Kuru Sıkı Tabanca Nedir? Kuru Sıkı Tabanca İnsan Öldürür Mü?

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici

KURUSIKI TABANCA NEDİR?​

Kurusıkı tabanca genel itibari ile fişeği sadece barut ile doldurmuş, mermi çekirdeği içermeyen ateş edildiğinde sadece ses çıkarabilen silahlardır. Kurusıkılar ilk amacı ses çıkarmak olmasına rağmen ucuna bağlanan aparat ile işaret fişeği de atabilirler.

KURUSIKI İNSAN ÖLDÜRÜR MÜ?​

Normal olarak mermilerde bir kovan kısmı bulunmaktadır. Bu ona hız veren patlayıcı tozun (barut) içine konduğu kısımdır. Silah ateşlendiğinde bu barutu tutuşturur ve o da kovanın ucundaki asıl kısım olan mermi çekirdeğini fırlatmaktadır.

Film sektöründe normal mermi yerine kurusıkı mermiler kullanılıyor. Kurusıkı mermi de tıpkı gerçek silah sesi gibi ses, kıvılcım çıkarıyor ve kovan fırlatıyor.

Bruce Lee'nin oğlu Brandon Lee, 1993 yılında "The Crow" adlı filmin çekimi esnasında kullanılan kurusıkı tabancanın içinde yanlışlıkla bir boş mermi kaldığı için 28 yaşında yaşamını yitirmişti.

Boş mermilerde, kurusıkı mermilerden farklı olarak, mermi çekirdeği vardır fakat kovanda ateşleyici bulunmamaktadır ve tetik çekildiğinde zaman ateşleme olmadığı için hiçbir şey olmamaktadır.

kurusiki54f64b6b7b0cddec.jpg
 
Üst Alt