Tweet’lerden Kişilik Tahlili Yapıyorlar

harekat

Özel Üye
thumb.php



Son yılların en popüler internet çılgınlıklarından biri olan Twitter kişilik uzmanlarının da dikkatini çekti. Detaylı araştırmalar sonucunda tweet’lerin insanların cinsiyeti ve kişiliğini ele verdiği ortaya çıktı.
Dünyanın en popüler sosyal ağlarında Twitter, kişilerin 140 karakterle fikirlerini insanlara duyurmasını sağlıyor. Bu denli önemli bir fikir paylaşım ortamı olan Twitter kişilik uzmanlarının da dikkatini çekti.
Mitre adlı şirkette çalışan kişilik uzmanı ve mühendisler Twitter’dan karakter tahlili yapan bir sistem geliştirdi. Yazılım otomatik olarak milyonlarca tweet’i tarayıp kadın ve erkeklerin Twitter’daki davranışlarını ortaya çıkarttı.
Bu araştırmaya göre, tweet’lerinde, anne, şirin, saç, kıyafet doğum, günü gibi kelimeler paylaşan insanlar kadın oluyor. Twitter kullanıcılarının yüzde 55′i kadınken, yüzde 45′i erkek tweet’çilerden oluşuyor.
Mitra’nın programı özellikle, insanların verdiği tepkilere göre cinsiyetin belli olduğunu gösteriyor. OMG (aman tanrım), tepkisin veren kişilerin büyük çoğunluğu kadın. Dude (ahbap), bro (kardeş) gibi tepki veren kullanıcılar ise erkeklerden oluşuyor.
 
Üst Alt