Uzay Kampı Türkiye

ceylannur

Yeni Üyemiz
200906-15.jpg


Uzay kampı fikri nasıl doğdu?
Ay’a ilk insanlı uçuşu gerçekleştiren Apollo 11 uzay aracını taşıyan Saturn V roketlerinin tasarımcısı, Alman asıllı bilim adamı Dr. Wernher von Braun, uzay kampı fikrini geliştiren ilk kişidir. Dr. von Braun; tenis ve futbol gibi spor dallarında yapılan

tanıtımlara ve açılan kamplara örnek vererek öğrencileri uzay bilimleri ve teknolojileri alanlarında bilgilendirecek uzay kamplarının da oluşturulması gerektiğini belirtmiş ve bu düşüncesi 1982 yılında Huntsville, Amerika’da açılan ilk uzay kampı ile gerçekleşmiştir.

Dünya’daki 4 uzay kampından birisi İzmir’de


ESBAŞ (Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, yakın dostu olan Apollo Proje Mühendisi İsmail Akbay’ın önerisiyle Türkiye’de uzay kampı açmaya karar verdi. Uzay Kampı Türkiye; üç yıllık proje çalışmasını takiben, 12 Haziran 2000 tarihinde hizmete girdi. Uzay Kampı Türkiye, merkezi Huntsville, Alabama’da bulunan Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu lisansına sahiptir. Bir ESBAŞ (Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.) girişimi olan Uzay Kampı Türkiye, İzmir’in modern endüstri merkezi Ege Serbest Bölgesi’nde kurulmuştur. ABD ve Kanada’daki kamplardan sonra, Dünyanın dördüncü uzay kampı konumundadır.

Uzay Kampı Türkiye; 7-15 yaş grubundaki öğrencileri bilim ve teknoloji alanlarında bilgilendirip, uygulamalı eğitimlerle bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Türkçe ve İngilizce sunulan programlarda öğrenciler NASA tarafından hazırlanan eğitim simülatörleri ile uygulamalı eğitim almanın yanısıra takım çalışması ve liderlik becerilerini geliştirmeye yönelik değişik aktivitelere katılırlar. Uzay Kampı Türkiye açıldığı tarihten günümüze kadar 45’in üzerinde ülkeden 77 bin katılımcıya eğitim ve hizmeti vermiştir.

Uzay Kampı Türkiye tesisleri ve eğitimciler


Uzay Kampı Türkiye tam entegre bir bina olarak projelendirilmiştir. Toplam 325 yatak kapasiteli yatakhaneler, sınıflar, eğitim simülatörleri, bilgisayar, fen ve hidroponik laboratuvarları, Mars kontrol odası, yaklaşık birebir ölçülerdeki uzay mekiği modeli, yer kontrol merkezi, kafeterya, kantin, 8 yataklı revir, gözlemevi, sinema salonu, yıldızevi (planetaryum) ve değişik sergi alanları aynı bina içerisinde yer almaktadır.

Duman dedektörlü yangın algılama sistemi ve sprinkler (yağmurlama) yangın söndürme sistemi ile donatılmış binada giriş ve çıkışlar güvenlik kameraları ile 24 saat kontrol altındadır. Revirde 7 gün 24 saat bir hemşire görev yapmaktadır ve ayrıca gerektiğinde ulaşılabilecek doktor ve ambulans hizmetleri de bulunmaktadır. Bina içerisindeki sınıfların yanısıra bina dışında açık hava oyun alanı ve roket fırlatma sahası bulunmaktadır. Öğrencilerden sorumlu olacak ve onlara program süresince unutulmaz bir eğitim tecrübesi yaşatacak operasyon departmanı, ağırlıklı olarak üniversitelerin fen ve eğitim fakültelerinden mezun yada halen öğrenci olan, en az bir yabancı dil bilen genç ve dinamik bir kadroya sahiptir. Uzay Kampı Türkiye programlarına gelen öğrenciler yaş gruplarına göre 10-12 kişilik takımlara ayrılmakta ve her takımın başında sorumlu bir eğitimci görevlendirilmektedir.

Öğrenciler için programlar

6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı, 5 Günlük Uzay Kampı Programı, Robot Aktiviteli 5 Günlük Uzay Kampı Programı, 2 Günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı, Gruplara Özel Yıldızlar ve Gezegenler Macerası, Aile/Çocuk Programı şeklinde ücretli programlar düzenlenmektedir.

Yetişkinlere yönelik programlar

Armstrong’un Yolunda


Şirketler için özel olarak hazırlanmış 1 günlük programdır. Uzay Kampı Türkiye eğitim merkezinde astronot simülatörleri kullanımı, 51. Bölge takım çalışması, uzay mekiği uçuş görevi ve model roket yapımı ve fırlatılması gibi aktivitelerle şirket personeli arasındaki iletişimi arttırmayı hedefler. Uzay Kampı Türkiye’deki eğitimin yanısıra çözüm ortağımız EDM-Eğitim ve Danışmanlık tarafından Takım Çalışması, İletişim Becerileri, Yaratıcılık, Planlama, Problem Çözme ve Ortak Karar Alma konularında profesyonel eğitim verilmektedir.

Houston Bir Sorunumuz Var


Şirketler için özel olarak hazırlanmıştır ve 1 ya da 2 günlük program olarak sunulabilmektedir. Simülatör kullanımı, uzay mekiği uçuş görevi, roket yapımı ve fırlatılması, teleskopla gökyüzü gözlemleri ile planetaryumda sanal gökyüzü tanıtımı gibi aktivitelerin yer aldığı zengin bir program içeriğine sahiptir. Talep ve kurum gereksinimlerine bağlı olarak, hedef yetkinlikler belirlenir ve program seçilmiş olan yetkinliklere odaklanılarak uyarlanır.

Uzay Kampı Türkiye eğitim merkezindeki aktivitelerin yanısıra çözüm ortağımız EDM-Eğitim ve Danışmanlık tarafından; Liderlik, Takım Çalışması, İletişim, Problem Çözme, Müzakere Teknikleri ve Zaman Yönetimi konularında profesyonel eğitim verilerek şirketin hedeflerine ulaşmasına odaklanılmaktadır.

Motivasyon Programları


Program; Uzay Kampı Türkiye personeli tarafından yürütülmektedir. Uzay teknolojileri konusunda bilgilendirme, simülatör kullanımı, uzay mekiği uçuş eğitimi, roket yapımı ve fırlatılması, konaklamalı programlarda teleskopla gökyüzü gözlemleri gibi aktivitelerle katılımcıların motivasyonlarının arttırılması hedeflenmektedir.

Rezervasyon İşlemleri:


Katılmak istediğiniz programdan en geç 4 hafta önce Uzay Kampı Türkiye Rezervasyon Departmanı’na bilgi veriniz. Rezervasyon işlemleri ve programlarla ilgili ayrıntılı bilgi için: Tel: 0(232) 252 35 00 Dahili Hat: 101 / 102
 
Üst Alt