illustrator dersleri: '' yeşil yapraklı yazı yapımı''

TaHKaR

Aktif Üyemiz
1. 8.5 inches x 11 inches ölçülerinde yeni bir döküman açıyoruz. Yazımızı yazıyoruz, bu derste Helvatica Bold kullanılmış. Yazımızı yazdıktan sonra Type > Create Outlines diyoruz.

2copyqe4.jpg


2. Text seçili haldeyken, Gradient Panelinden Linear Gradienti seçiyoruz. Foreground ve Background renklerini C=40, M=0, Y=100, K=0 ve C=60 M=16 Y=100 K=0 olarak ayarlıyoruz ve altan üste doğru degrademizi çekiyoruz.

3copygc9.jpg


3. Degrademizi oluşturduktan sonra sırada yaprak çizimimiz var. Pen Tool ile resimdeki gibi bir obje çiziyoruz. Sonra ortasından damar için bir çizgi daha çiziyoruz. Daha sonra iki objeyi birlikte seçerek Pathfinder paletinden Divide özelliğine tıklıyoruz ve ungroup yani grubu boz diyoruz. Böylece yaprağımızı ikiye bölmüş olduk. Daha sonra yazımıza verdiğimiz Gradienti tüm yaprağı üzerine veriyoruz.

4copywk1.jpg


5copyao4.jpg


4. Pen Tool ile yaprağın üst kısmındaki ışıltı çiziyoruz. Işıltı efektini verebilmek için Beyazdan - C=40 M=0 Y=100 K=0 renk değerlerine Radial Gradienti seçerek veriyoruz.

6copyxz7.jpg


5. Pen Tool ile resimdeki gibi obje çiziyoruz, daha sonra yaprağa verdiğimiz Gradienti bu objeye de uyguluyoruz. Dikkat koyu renk üste olmalı.

7copymj0.jpg


6. Şimdi yaprak üzerine bir kaç tane damlacık yapalım. Ellipse Tool ile küçük bir oval çiziyoruz. Yaprağımıza verdiğimiz gradienti ovale uyguluyoruz. Koyu renk tonu sağda olacak. Yaptığımız ovali yerinde kopyalıyoruz [Ctrl + C (copy) Ctrl+ F (paste üzerine) ] daha sonra kopya olanı küçültüyoruz. Radial Gradient veriyoruz. İlk ovalimizden iki kopya daha alıyoruz, resimdeki gibi küçültüyoruz, bu sefer Gradient Linear veriyoruz.

8copyma9.jpg


7. Şimdi uğurböceği yapacağız. Ellipse Tool ile daire çiziyoruz ve Linear Gradient uyguluyoruz. C=0 M=100 Y=100 K=0 - C=0 M=100 Y=100 K=35 renk tonlarını Foreground ve Background renkleri olarak ayarllıyoruz (açık kırmızı renk tonu aşağıda olacak). Daha sonra bir oval daha çiziyoruz ve resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Pathfinder paletinde Intersect Shape Areas özelliğini kullanıyoruz. Daha sonra olan objeye beyazdan kırmızıya geçiş veriyoruz (Linear Gradient).

9copyic6.jpg


8. Sonra 5 daire daha çiziyoruz ve hepsini grupluyoruz. Bu 5 tane objenin bir kopyasını alıyoruz. Daha sonra Intersect seçeneğini seçiyoruz. Her obje için koyu kırmızıdan siyaha geçiş veriyoruz (Linear Gradient).

10copyad5.jpg


9. Uğurböceğimizin başını yapmamız için bir daire daha çiziyoruz. Koyu kırmızıdan siyaha Gradient veriyoruz. Daha sonra yaptığımız bu daireyi en alta gönderiyoruz. Pen Tool ile anten çiziyoruz, kopyasını alıp Trasform tool ile Horizontal olarak çeviriyoruz.

11copyir6.jpg


10. Gölgesini oluşturmamız için bir daire daha çiziyoruz. Beyazdan siyaha Radial Gradient veriyoruz. Beyaz rengi dışarıya doğru olmalı. Multiply modu veriyoruz ve uğurböceğimizin altına alıyoruz. Daha sonra bütün uğurböceğimizli ilgili olan layerlerı grupluyoruz. Sonra yaprağın üzerine yerleştiriyoruz.

12copywf7.jpg


11. Daha sonra uğurböcekli yapraklarımızı yazımızı üzerine yerleştiriyoruz.

13copysq5.jpg


12. Yapraktan kopya aldığımız zaman Scale yardımı ile küçültüyoruz, Transform – Horizontal


13. Şimdi bir detay daha ekleyeceğiz. Küçük yapraklar yapacağız. Bunun için Brush Art kullanacağız. Resimdeki gibi oval çiziyoruz ve Direct Selection Tool (A)’dan sağdaki anchor point’i seçiyoruz. Resimdeki özelikleri giriyoruz. Aynı işlemi sol tarafında da yapıyoruz. Daha sonra daraltıyoruz.

14copyli3.jpg


14. Oluşturduğumuz objeye Brush Panel’e gelerek, New Art Brush seçeneğinden resimde görünen şekilde özelikleri giriyoruz.

15copyav1.jpg


15. Bu objemize Brush ile resimdeki gibi desen çiziyoruz. Object – Expand.

16copyzq0.jpg


16. Yazımıza verdiğimiz gradient desenin aynısını veriyoruz.

17copyay3.jpg
 

MURATS44

Özel Üye
Biraz karışık ve uzun ama çok güzel anlatım olmuş. Hiç anlamayan bile adımları dikkatle takip ederse sorunsuz yapacaktır. Ellerinize sağlık Tahkar adminim.
 
Üst Alt