Psİkolojİ aĞaci

ceylannur

Yeni Üyemiz
PSİKOLOJİ AĞACI

"Psikolojinin Temel Çalışma Alanları"

Biyolojik Psikoloji

Uyku ve rüyalar, depresyon ve şizofreni, açlık ve cinsellik, stres ve hastalıkları kendilerine odak noktası seçen biyopsikologlar, biyolojik işleyişlerle psikolojik olaylar arasındaki ilişkileri inceliyor.

Endüstri & Örgüt Psikolojisi

Büyüyen bir alan olan endüstri ve örgüt psikolojisi, insanları, onlara uygun bir işle eşleştirmeyi, iş yerindeki tatmin ve üretim düzeyini yükseltmeyi ve etkili iş yeri koşullarını oluşturmayı hedefliyor.

Evrimsel Psikoloji

Evrimsel Psikologlar, doğal seçilimin davranımsal eğilimlerimizi nasıl etkilediğini ve söz konusu "adaptif " eğilimlerin bizlere genlerle nasıl miras bırakıldığını anlamaya çalışıyor.

evrimselpsiko.jpg


Sosyal Psikoloji

Sosyal Psikoloji, sosyal davranışlarla sosyal düşünüşü, tüm yönlerini ele alarak inceliyor. Sosyal düşünüş dediğimiz zaman diğer insanlar hakkında neler düşündüğümüzden ve onlarla nasıl iletişim kurduğumuzdan bahsetmiş oluyoruz.

Bilişsel Psikoloji

Bilişsel psikoloji, bilişi meydana getiren tüm öğeleri çalışıyor; bellek, düşünme, mantık yürütme, dil, karar verme vs.

Klinik Psikoloji

klinik.jpg


Klinik psikoloji akıl hastalıklarının tanısı, hastalığın olası nedenleri ve etkili tedavi yöntemleri üzerinde çalışıyor.
Her ekol, klinik psikolojinin alanına giren bu konulara açıklık getirmeye çalışıyor.

Danışmanlık Psikolojisi

Danışmanlık psikolojisi bireylerin, psikolojik bir patoloji durumunu kapsamayan tüm diğer sorunlarıyla baş etme aşamalarında onlara yardımcı oluyor.


Deneysel Psikoloji

deneysel.jpg


İçine algı, öğrenme, ve motivasyonu da katabileceğimiz tüm temel düzeydeki psikolojik işleyişler deneysel psikologların çalışma alanlarını oluşturuyor.

Gelişimsel Psikoloji

Gelişim psikologları, insanların yaşam uzamı boyunca fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden nasıl değiştiklerini ve geliştiklerini inceliyor.
 
Üst Alt