dünyanın en zehirli 10 yaratığı

ceylannur

Yeni Üyemiz



2. Kral Kobra: DÜnyanın en uzun zehirli yılanı. 6 metreye kadar ulaşabiliyor. Genellikle yılanla besleniyor. Bu yılanın tek bir ısırığı bir insanı anında öldürmeye yetiyor. Tek bir ısırığı çok büyük bir Asya filini de 3 saat içinde öldürüyor





1. Kutu denizanası: En öldürücüler listesindeki 1 numara kutu denizanası denilen bu yaratıklar. 1954 yılından beri toplam 5 bin 567 kişiyi öldürdü. İnsan vücuduna yapıştığında salgıladığı toxinle kalbi direk etkileyerek sinir sistemini çökertiyor


3. Mermer yüzeyli salyangoz: Boyu küçük ama etkisi büyük. Listede üçüncü sırada yer alıyor. Zehri oldukça güçlü. Zehrinin bir damlası bile anında yirmi kişiyi öldürmeye yetiyor. Genellikle tuzlu sularda yaşıyorlar





4. Mavi halkalı ahtapot: Normal boyuttaki bir ahtapottan çok daha küçükler. Ortalama golf topu büyüklüğündeler. Vücudunda taşıdığı zehirle dakikada 26 yetişkin insanı öldürebilirler. Dünyanın en tehlikeli hayvanları içinde yer alıyor




5. Ölüm avcısı akrepler: Sanılanın aksine aslında birçok akrep zararsızdır. Çok az türleri canlılara zarar verir. Fakat zarar verenleri de gerçekten çok tehlikelidir. Bu sarı renkli akrepler dünyanın en tehlikeli canıları arasında yer alıyor.




6. Kaya balığı: Bu balıklar güzellik yarışmasına katılsa herhalde sonlarda yer alırlar. Görüntüleri oldukça çirkin olan bu yaratıklar balık familyasındaki en zehirli tür olarak biliniyor. Taş gibi görünen yüzeyleriyle oldukça öldürücü



7. Brezilyalı gezgin örümcek: Guinnes Rekorlar Kitabında en zehirli örümcek olarak yerini alan bu örümcek türü bir canlıyı anında öldürüyor. Zehrinin 0.006 mg'ı bir fareyi anında yok ediyor. İşin kötü tarafı bu örümceklerle günlük yaşantımızda da içi içe





8. Zehirli kara yılanı: Sadece bir ısırığı aynı anda 100 insanı ve 25 bin fareyi öldürme gücünde. Kobra yılanından 200 veya 400 kat daha zehirli. Isırdığı bir insanı en geç 45 dakika içinde alt edebiliyor.




9. Zehirli ok kurbağası: Zehirli ok kurbağası olarak biliniyor. Zehrini vücudunun üst yüzeyinde taşıdığı için dokunan insana bile zehirini hemen geçirebiliyor. 5 santimetre büyüklüğündeki bu mavi yaratıkların zehirinin 2 mikrogramı anında 10 insanı aynı anda öldürür.


10. Balonbalığı: Omurgalılar içinde en tehlikeli ikinci hayvan olarak biliniyor. Japon balığına benzeyen görüntüsüyle canlılar açısından büyük tehlike yaratıyor. Isırdığında canlıları felç ediyor. Birçok kurbanı da 24 saat içinde ölüyor





 

ceylannur

Yeni Üyemiz
şunun rengine bakın çok hoş görünüyor

buda çok sevimli kafası dana kafasına benziyor gözler felan



sarılar hep tehlikelidir zaten insanlardada aynısı söylenir sarışınların tehlikeli olduğu
biggrin.gif


 

ceylannur

Yeni Üyemiz
En zehirli kısa yılan
Namibya’da yaşayan namaqua ya da diğer adıyla benekli engereğin(bitis schneideri) boyu sadece 20 cm’dir.Yılan, diğer zehirli yılan türleri arasında en kısa uzunluğa sahip olanı.
2.jpg

En saldırgan kelebek
Dünyanın en agresif kelebeği Ugandalı charaxes candiope. Bu çok güçlü uçucu tür, bölgesine davetsiz olarak giren hayvanlara ve insanlara aktif biçimde saldırıyor.
3.jpg

En uzun sivri dişler
Afrika’nın yüksek derecede zehirli gaboon çıngıraklı yılanının dişleri 50 mm boyunda. Yetişkin bir bekar erkek yılan, 30 yetişkin erkeğe öldürücü doz püskürtecek kadar sıvı zehre sahip olabilir.
4.jpg
#
En uzun zehirli yılan
Kobra (Ophiophagus hannah) Güneydoğu Asya’da ve Hindistan’da yaşıyor. Kral kobranın bir ısırığının zehri bir fil ya da 20 insanı öldürmeye yetiyor.
5.jpg

En yırtıcı balık
Özellikle Güney Amerika’nın büyük ırmaklarında yaşayan Serrasalmus ve Pygocentrus ailelerine mensup piranalar en yırtıcı balıklardır.
6.jpg

En zararlı böcek
En zararlı böcek Afrika, Ortadoğu ve Batı Asya’nın kuru ve yarı kurak bölgelerinde yaşayan çöl çekirgesidir. Küçük bir çekirge sürüsü sadece bir günde 500 insana bir yıl yetecek olan yiyeceği tüketebilirler.
7.jpg

En zehirli kırkayak
Scolopendra subspinipes türünün en zehirli örneklerinden biri Büyük Okyanus’un güneyinde bulunan Solomon Adaları’nda yaşıyor. Canlı zehrini çenesiyle değil değişikliğe uğramış ön ayaklarıyla kurbanına salıyor.
8.jpg

En zehirli yumuşakça
Mavi halkalı ahtapotun iki yakın akraba türü olan hapalochlaena maculosa ve h.lunulata o kadar yoğun bir sıvı zehir salgılıyor ki, acısız bir ısırıkları birkaç dakika içinde ölüme yol açabiliyor.
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
En zehirli yumuşakca
En zehirli yumuşakça
Mavi halkalı ahtapotun iki yakın akraba türü olan hapalochlaena maculosa ve h.lunulata o kadar yoğun bir sıvı zehir salgılıyor ki, acısız bir ısırıkları birkaç dakika içinde ölüme yol açabiliyor.
9.jpg

En tehlikeli kertenkele
Gila canavarı (Heloderma Suspectum), Meksika ve ABD’nin güneybatısındaki kurak bölgelerde yaşayan uzunluğu 60 santimi bulabilen iri yapılı ve parlak renkli bir kertenkeledir.
10.jpg

En küçük çıngıraklı yılan
Cüce çıngıraklı yılan Ssistrurus milliarius ABD’nin güneydoğusunda nehir yada göllere yakın ağaçlık arazilerde yaşar. Bu türün yetişkinleri bile 45 cm’den kısa. Küçük boyuna rağmen son derece zehirli ve insanları genellikle ısırıyor.
11.jpg

En zehirli balık
Dünyanın en zehirli balığı Hindistan Pasifik’in tropik sularında yaşayan taş balığıdır.(synanceia verrucasa) Balığın güclü bir nörotoksik içeren yüzgeçleriyle doğrudan temas ölümle sonuçlanabiliyor
12.jpg

En zehirli semender
Kaliforniya semenderinin (taricha torosa)derisi kanı,kasları ve özellikle sinirlere etkili son derece zehirli bir kimyasal olan tetradoksin içerir. Semenderin zehrinin tek bir damlası binlerce fareyi öldürmeye yeterli.
13.jpg

En tehlikeli arı
Afrikalı bal arıları(apis mellifera scutellata)üzerlerine gidildiğinde insanlara doğrudan saldırabiliyor ve insanları takip edebiliyor. Arılar kendi bölgelerini koruma konusunda da oldukça agresif ve korumacı olabiliyor
14.jpg

En zehirli okyanus canlısı
Box Jelly Fish ile ölüm sadece 5 dakika sonra geliyor. Dokungaçlarının boyu 3 metreyi bulanilen canlı Hint Pasifiği’nde yaşıyor.
15.jpg

En zehirli kurbağa
Kolombiya’da yaşayan dort poison frog dünyanın en zehirli canlısıdır. Boyu sadece 2 cm olan bu türün zehiri 150 insanı aynı anda öldürebilir.
16.jpg

En zehirli akrep
Daha çok Ortadoğu’da yaşayan ve halk arasında sarı akrep olarak bilinen death stalker 1 miligram zehri ile 15 bin fareyi öldürebilir. Akrebin zehiri yetişkin bir insanı 1 saatte öldürebilecek kadar güçlüdür.
17.jpg

En zehirli örümcek
Dünyanın en zehirli örümceği sydney funnel örümceği olarak bilinir. 1 mg zehiri ile 10 bin fareyi öldürebilen örümcekler ile ölüm sadece 30 dakika sonra geliyor.
18.jpg
 

ceylannur

Yeni Üyemiz
. Kutu denizanası: En öldürücüler listesindeki 1 numara kutu denizanası denilen bu yaratıklar. 1954 yılından beri toplam 5 bin 567 kişiyi öldürdü. İnsan vücuduna yapıştığında salgıladığı toxinle kalbi direk etkileyerek sinir sistemini çökertiyor.
132720081119093915779.jpg





2. Kral Kobra:DÜnyanın en uzun zehirli yılanı. 6 metreye kadar ulaşabiliyor. Genellikle yılanla besleniyor. Bu yılanın tek bir ısırığı bir insanı anında öldürmeye yetiyor. Tek bir ısırığı çok büyük bir Asya filini de 3 saat içinde öldürüyor.
574120081119093943247.jpg






3. Mermer yüzeyli salyangoz:Boyu küçük ama etkisi büyük. Listede üçüncü sırada yer alıyor. Zehri oldukça güçlü. Zehrinin bir damlası bile anında yirmi kişiyi öldürmeye yetiyor. Genellikle tuzlu sularda yaşıyorlar.
255620081119094012101.jpg





4. Mavi halkalı ahtapot: Normal boyuttaki bir ahtapottan çok daha küçükler. Ortalama golf topu büyüklüğündeler. Vücudunda taşıdığı zehirle dakikada 26 yetişkin insanı öldürebilirler. Dünyanın en tehlikeli hayvanları içinde yer alıyor.
932320081119094044593.jpg





5. Ölüm avcısı akrepler: Sanılanın aksine aslında birçok akrep zararsızdır. Çok az türleri canlılara zarar verir. Fakat zarar verenleri de gerçekten çok tehlikelidir. Bu sarı renkli akrepler dünyanın en tehlikeli canıları arasında yer alıyor.
550620081119094115810.jpg







6. Kaya balığı: Bu balıklar güzellik yarışmasına katılsa herhalde sonlarda yer alırlar. Görüntüleri oldukça çirkin olan bu yaratıklar balık familyasındaki en zehirli tür olarak biliniyor. Taş gibi görünen yüzeyleriyle oldukça öldürücü.
154220081119094148786.jpg






7. Brezilyalı gezgin örümcek: Guinnes Rekorlar Kitabında en zehirli örümcek olarak yerini alan bu örümcek türü bir canlıyı anında öldürüyor. Zehrinin 0.006 mg’ı bir fareyi anında yok ediyor. İşin kötü tarafı bu örümceklerle günlük yaşantımızda da içi içe
743520081119094304356.jpg







8. Zehirli kara yılanı: Sadece bir ısırığı aynı anda 100 insanı ve 25 bin fareyi öldürme gücünde. Kobra yılanından 200 veya 400 kat daha zehirli. Isırdığı bir insanı en geç 45 dakika içinde alt edebiliyor.
285320081119094339729.jpg







9. Zehirli ok kurbağası: Zehirli ok kurbağası olarak biliniyor. Zehrini vücudunun üst yüzeyinde taşıdığı için dokunan insana bile zehirini hemen geçirebiliyor. 5 santimetre büyüklüğündeki bu mavi yaratıkların zehirinin 2 mikrogramı anında 10 insanı öldürebiliyor
369720081119094408560.jpg






10. Balonbalığı: Omurgalılar içinde en tehlikeli ikinci hayvan olarak biliniyor. Japon balığına benzeyen görüntüsüyle canlılar açısından büyük tehlike yaratıyor. Isırdığında canlıları felç ediyor. Birçok kurbanı da 24 saat içinde ölüyor.
118320081119094437654.jpg

 
Üst Alt