OZ Tamgası-2

TÜRKOĞLU

Aktif Üyemiz
OZ Tamgası-2

Yorum Yapın
OZ-Tamgas%C4%B1-Hitler-Ambleminde.jpg


Hitlerin sözde Gamalı Haçı


OZ-Tamgas%C4%B1-2.jpg


Tibet’deki Svastika

Hitler, üstün ırk iddiasıyla dünyaya egemen olmak üzere bir kaynak arıyordu. O zamanlar ortaya atılmış olan Hint-Avrupa uygarlığına sarıldı ve HİNT-CERMEN adını verdiği bir imparatorluk kurmak istedi.

Bu arada Hindistan ve Tibet’te görülen ve çok cahilcesine GAMALI HAÇ denen şekli timsal olarak aldı ve Nazilere pazubent yaptı.

Ön-atalarımız 4 adet ÖG damgasını uçlarından bir haç şekli oluşturacak şekilde birleştirmişlerdir.. 4 sayısı, Dört cihan demektir ki, bu şekil 4 cihanda Tanrıya erişme düşüncesine sahip olma demektir.

HAÇ diye görülen şekil ise, Ön-Türkçede, OQ damasıdır Günahsız olmayı ifade eder. İ.S.4’ncü yılda Vatikan tarafından kabul edilmiştir.
Aslında meydan gelen şekil HAÇ değil, UÇ damgasıdır, El işlerinde bu şekil genelde 5 kollu olarak geçer ve adı yanar/ döner’dir. Çünkü şekil , dönme hissi verir. Bu UÇ damgası Ruh’un dönerek Tanrıya erişmesini ifade eder.

Bu ön-Türkçe damgayı Kandıra hazinesindeki 123 parça Sikke üzerinde buluruz ( Prof. M.Tekin, Bizans Sikkeleri, Yapı Kredi bankası ) Araştırmacılarımız bu damganın “yeldeğirmeni” diye değerlendirmişlerdir.

İstanbul Arkeoloji müzesinde Bizans sikkesi denen ve 1numara ile kayıtlı olan sikke gene bu damgayı taşır ( Prof. A.Alpay, İst. Archeo. Mus. A Turizm, 1995 )

İ.Ö. 500 tarihi verilen bu sikkeler bu tarihte, İstanbul’da Bizanslıların değil , Ön-Atalarımızın bulunduklarını gösterir.
Bu sikkelerin öteki yüzünde Ön-Türkçe OY-ÖGÜY ; yani düşünme yeteneği yazılıdır
( Kazım Mirşan )

UÇ damgası şeklinde düzenlenmiş olan bu ÖG damgaları, Kilim, Hallarımızda mevcutturlar.

Antalya Yat limanında bir evin tahta penceresi bu UÇ damgasıyla bir sanat şaheseri olarak süslenmiştir.( eğer hala duruyorsa ? )

Bizans Sikkesi üzerinde ÖG Tamgası ve “Düşünme Yeteneği” yazan Ön Türkçe bir cümle.
(Kazım Mirşan)
Bizans-Sikkesi-%C3%BCzerinde-%C3%96G-Tamgas%C4%B11.jpg


Bizans Sikkesi üzerinde ÖG Tamgası

Sn. Haluk TARCAN

Dipçe:

Kişiler Tengri katında, Kozmoz da, renksiz, kokusuz, hareketsiz ve şekilsiz olarak uyu usuq (uyuşuk) halde bulunurlar. Kişi Tengri’nin buyruğu ile OZ laşıp (Mana dan Maddeye geçip, şekil değiştirerek – Metamorfoz) AT ılıp UÇ arak (döne döne) yeryüzüne iner. VAR olur, CAN olur, KİŞİ olur. (CANlanır) Ön Türkler de > OK Kişisi olur ON Kişisi olur. Öldüğünde ise kişi tekrar “OZ” laşarak, “AT” ılır, “UÇ” ar ve ” Tengri” ye geri döner.

OZ (sözde svastika ve gamalı haç) Tamgası’nın tarih öncesinden MU kökenli ve MU alametlerinden biri olduğuna, dünyaya da buradan yayıldığına dair bir düşünce de mevcuttur.

OZ-Tamgas%C4%B1-Ka%C5%9Fgar-T%C3%BCrk-Kiliminde.jpg


Kaşgar Türk Kiliminde Oz Tamgaı

OZ-Tamgas%C4%B1-Grek-Mi%C4%9Fferinde.jpg


OZ Tamgası Grek Miğferinde

OZ-Tamgas%C4%B1-Romada-bir-mozaik.jpg


OZ Tamgası Romada bir mozaik

G%C3%BCn%C3%BCm%C3%BCz-Kamlar%C4%B1nda-OZ-Tamgas%C4%B1.jpg


Günümüz Kamlarında OZ Tamgası

OZ-Damgas%C4%B1-Hatuniye-Camii-Amasya.jpg


OZ Damgası – Hatuniye Camii (Amasya)

OZ-Damgas%C4%B1-Konya-Karatay-Medresesi-2-300x225.jpg


OZ Damgası Konya – Karatay Medresesi

OZ-Damgas%C4%B1-Konya-Karatay-Medresesi.jpg


OZ Damgası Konya – Karatay Medresesi

OZ-Tamgas%C4%B1-Agarta-Sembolunde.jpg


OZ Tamgası Agarta Sembolunde

OZ-Tamgas%C4%B1-Sivas-Divri%C4%9Fi-Ulu-Cami.jpg


OZ Tamgası Sivas Divriği Ulu Cami

OZ-Tamgas%C4%B1-1-1024x695.jpg


OZ Tamgası

 
Üst Alt