ŞA’BÂN-I ŞERÎF de OKUNACAK SALÂVATLAR

Nur Hanım

Aktif Üyemiz

Şaban ayında okunması makbul olan salavatlar

duaresim16jyg.jpg


ŞA’BÂN-I ŞERÎF de OKUNACAK SALÂVATLAR

Rivayet edildiki:

Şabanı Şerifte aşağıdaki zikredilen Salavatı bir kere okuyana 10000 salavat savabı yazılır.

“Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedinis-sâbikı lilhalkı nûruhü ve rahmetün lil’âlemîne zuhûrühü adede men medâ min halkıke vemen bekıye vemen se’ıde minhüm vemen şekıye salâten testağrikul-adde vetühîtu bilhaddi salâten lâ gâyete lehâ velâ müntehâ velenkıdâe salâten dâimeten bidevâmike ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim teslîmen misle zâlik.”

Manası: “Allahım. Nuru yaratılanlardan önce olan Efendimiz Muhammed (SAV) e salat eyle. O, alemlere rahmettir. Ona daha önce yarattıklarının, daha sonra yaratacakların içlerinde said olanların, şaki olanların sayısınca salat eyle. Tüm sınırları aşıp kuşatan bir salat olsun bu. Sınırları olmayan, müntehası bulunmayan, bitip tükenmeyen ve senin devamınla daim bir salat eyle. Yine böyle selam eyle ona ve onlara.”

Rivayet edildiki: Şu zikredilen Salavatı Şerifeyi Şaban ayında sabah-akşam 10 defa okuyana Resulullah (SAV) in şefaati vacip olur.

“Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi efdale salevâtike ve adede ma’lûmâtike ve bârik ve sellim.”

Manası:” Allahım. Efendimiz Muhammed (SAV) e ailesine ve ashabına, salatların en faziletlisiyle, sonsuz olarak salatü selam et ve bereket ver.”
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt