Kahramanmaraş, Uğur Böceği Festivali Başlıyor.

.
İlimizin turizme kazandırılması ve şehrimizin tüm dünyaya tanıtılması adına sevindirici bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda bir grup dağcımız tarafından keşfedilen ve K.Maraş’ın uğurları diye nitelendirilen ve adına şenlikler düzenlenen uğur böcekleri dünyaca ünlü National Geographıc dergisine haber konusu oldu. National Geographıc Dergisi Mayıs sayısında Turizm Birlik başkanı Mehmet Temizdemir tarafından çekilen uğur böcekleri fotoğraflarına yer verdi.

.


Dergide Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ın desteğiyle Uludaz’da bulunan Uğur böceklerimiz için KSÜ tarafından bilimsel bir araştırma yaptırıldığı ve bu böceklerin niçin 2273 metre yükseklikte koloniler halinde bulundukları konusunda araştırmacıların yaptığı açıklamalara da yer verildi.


.

Yapılan bu haber üzerine dünyanın gözü Kahramanmaraş’ın uğurlarında olacak. National Geographıc Dergisi’nin bu olaya bir sayfa yer ayırması ilimizin tanıtımı adına çok büyük bir gelişme olarak değerlendirildi.
 
.


UĞUR BÖCEKLERİ HAFTA SONU GÖRÜLMEYİ BEKLİYOR

Bu yıl 3. düzenlenecek olan Uğur Böceği şenliği hafta sonu Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılacak bir organizasyonla gerçekleşecek



.


Organize tamamen valilik tarafından yapılaak olan 3. Uludaz Uğur Böceği Şenliği katılmak isteyenler kendi çabalarıyla şenlik yerine ulaşabilecekler.

Valiliğin organizasyonu davetiyesi aşağıdaki gibi düzenlenmekte…

.


.

Evrensel sevgiye, hoş görüye ve elbette halisa de dileklere belki de en çok ihtiyacı olduğu zaman yaşıyoruz. İçten bir dilek ise geleceğe dair umutların ilk adımı, işte tam bu noktada Maraş’ta bir zirve var ki, orada milyonlara Uğur böceği sevgiye kanat çırpıyor.

Bu zirvede geleeğe dair iyi dilekleri onlar ise her yılın aynı gününde buluşuyor ve bir yandan kameralarını doğanın bu zirvesinde inanılmaz mucizesi odaklarken diğer yandan da hep birlikte unutulmaz anlara tanık ediyor. Yılın en uğurlu hafta sonunda buluşmak dileği ile…

Program;


.


.

12 Haziran 2010 Cumartesi

13.00 Uludaz’a Hareket ( Öğretmen evi- Kıraathane)

14.00 Sırbaraj’ın dan Doğa ile buluşma

15.00 Kamp alanına varış

15.30 Gün Batımını izlemek ve Fotoğraf çekmek için Uludaz zirvesine çıkış

19.00 Kamp alanına dönüş ve Akşam Yemeği

20.00 Kamp Ateşi Etrafında Eğlene şöleni


Not: Fotoğrafçıların 9 Haziran Çarşamba gününe kadar kayıt yaptırmaları gerekmekte.

Dağ Şartlarına uygun kıyafetle gelinmesi önerilmekte.



.
 
Maşallah ne kadar çoklar,,,,hiç bu kadar uğur böceği görmemiştim....
ilk defa görmüş oldum harikalar.....
 

Saat

Forum Görünümü

Konular
55.414
Mesajlar
136.674
Toplam kullanıcı
6.053
Son üye
HollyBrown
Geri
Üst