Cenaze

ceylannur

Yeni Üyemiz
CENAZE


Bir cenaze üzerine namaz kıldığını gören kimse ALLAH için bir kavimle kardeşlik eder.


Cenazenin arkasından gittiğini gören kimse dini bozuk olur. Kendisini naaş ve tabut üzerinde gören kimsenin malı çok olur. Bir kimse kendisinin kaldırılıp tabut üzerine konulduğunu ve bir takım kimselerin onu omuzladıklarını görse, o kimseye yücelik ve saltanat isabet eder ve halkı kahredeke onların başlarına biner. Üzerine ağlandığnı da görse, onun sonu güzel ve övgüye layık olur. Ağlayan olmayıp kötülerse sonu iyi değildir.


Eğer üzerine hayırla dua edilirse sonu iyi olur. Cenazeyi kaldıran kimse, sevap kazanır. Defninde hazır bulunduğunu gören iki kat sevap kazanır.


Rüyada cenaze daima sağlığa ve uzun ömüre yorumlanır. Rüyasında bir cenaze alayının arkasından gittiğini görmek uzun ömürlü olacağına; cenazenin kendi ailesinden biri olduğunu ve ağlayarak takip ettiğini görmek, hastası varsa iyileşeceğine, çocuk bekliyorsa bir erkek çocuğu olacağına, kendisini ölmüş görmek mutlu ve sağlıklı bir hayat süreceğine işaret eder.


Bir cenazenin ardından mezarlığa gittiğinizi görmek, uzun bir ömür süreceğinize delalet eder. Bir komşunuzun cenazesini gömülmeye hazırlamak için, onun cenaze işlerini yaptığınızı görmek, komşularınızın sizden hoşnut olduğuna işarettir. Cenazeyi mezara gömdükten sonra telkin duasına amin dediğini görmek dünya


nimetlerinden faydalanacağına, yaşlı bir kişi ise ibadetle meşgul olacağına, genç biri ise, hayata bağlı bir kimse olarak hayata devam edeceğine delalet eder.


Bir cenazede halkın yürüdüğünü görmek cenaze sahibinin o topluluğa başkan olacağına, yahut başka bir topluluğa efendi olup, onlara zulüm edeceğine delalet eder. Bir cenazenin uğurlayan kişilerle beraber uçtuğunu görmek, o yer halkından büyük bir adamın ölümüne; eğer cenaze tanınmış ise o adamın öleceğine; cenazenin kendi kendine yer üzerinde yürüdüğünü görmek, rüya sahibinin yolculuğuna; bu rüyayı gören kadınsa evleneceğine; eğer evli ise dininin fesadına; cenazesini kimsenin izlemediğini görmek, mevkiiden düşmeye ve işlerinin bozulmasına işaret eder.


Cenaze rüyası münafık bir erkekle tabir olunur. Tanınmış bir kişinin cenazesini bir yere koymuş, halk ona yaklaşmıyor ve kaldırmıyor görmek, o erkeğin hapsedileceğine işarettir. Eğer cenaze tanınmamış bir kişiye aitse rüya sahibi için iyi değildir. Rüyasında bir cenaze taşıdığını görenin eline mal geçer. Herkes ona muhtaç olur. Halkın, cenazesi etrafına toplandıklarını ve elleri üzerinde kaldırdıklarını gören büyük bir nüfusa sahip olur. Cenazesi arkasından halkın ağladığını görenin sonu iyi olur. Halkın, cenazesi arkasından kendisini methederek duada bulunduklarını gören iyi bir sona erişir. Cenazesi arkasından halkın kötü konuştuğunu gören kötü bir sona uğrar.


Bir çarşıda cenaze görmek, bu çarşıdaki malların tükenmesine işarettir. Tanınmış bir kişinin cenaze üzerine kapandığını görmek, hakkın sahibine gideceğine, bir cenazenin havada yürüdüğünü görmek o yer halkının kötü şeyler yapacaklarına delalet eder.


Kirmani'ye göre: Bir cenazenin işlerini yapmaya memur olan bir düğün tertibine de memur olur. Bir cenazeyi taşıdığını gören, dinden sapmış bir kişiye yardım eder. Kendisinin bir tabutta götürüldüğünü gören yüksek bir mevkiye erer.
 
Üst Alt