmış anlamına gelmektedir. Tarihteki adıyla “Bavyeralı İlluminati” 1 Mayıs 1776’da kurulan ve var olan dünya düzenini yıkıp yeni dünya düzenini kurmak amacıyla faaliyet göstermiştir. Modern İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirmeyi, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği yok ederek kurumlar üzerinde varlıklarını hissettirmeyi hedeflemektedir. Bazı komplo teorisyenleri, İlluminati üyelerini ışığın insanları ya da aydınlanmışlar olarak addetmektedirler.

İlluminati yukarıda da bahsettiğimiz gibi 1776 yılında Almanya’nın Bavyera kentinde Adam Weishaupt tarafından kurulmuş bir örgüttür. Weishaup’un dayanakları, satanizm, Yahudi mistisizmi (kabala) ve İslam sufizmidir. Sözcük anlamı ‘aydınlanma’ olan İllüminati örgütü kısa sürede ABD ve Avrupa’ya yayılmıştır. Örgütün en önemli ilkeleri şunlardır:

  • Monarşiye ve temelini dinden alan bir toplum yönetimine karşı çıkmak,
  • İnsanlığa yarar sağlayacak çalışmalar yapmak,
  • Yoksul ve güçsüzleri zengin ve güçlülerle eşit tutmak,
  • Örgütün kurallarına kesinlikle uymak ve üstlerine bağlı olmak,
  • Örgütün çalışmalarını sonsuza kadar sır olarak saklamak.

The Encyclopedia of Occult’de yer alan bilgiye göre, Almanya içinde gittikçe güçlenen İllüminati hareketi, bütün Masonik ritüelleri uygulamakla beraber, önceleri geleneksel Mason localarından ayrı bir yapıdaydı. 1780’de Alman Mason localarının üstadlarından olan Adolf Franz Friedrich Baron Von Knigge’nin İllüminati‟ye katılımıyla, örgütün gücü iyice arttı. Weishaupt ve Knigge, Almanya’da, ‘sosyalist’ denilebilecek bir devrim yapma hazırlığındayken hükümetin durumdan haberdar olması üzerine, Weishaupt ve Knigge, örgütü dağıtıp normal Mason localarına katılmaya karar verdiler. Birleşme, 1782’de gerçekleşti. Okült tarihçilerce kabul edildiğine göre, Fransız Devrimi’nde rol oynayan sosyalistlerin arasında, Babeuf ve Blanqui gibi İllümine kökenliler de bulunmaktadır.

1780 yılında, Baron von Knigge’in teşkilata katılmasıyla, Masonluk ve İllüminati bütünleşmesi sağlandı.

Dünyayı yönettiği iddia edilen İllüminatinin 13 aileden oluştuğu söylenmektedir. Bunlar; Astor, Bundy, Collins, DuPont, Freeman, Kennedy, Li, Onasis, Reynolds, Rockefeller, Rotshchild ve Russell aileleridir

Dünyada Jay-Z, Miley Cyrus, Beyonce, Lady Gaga, Madonna, Kanye West, Rihanna, Obama, Kraliçe Elizabeth gibi pek çok ünlü ismin bu kuruluşa üye olduğunu iddia edilmektedir.

İlluminati Sembolleri



Piramidin üzerindeki her şeyi gören göz

İlluminati’nin ilk simgesi kitap üzerine oturmuş bir baykuş olmasına rağmen günümüzde gören göz ya da piramitler ön plana çıkmıştır. Bu simgeler hiçbir zaman kanıtlanmadı.

Yarım kalmış piramit üzerinde yüzen Her şeyi gören göz kombinasyonu, İlluminati’nin en popüler sembollerindendir. Piramidin katmanların sayısı bile bir şeyi anlatır ve 13 katmanlıdır. Göz piramidin İlluminati iktidarını temsil eder. Biz alttaki çoğunluk iken onlar tepedeki azınlıktır.

İlluminati’nin kullandığı en etkili sembollerden biridir. Etkili olduğunu söylememizin sebebi ise bu simgenin 1 Dolarlık banknotların üzerinde bulunmasıdır. Piramidin üzerindeki her şeyi gören göz Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyük Mührü’nün arka tarafına eklenmiş ve 1782 yılında Kongre tarafından kabul edilmiştir. 1935 yılında, Başkan ve 33. dereceden Mason Franklin Roosevelt 1 doların önüne ve arkasına bu işareti ekledi. Burada paranın hâkimiyeti bizde mesajı veriliyor.



Horus’un gözü

Eski Mısır tanrısı Ra’nın, her şeyi gören gözüdür. Tek olmasının nedeni Deccal’in tek gözünün olmasıdır. Her şeyi gören göz; İlluminati temsilcilerinin kendilerini tanrı gibi görmelerini ve yaptığımız her şeyi görüp izlemenin mümkün olduğunu ifade eder. Teknoloji sayesinde hedeflerine hızla yaklaşıyorlar. Bazı İlluminati simge bilimcileri Horus’un gözü değil de aslında Satürn’ün gözü olabileceğini düşünüyorlar.



666

13. Vahiy’de tarif edildiği gibi 666 canavarın sayısıdır. İlluminati, efendileri şeytana bağlılığının bir göstergesi olarak sayıları sıklıkla kullanır. 666 sayısının İncil’e göre Dünyanın sonunu getireceğine inanılır. Ayrıca şeytanın oğlunun dünyaya 6 Haziran saat 6 da geleceğine inanılır.



Baphomet

Baphomet ismi ilk olarak Tapınak Şövalyeleri’nin engizisyon duruşmalarının dökümlerinde, bir pagan idolü olarak ortaya çıkmış.

Baphomet aslında şeytandır. Bunu kanıtlayan da çift cinsiyetli olmasıdır. Göbeğindeki hançer cinsel dürtülerine hakim olduğunu gösterir. Elleriyle yaptığı işarette Eski Mısır hiyerogliflerini andırır. Baphomete dair ayrıntılı bilgi için Bkz:Baphomet ve tapınak şövalyeleri



Pentagram

İki ucu yukarı gelecek şekilde ters çevrilmiş olan beş köşeli yıldız kötülüğün sembolüdür. Ayrıca şeytanın ayak izi veya işareti olarak bilinir.

Yıldırım

Yeni Ahdin 3. Kitabına göre gökten düşen melek Lucifer’i temsil etmektedir.



Ouroboros

Kendini sürekli yeniden yaratmayı temsil eder. Ebedi geri geliş, biter bitmez tekrar başlayan döngüler olarak algılanır. Ölümsüz ve Tanrılar gibi ebedi olan İlluminati algısını güçlendirmek için kullanılır.



Obeliskler (Dikili Taş)

Obeliskler önemli İlluminati merkezleri için işaret olarak kullanılır. Obeliskler Washington DC’de siyasi ve askeri egemenliği, Londra ve New York’ta ise finansal üstünlüğü ifade eder.



Baykuş

Baykuş bilgeliği temsil eder. İlluminati, gezegenimizi yönetebilecek kadar akıllı olanların sadece kendileri olduklarını düşünürler.



Güneş

Güneş, özellikle yükselen güneş, Lucifer’in sabahyıldızını temsil eder. Teosofi derneği, OTO, gül ve haç kardeşliği ve masonlar genellikle güneşi kendi sembolleri olarak kullanırlar. Bavarian İlluminati, bugün hala modern masonların sembolü olarak daire içinde bir nokta kullanır. Gamalı haç alaycı bir güneş ile temsil edilir.



Distorsiyonlu Haç

Ters çevrilmiş haç, çift çapraz veya Mesih’in haçının diğer versiyonları, İlluminati’nin Tanrı’ya olan alaycı sataşmalarındandır.



Kafatası

Kafatasları masonluğun ölümü için bir hatırlatma olarak kullanılır. Gençlere, edebi İlluminati’nin hedefleri doğrultusunda çalışmaları için kısa bir ömre sahip olduklarını hatırlatır.



Ateş; Ebedi Alev

“Işığı Getiren” Lucifer’i göstermek için kullanılan birincil sembollerdir. Edebi alev İlluminati’nin ölümsüzlüğünün temsilcisidir. Organizasyonlarını edebi ve yok edilemez olarak görürler. Bu sembol Standart Oil’in logosu, Özgürlük Anıtı ve Columbia Pictures logosunda belirgindir.



Damalı Zemin

Damalı zemin boyutlar arası geçişi temsil etmektedir. Mason locaları damalı zemine sahiptir. Hz. Süleyman’ın tapınağının zemininin siyah ve beyaz renkteki taşlardan oluştuğu ve damalı yüzey aracılığıyla başka boyutlarla iletişim kurulduğuna inanılır. Buna göre; aynı mekânda farklı boyutlarda birçok varlık yaşamaktadır.



Şeytanın Boynuzu (El Diablo)

Sadece Tanrıya inanan insanlar ve ateistlerin İlluminati’nin en yüksek rütbelerine ulaşabileceklerine inanılmaktadır, çünkü şeytan güçlü bir mitolojik figür olarak kabul edilir. Şeytan’ın boynuzunun el işareti birçok ünlü siyasetçi ve zengin sanatçılar tarafından parlatıldı. Helen Keller gibi doğaüstü güçlere inanan bazı insanlar ASL’de belirtilen “seni seviyorum” el işaretinin içine şeytanın işaretini katarak İlluminati’yi destekliyorlar.
 
Üst Alt