Otizm Tedavisinde İşitsel Eğitim Entegrasyonu

ceylannur

Yeni Üyemiz
Otizm Tedavisinde İşitsel Eğitim Entegrasyonu
Auditory Integration Training (İşitsel Eğitim Entegrasyonu)

İşitsel eğitimle tedavi Otizmin sağaltılmasında çok güzel sonuçlar verebiliyor. Dünyada yeni sayılacak bu tedavi yönetimi yani kaba tabirle “müzikle tedavi” yüzlerce yıldan beri Türk Devletlerinde kullanılıyordu. Batı dünyasının yeni keşfettiği bu tedavi yöntemi artık Otizm tedavisinde kullanılıyor.

Otizm: Kişilerde 3 yaşından önce başlayan beyin fonksiyonlarındaki bozukluklar ve gelişimsel bozukluk olarak tanımlanan otizm’in, bilinen kanıtlanmış bir tedavisi yoktur. Daha çok mevcut hastaların hayat standartlarının yükseltilmesi ve toplum yaşamına adapte olmalarının sağlanması yolunda çalışmalar yapılmakta yeni yöntemler aranmaktadır. Bu yöntemlerden biri de AIT’dir. AIT ile duyusal entegrasyon sorunları, disleksi, iletişim sorunları ve dikkat eksikliği gibi gibi konularda başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Bir cihaz yardımıyla her iki kulağa farklı frekans ve desibellerde ses sinyali göndererek beynin farklı bölgelerini uyarmayı amaçlayan bu sistem ABD’de bile yeni yayılmaya başlamıştır. Ülkemizde pek yaygın değildir Çıkış noktası Fransa olan bu yöntemle çalışmalar yapan Türk Psikolog sayısı oldukça azdır. Psikolog Dr. Murat Güvençer AIT tedavisi yapan sayılı doktorlarımızdan biridir 1996 dan beri bu tedaviyi uygulayan Güvençer tedavide başarı oranının%70 olduğunu söylüyor. Günlük 30+30 dakikadan toplam 20 seans gerçekleştiren Güvençer 15 gün ila 6 ay arasında sonuç aldıklarını belirtiyor.

Devletimizin bu tür yenilikleri takip etmesi ve bu yenilikleri hastanelere, engelli merkezlerine entegre etmesi, sosyal devletin gereklerindendir. Tıp her geçen gün ilerliyor Otistik çocukları olan aileler bu gelişmeleri takip edin karamsarlığa kapılmayın.
Sevgiyle Kalın.​
 
Üst Alt