Akıncı Belgeseli - Türk Mühendislerin Başarı Öyküsü

Ugur

Özel Üye
Türkiye’nin savunma sanayiinde kritik bir eşiği daha aşmasına neden olacak önemli projelerden biri olan Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) geliştirme çalışmaları bir belgesele konu oldu. Türkiye’nin taarruzi sınıftaki ilk insansız hava aracı olan ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI’nın geliştirme aşamaları “AKINCI” adı verilen belgesel ile ilk kez gözler önüne seriliyor.

Çekimler 6 ay sürdü

Yönetmenliğini Altuğ Gültan ve Burak Aksoy’un yaptığı belgesel için İstanbul’da bulunan Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri ile Bayraktar AKINCI TİHA’nın test faaliyetlerinin yürütüldüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda aylarca süren çekimler yapıldı. Şubat 2019’da başlayan belgesel projesi yaklaşık 15 ayda tamamlandı. Belgesel, Bayraktar AKINCI’nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 6 Aralık 2019’a kadar olan zorlu ve yoğun çalışma döneminin yaşandığı son 6 aylık süreci mercek altına alıyor.

Bayraktar ve mühendisler anlatıyor

Belgeselde Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve mühendislik birimlerinin liderleri kendileriyle gerçekleştirilen röportajlarda yapılan çalışmaları anlatıyor. Belgeselle birlikte Türkiye’de ilk kez yüksek teknolojiye sahip bir hava aracının geliştirilme süreci izleyicilerle buluşmuş oluyor.

İki akıncı uçak

Bayraktar AKINCI’nın ilk prototipi olan PT-1 ikinci uçuşunu ise 10 Ocak 2020’de Sistem Doğrulama Testi kapsamında gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde entegrasyonu tamamlanan ve PT-2 olarak adlandırılan ikinci Bayraktar AKINCI da test faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’na gönderildi. Bayraktar AKINCI TİHA’nın hava ve yer testleri bundan sonra iki prototiple birlikte yürütülecek.

 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Allah razı olsun uğur, emegıne saglık... Güzel ve önemli konu... Ben çok takdir ettim, insansız uçakla başarılarının yanına bir başarıda, solunum cihazında gösterdi sayın bayraktar... Bu zor süreçte harika imzalar attı Türkiye adına tebrik ederim...
 

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici
Mükemmel bir belgesel. Biz sadece adını duyduk, sonrada uçuş görüntülerini seyrettik. Ama arka planda koca bir fedakarlık, azim, sabır ve tevekkül var.

Bu yiğitlerin ellerine yüreklerine sağlık. Ülkemizi gerçek anlamda çağ atlatacak bir esere imza attılar. Rabbim hepsinden razı olsun inşaallah. Darısı diğer projelere....
 
Üst Alt