soru

  1. MURATS44

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e KAPAK soru

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e zor soru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi. http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos/2016/10/cumhurbaskani_erdogandan_putine_zor_soru_1457551467_7111.jpg Cumhurbaşkanı Recep...
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e KAPAK soru

    • 621
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e zor soru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi...
  3. Muhtazaf

    Alttaki üyeye dini soru sor.

    Alttaki üyeye dini soru sor. (Fıkıh, akaid, siyer) Hayırlı olsun inşaAllah.. İlk soru bizden olsun inşaallah! Alttaki kardeşimiz hangi millettensin diye sorduğunda ne cevap vereceksin?
  4. Alttaki üyeye dini soru sor.

    • 1K
    • 6
    Alttaki üyeye dini soru sor. (Fıkıh, akaid, siyer) Hayırlı olsun inşaAllah.. İlk soru bizden olsun inşaallah! Alttaki kardeşimiz hangi millettensin diye sorduğunda...
  5. D

    Soru Ve Cevaplarla - Nihat Hatipoglu

    Soru Ve Cevaplarla - Nihat Hatipoglu WcqFpTWuqjk
  6. Soru Ve Cevaplarla - Nihat Hatipoglu

    • 1K
    • 2
    Soru Ve Cevaplarla - Nihat Hatipoglu WcqFpTWuqjk
  7. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 17 ( İslam Ahlakı )

    İSLAM AHLAKI İhlas ve riya Sual: İhlas ve riya ne demektir? CEVAP İhlâs, gerek beden ile, gerek mal ile yapılan farz veya nâfile bütün ibâdetleri, Allah rızası için yapmaktır. Mal, mevki, saygı, şöhret kazanmak için yapılan ibâdette ihlâs olmaz, riyâ olur. Böyle ibâdete sevap verilmez...
  8. İslami Soru Bankası 17 ( İslam Ahlakı )

    • 1K
    İSLAM AHLAKI İhlas ve riya Sual: İhlas ve riya ne demektir? CEVAP İhlâs, gerek beden ile, gerek mal ile yapılan farz veya nâfile bütün ibâdetleri, Allah rızası için yapmaktır. Mal, mevki...
  9. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 16 ( Ahiret Hayatı )

    AHİRET HAYATI Kıyamet günü Sual: Bazıları kıyamete inanmıyor. Hepsi bu dünyadadır diyorlar. Kıyamet hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP Kıyamet günü vardır. O gün, elbette gelecektir. O gün; gökler parçalanacak, yıldızlar dağılacak, yeryüzü ve dağlar, parça parça olacaktır ve yok...
  10. İslami Soru Bankası 16 ( Ahiret Hayatı )

    • 820
    AHİRET HAYATI Kıyamet günü Sual: Bazıları kıyamete inanmıyor. Hepsi bu dünyadadır diyorlar. Kıyamet hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP Kıyamet günü vardır. O gün, elbette gelecektir. O gün...
  11. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 15 ( Ticaret )

    TİCARET Ticârette günâhtan kaçmak Sual: Ticâretle iştigal ediyoruz. Harâma düşmemek için nelere dikkat etmemiz gerekir? CEVAP İmâm-ı Gazâlî hazretleri buyuruyor ki: Her san’at ve her ticârette hîle yapmamak farzdır. Müşterîye herhangi bir şekilde zarar vermemelidir! Zarar veren her iş, zulüm...
  12. İslami Soru Bankası 15 ( Ticaret )

    • 806
    TİCARET Ticârette günâhtan kaçmak Sual: Ticâretle iştigal ediyoruz. Harâma düşmemek için nelere dikkat etmemiz gerekir? CEVAP İmâm-ı Gazâlî hazretleri buyuruyor ki: Her san’at ve her ticârette...
  13. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 14 ( Cinler )

    CİNLER Soru 1. „Afarit (ifritler), şeytan, cin çarpması, neden müslümanlarda görülüyorda, Alman veya Japon cin çarpmasından sikayetci degil ? CEVAP 1. „Afarit (ifritler), şeytan, cin çarpması, neden müslümanlarda görülüyorda, Alman veya Japon cin çarpmasından şikayetçi değil“ ? Cevap...
  14. İslami Soru Bankası 14 ( Cinler )

    • 836
    CİNLER Soru 1. „Afarit (ifritler), şeytan, cin çarpması, neden müslümanlarda görülüyorda, Alman veya Japon cin çarpmasından sikayetci degil ? CEVAP 1. „Afarit (ifritler), şeytan, cin...
  15. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 13 ( Halife Ve Sahabi )

    HALİFE VE SAHABE Soru 1 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’i hayatında, müslüman olarak görüp ve müslüman olarak vefat eden mübarek insanlara ne ad verilir? Cevap : Sahabe. Soru 2 : Tabiin kime denir? Cevap : Sahabeleri gören kimseye tabiin denir. Soru 3 : Tebeut Tabiin kimlere denir...
  16. İslami Soru Bankası 13 ( Halife Ve Sahabi )

    • 1K
    HALİFE VE SAHABE Soru 1 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’i hayatında, müslüman olarak görüp ve müslüman olarak vefat eden mübarek insanlara ne ad verilir? Cevap : Sahabe. Soru 2 : Tabiin kime...
  17. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 12 ( İtikat )

    İTİKAT Soru 1 : İman nedir? Cevap : Allah (c.c.)’ın dinini, Rasulüllah (s.a.v.)’in getirdiği tüm şeyleri kalp ile kabul edip dil ile tasdik etmektir. Soru 2 : İmanın şarları nelerdir? Cevap : Allah (c.c.)’a, Meleklerine, Kitaplarına, Peygamberlerine, Ahiret gününe, kaza ve kadere, hayır...
  18. İslami Soru Bankası 12 ( İtikat )

    • 820
    İTİKAT Soru 1 : İman nedir? Cevap : Allah (c.c.)’ın dinini, Rasulüllah (s.a.v.)’in getirdiği tüm şeyleri kalp ile kabul edip dil ile tasdik etmektir. Soru 2 : İmanın şarları nelerdir? Cevap...
  19. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 11 ( Hadis)

    HADİS Soru 1 : Rasülullah (s.a.v.) Efendimizin takip edip uyguladığı dini yol ve tutumlara ve bunları genel prensipler çerçevesi içinde ümmetine uygulamasını emrettiği söz ve fiillere ne ad verilir? Cevap : Sünnet. Soru 2 : Hadis-i Şerif ne demektir? Cevap : Sünnetlerin sözle ifade...
  20. İslami Soru Bankası 11 ( Hadis)

    • 1K
    HADİS Soru 1 : Rasülullah (s.a.v.) Efendimizin takip edip uyguladığı dini yol ve tutumlara ve bunları genel prensipler çerçevesi içinde ümmetine uygulamasını emrettiği söz ve fiillere ne ad...
  21. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 10 ( Vitr,teravih Ve Bayram Namazı )

    ViTiR, TERAViH VE BAYRAM NAMAZI Soru: Vitir namazı nasıl kılınır? Cevap:Vitir namazı vâcibdir. Mâlikî ve Şâfi'îde sünnettir. Buna ezân ve ikâmet okunmaz. Üçüncü rek'atte rükü'a eğilmeden önce, her zaman, Arabî bir duâ okumak vâcibdir. Vaktinde kılmayanın kazâ etmesi lâzımdır. Vitir diye...
  22. İslami Soru Bankası 10 ( Vitr,teravih Ve Bayram Namazı )

    • 885
    ViTiR, TERAViH VE BAYRAM NAMAZI Soru: Vitir namazı nasıl kılınır? Cevap:Vitir namazı vâcibdir. Mâlikî ve Şâfi'îde sünnettir. Buna ezân ve ikâmet okunmaz. Üçüncü rek'atte rükü'a eğilmeden...
  23. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 9 ( İslam Büyükleri )

    iSLAM BÜYÜKLERi Soru 1 : Adı Numan, baba adı Sabit, Hicretin 80.yılında Kufe’de doğup 150 tarihinde Bağdat’ta vefat etmiştir. İlmini babasının vefatından sonra annesinin İmamı Caferi Sadıkla evlenmesi neticesinde ondan almış, Abbasi halifesi Mansur’un kadılık teklifini kabul etmediği için...
  24. İslami Soru Bankası 9 ( İslam Büyükleri )

    • 730
    iSLAM BÜYÜKLERi Soru 1 : Adı Numan, baba adı Sabit, Hicretin 80.yılında Kufe’de doğup 150 tarihinde Bağdat’ta vefat etmiştir. İlmini babasının vefatından sonra annesinin İmamı Caferi Sadıkla...
  25. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 8 ( Siyer )

    SİYER Soru 1 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in kendisine vahiy gelmeden önce devamlı olarak şehirden uzaklaşıp, putlara tapmamanın zevkini çıkardığı yer ve sonunda da kendisine peygamberliğin verildiği yani ilk vahyin geldiği dağın ve mağaranın ismi nedir? Cevap : Nur dağı, Hira mağarası...
  26. İslami Soru Bankası 8 ( Siyer )

    • 937
    SİYER Soru 1 : Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in kendisine vahiy gelmeden önce devamlı olarak şehirden uzaklaşıp, putlara tapmamanın zevkini çıkardığı yer ve sonunda da kendisine peygamberliğin...
  27. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 7 ( Peygamberler Tarihi )

    PEYGAMBERLER TARİHİ Soru 1 : Allah (c.c.)’ın emir ve yasaklarını insanlara haber veren, kendisine yeni bir kitap ve yeni bir şeriat gönderilmeyip de kendinden önceki peygamberlerin kitabı ve şeriatı ile amel eden Peygamberlere ne ad verilir? Cevap : Nebi Soru 2 : Kendisine yeni bir kitap...
  28. İslami Soru Bankası 7 ( Peygamberler Tarihi )

    • 775
    PEYGAMBERLER TARİHİ Soru 1 : Allah (c.c.)’ın emir ve yasaklarını insanlara haber veren, kendisine yeni bir kitap ve yeni bir şeriat gönderilmeyip de kendinden önceki peygamberlerin kitabı ve...
  29. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 6 ( İmanın Şartları )

    ÎMÂNIN SARTLARI NEDiR? Soru: Îmân nedir? Cevap: Îmân, Muhammed aleyhisselâmın, Peygamber olarak bildirdiği şeyleri, akla, deneye ve felsefeye dayanmaksızın, kalb ile tasdîk ve i'tikâd etmek, inanmak, dil ile ikrâr etmek, söylemektir. Îmân görmeden olur. Çünkü, görerek, düşünerek anlamaya...
  30. İslami Soru Bankası 6 ( İmanın Şartları )

    • 987
    ÎMÂNIN SARTLARI NEDiR? Soru: Îmân nedir? Cevap: Îmân, Muhammed aleyhisselâmın, Peygamber olarak bildirdiği şeyleri, akla, deneye ve felsefeye dayanmaksızın, kalb ile tasdîk ve i'tikâd etmek...
  31. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 5 ( Genel )

    SUALLER 1. Müslümanmısın? Elhamdülillah Müslümanım. 2. Müslümanım demenin manası nedir? Allah'ı bir bilmek, Kur'an-ı Kerim'i ve Muhammed Aleyhisselam'ı tasdik etmektir. 3. Ne zamandan beri Müslümansın? "Bela" dediğimiz zamandan beri Müslümanım. 4. "Bela" zamanı neye derler? Misak'a...
  32. İslami Soru Bankası 5 ( Genel )

    • 827
    SUALLER 1. Müslümanmısın? Elhamdülillah Müslümanım. 2. Müslümanım demenin manası nedir? Allah'ı bir bilmek, Kur'an-ı Kerim'i ve Muhammed Aleyhisselam'ı tasdik etmektir. 3. Ne zamandan beri...
  33. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 4 ( Setr!i Avret )

    SETR-İ AVRET (ÖRTÜLMESİ GEREKEN YERLER) Soru: Avret yeri nedir? Cevap: Mükellef olan, ya'nî âkıl ve bâlig olan insanın namaz kılarken açması veya her zaman başkasına göstermesi ve başkasının bakması harâm olan yerlerine Avret mahalli veya Avret yeri denir. Erkeğin ve kadının avret...
  34. İslami Soru Bankası 4 ( Setr!i Avret )

    • 718
    SETR-İ AVRET (ÖRTÜLMESİ GEREKEN YERLER) Soru: Avret yeri nedir? Cevap: Mükellef olan, ya'nî âkıl ve bâlig olan insanın namaz kılarken açması veya her zaman başkasına göstermesi ve başkasının...
  35. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 3 ( İbadet )

    İBADET Soru 1 : Allah (c.c.)’ın emir ve yasakları karşısında sorumlu olan, akıllı ve bülüğ çağına eren müslümana ne denir? Cevap : Mükellef denir. Soru 2 : Mükellef olan insanın bilmesi gereken fiiller sekiz tanedir. Mükellef olan kimse bu sekiz fiili, ameli yerine getirmek...
  36. İslami Soru Bankası 3 ( İbadet )

    • 789
    İBADET Soru 1 : Allah (c.c.)’ın emir ve yasakları karşısında sorumlu olan, akıllı ve bülüğ çağına eren müslümana ne denir? Cevap : Mükellef denir. Soru 2 : Mükellef olan insanın bilmesi...
  37. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 2 ( Ahlak )

    AHLAK Soru 1 : Rasulüllah (s.a.v.-’e göre en kötü düğün yemeği hangisidir? Cevap : Zenginlerin çağrılıp, yoksulların davet edilmediği düğün yemeğidir. Soru 2 : İslam’da çocuk terbiyesinin üç ana esası nedir? Cevap : a- Çocuğu zararlı etkenlerin tahribatından uzak tutmak. (Ahlaksız çevre...
  38. İslami Soru Bankası 2 ( Ahlak )

    • 761
    AHLAK Soru 1 : Rasulüllah (s.a.v.-’e göre en kötü düğün yemeği hangisidir? Cevap : Zenginlerin çağrılıp, yoksulların davet edilmediği düğün yemeğidir. Soru 2 : İslam’da çocuk terbiyesinin üç...
  39. VuSLaT

    İslami Soru Bankası 1 ( Kur'an )

    KUR’AN’I KERİM Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır? Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir. Soru 2 : Allah(c.c.)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir? Cevap : Vahy denir. Soru 3 : Kur’an’ı Kerim’de bulunan, adetleri 114 tane olan...
  40. İslami Soru Bankası 1 ( Kur'an )

    • 1K
    KUR’AN’I KERİM Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır? Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir. Soru 2 : Allah(c.c.)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine...
Üst Alt