Milli TCG ANADOLU Uçak Gemisi bitince nasıl olacak?

romeo

Yeni Üyemiz
Yapımını SEDEF tersanesinin üstlendiği Türkiyenin en büyük askeri gemisidir.
Yapımı tamamlandığın Türk Deniz Kuvvetlerinin amiral olacaktır. 2014 de çalışmalara başlanmıştır. Deniz kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan TCG Anadolu tam donanımlı 8 helikopter bulundurabilecek. Kıtalararası görevlere çıkabilecek elverişliğe sahip olan TCG Anadolu, aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz de görevini sürdürmesi düşünülmektedir.

TCG Anadolu 12 derecelik eğimi ile üzerinden savaş uçaklarının kalkışını kolaylaştıracak. Bu sayede helikopterler dışında uçakların kullanımında kolaylık sağlayacak. TCG Anadolu gemisinde görev alması için ileriki zamanlarda dikey iniş kalkış yapabilen Lockheed Martin F-35B modeli sipariş edilmeside planlanmaktadır.Çok amaçlı amfibi hücum gemisi maksadı ile kullanılacak olan TCG Anadolu toplamda 1400 kişiyi taşıyabilecek.

1 amfibi taburunu iletişim, muharebe ve destek araçlarına ihtiyaç duymadan istenilen bölgeye çıkartma yapabilecek. 700 kişilik amfibi gücü dışında 8 deniz çıkarma aracını bulundurabilecek. Ayrıca TCG Anadolu gemisi içinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az 30 yatak kapasiteli askeri hastaneye sahip olacak. 2021 yılında denize indirilip deniz kuvvetleri komutanlığında göreve başlaması planlanmaktadır.

 

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici
tb
TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD)

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2021’de girmesi planlanan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi LHD (Landing Helicopter Dock) Gemisi TCG Anadolu’nun yapım çalışmaları Sedef Tersanesi tarafından devam etmektedir.

(SSM) Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) olarak ihaleye çıkarılan ve daha sonra Havuzlu Helikopter Gemisi’ne (LHD) dönüştürülen proje, en son olarak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) olması kararlaştırıldı. ‘TCG Anadolu’ adı verilen geminin inşasına, Tuzla Sedef Tersanesi’nde başlandı.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin küresel veya bölgesel olarak yaşanan olaylar karşısında ani reaksiyon gösterebilen, afet ve insani yardım yapabilen bir yapıya kavuşması gerekiyordu. Uzak mesafelere güç aktarımı yapabilen, hava imkân kabiliyeti olan, geniş hacmi ile araç ve insanların belli bir süre korunaklı şekilde barınabileceği ‘TCG Anadolu’ da bu doğrultuda ön plana çıkıyor
TCG Anadolu 114 bloktan oluşacak. Gemi tamamlandığında içinde kullanılan malzemelerin yüzde 68’i yerli olacak. Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi GENESİS ADVENT Savaş Yönetim Sistemi sayesinde geminin silah ve sensörlerinin kontrolü ile birlikte gemi savunmasının sağlanması, görev kuvveti komuta kontrol ve amfibi harekât desteği sağlanmış olacaktır.

Harekât öncesinde göreve göre konuşlandırılacak Kara kuvvetleri, Hava kuvvetleri ve Amfibi birlik Komuta Kontrol Sistemleri, NATO Harp Karargâhı Sistemleri bulunacaktır.Aselsan-Havelsan İş Ortaklığı tarafından da, Savaş Yönetim Sistemi Entegrasyon ve İşletim Yazılımı Genesis-Advent, Radar Elektronik Taarruz ve Karşı Tedbirleri sistemlerini içeren Elektronik Harp Suiti, Kızıl Ötesi İz Takip Sistemi, Elektro Optik Dayrektör, Torpido Karşı Aldatma Sistemi gibi sistemler milli olarak geliştirilecektir.

Türk Deniz Kuvvetlerinin ilk LHD’si olacak ANADOLU’un “İlk Sac Kesim Töreni” 30 Nisan 2016 tarihinde Sedef Tersanesi’nde icra edilmiştir.LHD’nin 2021 yılında Türk Deniz Kuvvetlerinde hizmete girmesi planlanmaktadır.
tb
LHD’nin 2021 yılında Türk Deniz Kuvvetlerinde hizmete girmesi planlanmaktadır.



Genel özellikler
  • Uzunluk 231 metre
  • Genişlik 32 metre
  • Maksimum hız 21 knot
  • Mürettebat 1443 kişi
Teçhizat
  • 4 adet 20 mm’lik top
  • 4 adet 12.7 mm’lik STAMP
  • Hava Savunma Sistemleri
Amfibi harekâtlar
  • 46 adet Tank ve 77 hafif araç
  • Amfibi Gemi Havuzu
    • Uzunluk: 70 m
    • Genişlik: 17 m
Taşıma kapasitesi
  • 4 çıkarma gemisi
  • 4-6 lastik bot
  • 1 paletli araç
 
Üst Alt