Sınav Günü Neler Yapmalısınız, Sınava Nasıl Motive Olmalısını....

TaHKaR

Aktif Üyemiz
Merhaba arkadaşlar...



Sınavlarda sizlere destek olmak ve sizlerin başarı ve sevincine ortak olmak için elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sebeple sınav öncesi ve sınav anı için sizlere bir kaç hatırlatma ve önerilerde bulunmak istiyorum.

" Unutmayınız Ara sınavlarda Toplam ünitenin yarısından, Final ve Bütünleme Sınavında Bütün kitaptan Sorumlusunuz "
Bu Öneriler Denenmiş ve %100 sonuç alınmıştır.....

* * Kesinlikle şu şekilde bir düşünce içerisine girmeyelim " Sınavlara daha 4 ay - 3 ay - 1 ay - 10 gün var nasıl olsa çalışırım veya bu satten sonra çalışsam ne olur aman boşver " derseniz sınıfta kalacağınızı garantilemiş olursunuz. Çünkü bu mantıkla sınava ne kadar kalırsa kalsın siz kendinizi derse vererek çalışamayacaksınız veya kendinizi strese sokarak çalıştıklarınızı anlamayacaksınızdır.

* Ayrıca " Sınavlara 1 ay (1 hafta, 1 gün, 1saat ) kaldı, şimdi çalışmaya başlasam ne olacakki zaten giden gitmiş " diyerek ders çalışmayı kesmeniz aslında sınava girmeden sınıfta kalmayı kabul etmenizdir. Bu yüzden sınava ne kadar kalıra kalsın ders çalışmayı ihmal etmeyelim. Doğru Çözeceğiniz her bir soru alacağınız notu yükseltecektir unutmayın ve sınava dakikalar kala okuyacağınız bir ders notu sizin belki 3-5 doğru soru çözmenize yarayacaktır.

* Sınava Bir Kaç gün kala bol bol test çözmeye özen gösterin.
* Sınav günü sınav yerine en az 2 saat önce gidin. Yanınızda o oturumda gireceğiniz sınavların derslerine ait notları veya yardımcı kitaplarınızı bulundurun, ve önemli gördüğünüz yerleri tekrar edin. En azından çözümlü testleri gözden geçirin.

* Unutmayın sınavlar evvelinde 1-2 saat içerisinde çalışılan konular sınav anında soruları daha kolay cevaplamanıza yarayacaktır.

Sınavların başlamasına 5 dakika kalana kadar ders çalışın, bırakın içeri giren girsin. Unutmayın ki sınav öncesi çalıştıklarımız sınavda ilk aklımıza gelecek olanlardır.
Sınav Anında En Son Hangi DERS'e çalıştı iseniz ilk onun sorularından başlayın. Ve ilk önce sorulara göz atın aklınıza gelen soruları önce çözün daha sonra sırayla devam edersiniz. Böylelikle sınav soruları yüzünden aklımız bulanıp son çalıştıklarımızı unutmadan doğru cevapları vermiş oluruz.

Untulmaması gereken en önemli konu şudur arkadaşlar. Lütfen ve lütfen Sınavlara STRES ve SIKINTI içerinde girmeyelim. Untumayın stres sizin çalıştıklarınızıda unutmanıza neden olacaktır. Olabildiğince rahat olmaya özen gösterin, bu sayede sınava daha iyi konsantre olacak ve sorulara daha hızlı ve doğru yanıtlar vereceksinizdir. Strese girsenizde girmesenizde bu sınava gireceksiniz değilmi, siz kendinize güvenin sadece. Unutmayın Strese Girmeniz Demek Sınavdan Daha kötü Sonuçlar Alacaksınız demektir. Ve Unutmayın Bu Sınavın kötü Geçmesi Herşeyin Sonu Demek Değildir, Sonuçta 3 Ay Sonra Bütünleme Sınavı Olacak ve Finalden Kötü Alırsanız Notunuzu Düzeltmek İçin Bütünlemelere Hazırlanmak İçin vaktiniz Olacak Demektir. Eğer bir şeyler çalıştı iseniz başaracağınıza ben zetem inanıyorum.

* Unutmayınız Ara Sınavdan Aldığınız Notun %30'u iel finalden Aldığınız Notun %70 i toplanır ve Yıl Sonu Notunuz ortaya Çıkar. Eğer Finallerde Başarısız olursanız Bütünleme Gireceksiniz ve Sanki final Sınavına Hiç Girmemiş Gibi Ara Sınavda Aldığınız Notun %30 ile Bütünleme de Aldığınız Notun %70i toplanır ve Yılsonu Notunuz Olacaktır.
Yılsonu Notu = Ara Sınav Notunun %30'luk Kısmı + Final Notunun %70 lik Kısmı

Eğer Bu Not Geçmenize Yeterli Değilse ( 50 den Düşükse ) Hangi Dersten Başarısız Oldunuz İse Sadece O dersten veya Derslerden Bütünleme Sınavına Gireceksiniz.

Yılsonu Notu = Ara Sınav Notunun %30'luk Kısmı + Bütünleme Notunun %70 lik Kısmı

Olacaktır.

Sizlerinde birbirinize önerilirinizi bu konu altından paylaşalım
 
Üst Alt