Sabır...

Ayyüzlüm

Yeni Üyemiz
Hayatın Dokusunun Bir İpekle İnce İnce Dokunuşunun Adı: SABIR



- Kiminin susmak ve biriktirmek sandığı bir tepki biçimi.


- Açlığa, susuzluğa, yokluğa ve çokluğa, dengeli bir bakış ve yaşayışın onurlu adı.


- Hazları erteleyebilmenin, hayran bırakan görüntüsü.


- Herkesin ulaşmaya çalıştığı bir mertebe.


- Kimi zaman elimizle ettiğimizin sonucu, kimi zaman, bizim dışımızdaki oluşmuş dalgaların, başkasının rüzgarıyla bizim sahili dövmesine karşı direnmenin adı.


- Hayat yolunun asfalttan çıkıp taşlı yollarla devam ettiğinde, ayaklarımıza batan taşlara rağmen, çarığımızı yenileyip yola ve yolculuğa devam etmenin adıdır sabır.


- Artan sancıların, doğumun habercisi olduğunu bilip, tekrar derin bir nefes alarak gelecek yeni sancıları karşılamaktır.


- İnsanı ve olayları doğru okuyup, hayatın atmosferinin de aynen hava durumu gibi, kimi güneşli, kimi karlı yağmurlu olduğunu bilerek, fırtınanın dineceğine dair inancını yüreğine kilitleyip kendine düşeni yaparak gözümüzü ufka, dilimizi esmaül hüsna ya bağlayıp beklemektir.


- Tohumun, karanlıkta bekleyip olgunlaştığında yarılıp gün yüzüne çıkması gibi, sabrı tohumdan öğrenip, tohumun çatlayacağı ve yeryüzü ile merhabalaşacağı zamanı, saniye saniye saymaktır. Varlığını ortaya koymak, varlığa sevgiyi ve umudu katmaktır.


- Sabır, hep ümitle yoldaştır, ümit sabra yol verir. Ümide kapı aralayan ise sevgidir.


- Bir mü?min, sahip olduğunda mânen tüketen şeyi elde etmektense, mahrup bırakıp yoksullaştıran ya da acı çektiren yoksunluğa talip olur. Ve ulaşacağını bildiği mükâfata dair ümîdini yavan ekmeğe katık yapmayı tercih eder ve doğru yolda tedbirini alıp taktire havale etmenin adıdır sabır.


- Bilgi bize eşyayı, insanı ve bunların hakikatini bildirir. Her işleyişin bir sisteme dönüşmesi, düzenli işlemesi ve bekleneni vermesinin, ancak ve ancak, yemeğe tatlandırıcı tuz niyetine oranlı katılmasıyla ağza tat vermesi gibi, sabrın da hayatın içine serpiştirilmesiyle sonuç alınacağını öğretir.


- Bilgi, tohumu ektikten ve bakımını yaptıktan sonra beklemenin adının sabır olduğunu, ekmeden, biçmeden beklemenin, bilgisizlik mancınığı ile aklın ve mantığın Kaf dağının ardına atılmış olacağını söyler.


- İnsan, her olayla ve durumla sınanır. Sınav, başarıyla geçmek, çoğunlukla bilinçli sabır ve irade olgunluğuna bağlı. Her mübarek ayı ve günü buna vesile kılabilmemiz ve başarabilmemiz duasıyla?
alıntı
 
Üst Alt