yaşama azmi işte budur...

TaHKaR

Aktif Üyemiz
yaşama azmi işte budur...
19 Yaşındaki Hamide Kurt Sporla Yaşama Bağlanıyor

yıldır birinci olan Hamide Kurt, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmeye başladığını anlattı. Engelini unutmak için yılmadığını ve spor yapmaya başladığını kaydeden Kurt, aldığı derecelerle hayata her geçen gün daha da sıkı bağlandığını belirtti. Bağcılar Engelli Spor Kulübü sporcusu Hamide Kurt, "Yaşadığım kazayı ve engelimi spora başladığım günden itibaren unutmaya başladım. Aldığım başarılarla sayesinde engelli olmadığımı, engelin istenirse beyinde bitirileceğini anladım" dedi.

Tekerlekli sandalye ile kazandığı başarının, koşarak kazanılan başarıdan daha çok tat verdiğine inandığını belirten Kurt, Türkiye'de aldığı birinciliklerden sonra İsveç'te ikincilik madalyası olduğunu, en büyük hayalinin ise Londra Olimpiyatlarında ay-Yıldızlı bayrağı dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Hamide Kurt, insanların engelliye farklı gözle baktığını ve acıdığını ifade ederek, bunun kendisi gibi tüm engellileri üzdüğünü bildirdi. Kurt, kazandığı derecelerle insanların bakışlarının değişmeye başladığını sözlerine ekledi
 
Üst Alt