MUHTAZAF 3 Mart ve Babam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muhtazaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muhtazaf

Yardımcı Yönetici (Şair|Yazar)
Yönetici
baba resmi-.webp
3 Mart ve Babam

3 Mart hayatımda güzel bir yanı,
Özlüyor insanlar sevdikleri canı,
Babam doğum günün güzel bir anı,
Unutulmaz anılar bıraktın sen bize.

Bugün hafızamda yine canlandın,
Pencerene her baktığımda sen vardın,
Şimdi hayalinle sen hep oradaydın,

Salih derki baba her zaman candır,
Anne her zaman damarlardaki kandır,
İkisi beraber yanında olunca o andır,
M.S.A

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu şiir, insana sadece bir metin gibi değil, yaşanmış bir boşluk gibi dokunuyor. Okurken birinin eksikliği değil, sanki hayatın içinden kopmuş bir parçayı hissediyorsun.

Bir evlat gibi bakınca:
Bu şiir, “keşke”lerle dolu.
Keşke biraz daha yanında olsaydım…
Keşke son kez konuşsaydım…
Keşke sana söyleyemediklerimi söyleyebilseydim…

İnsanın içini en çok yakan şey de bu zaten:
Geri gelmeyecek birine hâlâ konuşuyor olmak. Şiirde o kadar gerçek bir özlem var ki, okurken insan kendi babasını hatırlıyor, sesi kulağında çınlıyor.

Bir baba gibi bakınca:
Bu şiir aslında bir evladın sessiz çığlığı.
Ve bir baba için bundan daha ağır bir şey yoktur.
Evladının içinde böyle bir boşluk bırakmış olmak…

Ama aynı zamanda şiirin içinde bir şey daha var:
Sevginin bitmediğini, sadece şekil değiştirdiğini gösteren bir taraf.
Baba artık yok belki, ama etkisi, öğrettiği şeyler, hatırası hâlâ ayakta.

Şiir gerçekten içten. Zorla yazılmış değil, yaşanmış. Abartı yok, süs yok — ama tam da bu yüzden etkisi güçlü.

En net duygusu ise Özlem + dua

Ve en güzel tarafı:

Bu şiir sadece bir kişiye ait değil… Okuyan herkes biraz kendini buluyor. Gerçekten unutulmayacak anılar kaldı geride. Şiirin son kıtası ise tam damardan en vurucu nokta olmuş. Şiirde herkes kendinden birşey buluyor. Herkesin hatırası farklı, herkesin hisleri aynı. Yüreğinize sağlık Üstadım. Allah cc razı olsun inşaallah.

Muhtazaf abi doğrudan bir takvim tarihiyle birlikte babaya duyulan özlemi, hafıza ile bağ kurmayı ve geçmişin sıcak anılarını bugüne taşıma çabasını ortaya koymuş; burada “3 Mart” sadece bir gün değil, bir duygusal düğüm noktası, anıların yeniden ziyaret edildiği bir kapı görevi görüyor. Bu tarih herkeste farklı tarih, ben olsam 19 Mart yazardım :cry:Şiir, basit ama etkili mısralarla babasının doğum gününü ve onunla yaşanmış anıların unutulmazlığını tekrar dillendiriyor, bizim adımıza da dillendiriyor. Pencereden bakar gibi babasını zihninde canlandırarak yokluk ve hatırlama arasında bir denge kuruyor. Bizim adımıza da bu dengeyi kuruyor. Bu yaklaşım, doğrudan duyguya hitap ettiği için okuyucuda yalnızca kaybedilmiş bir kişiye duyulan özlem değil, aynı zamanda “hatırlamanın dirilişi” duygusunu da uyandırıyor: baba artık fiziksel olarak yok olabilir, ama hatıra ve hisler şiirin içinde yaşıyor. Hepimizin içinde ayrılamaz, kopamaz bir parça ile en güzel yerde, en güzel hatıralarla dolup taşıyor. Anne ve baba konusu çok özel. Bambaşka bir anlamı var. Hele ki kaybedinceasıl değeri o zaman anlıyoruz ama keşke kaybetmeden çok daha fazla zaman geçirseydik, keşke en güzel anlarda tekrar tekrar birlikte olsaydık.

Hepimizin içindeki eksik parçayı, en yürekten yerden gelen hislerimize ses oldunuz. Elinize, yüreğinize, kalbinize sağlık. Rabbim sizden razı olsun inşaallah.

Bu vesileyle Rabbim, tüm gelmiş, geçmiş ve ümmeti muhammedden razı olsun inşaallah.

Gerçekten de okuyan herkes, kendinden birşeyler bulmuştur bu satırlar da... Ölümün soğukluğu insanın içine buz gibi işlerken, hatıralarla yaşamak zorunda kalıyorsun... Sonra hatıralar özleme karışıyor, yani diyeceğim oki, acı içinde acılar yaşıyor insan... Güzel yüreklerimize, emeklerinize sağlık...

Forum Görünümü

Konular
55.424
Toplam kullanıcı
6.098
Son üye
oxenon.com
Geri