Kur'an-I Kerim'de Adı Geçen Meyveler

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici
CENNET MEYVELERİ

Kur'an-ı Kerim'de Adı Geçen Meyveler
Kur'an-ı Kerim'de Adı Geçen Meyveler
Kur’an-ı Kerim, bazı meyvelerden bahsetmiş ve bu yiyecekleri bizler için şifalı ve lezzetli kılmıştır. Kur’an-ı Kerim, insan sağlığını korumaya vesile olan maddeleri zikretmiş olmakta ve insanların bu gıda maddelerine dikkatlerini çekmiş ve bunlara olan ihtiyaçlarını belirtmiş olmaktadır.

Yâ Rabb ! Takva sâhibi, sakınan kullarına,
Cennette vâdedilen, bağlar böyle olmalı.
Salkım- saçak üzümler, dizilmiş dallarına,
Cennet ehli; ikramı, zahar böyle bulmalı.

Siyah- Sarı, penbesi, âhenk verir nicesi,
Müstesna lütufların, saymakla bitmez Yâ Rabb !
Şefkatinden cömertçe, hizmet görür nicesi,
İnsan nasıl olur da, Teşekkür etmez Yâ Rabb !

Şevket OKYAY


İçindekiler

Hurma​

[Yasin Suresi - 34-35] "Meyvelerinden yesinler diye biz orada hurmalıklar, üzüm bağları var ettik ve içlerinde pınarlar fışkırttık. Bunları onların elleri yapmış değildir. Hâlâ şükretmeyecekler mi?"

Hurma, DNA’ları ve hücreleri yenileme özelliği olan nadide meyvelerden bir tanesidir. Vücudu temizler, kansere, kalbe, hafızaya faydalıdır. hurmanın diyabet ve yüksek tansiyona çok faydası bulunmaktadır. Şeker seviyesini dengeler, anemi hastalığına, karaciğere de iyi gelir. Gözleri kuvvetlendirir, kemiklere faydalıdır. Ruh sağlığını korur, damar sertliği ve kolesterole iyi gelir. Çocuk gelişimine ciddi katkısı vardır. Sindirim sistemine düzenler, cilt sağlığını korur.

Yâ Rabb ! Cennet taamı- ne güzel rızık Hurma!
Ayetler- Hadislerle, Övülmüş azık Hurma!
Şifa- Bereketiyle, Yâ Rabbi! nâzik Hurma!
Dâima mübarektir, olmasın ezik Hurma!

Bütün kalemler yazsa, bu nimetlerin bitmez,
Öyleys nasıl olur, İnsan teşekkür etmez ?

Şevket OKYAY


İncir​

[TÎN - 01] "Tîn’e ve zeytûn’a andolsun." (Tîn, incir demektir)

İncir yüksek oranda lif içermektedir. Onun bu özelliği kalp sağlığına ciddi anlamda katkı sağlar. İncir aynı zamanda kemik sağlığının korunmasında, sindirim sisteminde, kanın ve kalın bağırsakların temizlenmesinde de önemli rol oynar.

Muz​

[VÂKIA - 28-34] "(Onlar), dikensiz sidir ağaçları ve meyveleri küme küme dizili muz ağaçları altında, yayılmış sürekli bir gölgede, çağlayan bir su başında, tükenmeyen ve yasaklanmayan çok çeşitli meyveler içinde ve yüksek döşekler üzerindedirler."

Muzun da sağlığımıza bir çok faydası vardır. Örneğin; böbreklere iyi gelir, bağırsaklara faydalıdır, kanserle mücadelede metabolizmaya yardımcı olur, sindirime yardımcı olur, ülsere faydalıdır, cilt sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunur. Bunun yanında içerdiği zengin vitamin ve elementlerle birçok hastalığa karşı bünyeyi güçlendirir.

Nar​

[RAHMÂN - 68] "İçlerinde her türlü meyve, hurma ve nar vardır."

Nar, çekirdeklerinden tanesine, kabuğundan suyuna kadar birçok hastalığa devadır. Aynı zamanda vücudu hastalıklara karşı da bir kalkan gibi korur. Kolesterol ve şekeri dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olur ve kalp sağlığının korunmasına da yardımcıdır.

Üzüm​

[NAHL - 11] "Allah o su ile size; ekin, zeytin, hurma ağaçları, üzümler ve her türlü meyvelerden bitirir. Elbette bunda düşünen bir kavim için bir ibret vardır."

Üzüm migrene, Alzheimer’a iyi gelir, göz sağlığını ve görme yeteneğini korur. Kolesterole iyi gelmekle beraber böbrek bozukluklarını giderir. Astım hastalarına iyi gelir. Mikropları öldürür, kabızlığı giderir. Cilt sağlığına da faydası vardır. Cildi yumuşatır, gençleştirir. Saçlarımızın sağlığına da faydası vardır.

Zeytin​

[EN'AM - 99] "O, gökten su indirendir. İşte biz onunla her türlü bitkiyi çıkarıp onlardan yeşillik meydana getirir ve o yeşil bitkilerden, üst üste binmiş taneler, -hurma ağacının tomurcuğunda da aşağıya sarkmış salkımlar- üzüm bahçeleri, zeytin ve nar çıkarırız: (Her biri) birbirine benzer ve (her biri) birbirinden farklı. Bunların meyvesine, bir meyve verdiği zaman, bir de olgunlaştığı zaman bakın. Şüphesiz bunda inanan bir topluluk için (Allah’ın varlığını gösteren) ibretler vardır."

Zeytin kalp sağlığına, dolaşım sisteminin sağlığına yardımcı olduğu gibi kilo vermek isteyenlerinde yardımcısıdır ve kanseri de önler. Aynı zamanda cilt sağlığı ve güzelliğimiz için de çok faydası vardır.

Kiraz​

[VAKIA - 28] Yüklü dalları bükülmüş kiraz (ağaçları),
Kiraz ağaçları ki, kirazları dal'bastı,
Üçlü- Çifter dizili, Küpe gibi asılı,
Cennet Ehline- her'an hazırdır yemek faslı,
Rabbin ziyâfeti bu, Nur'unun yansıması.

Mevlâ'nın nimetleri, saymaya güç yetmezki !
Nasıl olur da İnsan, Allah'a şükretmezki !

Şevket OKYAY


Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
"Ey iman edenler! Eğer siz ancak Allah’a kulluk ediyorsanız, size verdiğimiz rızıkların iyi ve temizlerinden yiyin ve Allah’a şükredin."
Bakara, 172
 
Son düzenleme:

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici
Resimli Şevket OKYAY şiirleri CENNET MEYVELERİ


1052312k0wvua6l3j.gif

CENNETMEYVELERiuumlzuumlm_zps057e5d76.jpg

1052312k0wvua6l3j.gif

CENNETMEYVELERi_Ki_RAZ_zps67f3b589.jpg

1052312k0wvua6l3j.gif

CENNETMEYVELERi_HURMA_zps80d20ebc.jpg

1052312k0wvua6l3j.gif

CENNETMEYVELERiincir_zpsbe9961ba.jpg

1052312k0wvua6l3j.gif

CENNETMEYVELERizeytin_zps7e3b3faf.jpg

1052312k0wvua6l3j.gif
©Rasulehasret.com
 
Üst Alt