Bİ SaMiMi OLABiLSEK KEŞKE

Ayyüzlüm

Yeni Üyemiz
Bİ SaMiMi OLABiLSEK KEŞKE
Değerli dostlar! Riya ve gösteriş aslında, korkakların, şahsiyeti ve kimliği oluşmamış yaratıkların, kendisine bile saygısı olmayan zavallıların başvurduğu bir davranıştır. Böyle insanlara pirim verilmemeli, riyakarlıkları yüzlerine serpilmelidir.

Riyanın her çeşidi ahlaksızlık olduğu halde, dini yaşamda yapılan riya daha büyük bir ahlaksızlıktır. Peygamber Efendimiz (s.a.); “sizin için en çok korktuğum şey, küçük şirk yani riyadır” buyurmuştur..

Bir Samimi Olabilsek
Yapmacık hareketlerin onay gördüğü, ikiyüzlülüğün sanat haline getirildiği, riyadan kaçınmanın adeta iğne deliğinden geçmek kadar zor olduğu bir dönemde bulunuyoruz. Böyle bir zamanda riya illetine bulaşmak ne kadar kolaysa, ondan kurtulmak da bir o kadar zordur. Bir yandan da amellerin niyetlere bağlı olduğu, Cenab-ı Hakk’ın ihlâs ve samimiyeti sevdiği de apaçık ortadadır. O halde bu illetten bir an önce kurtulmak gerekir.
İslâm alimleri bu manevi hastalığın tek ilacı olarak ihlâsı göstermişlerdir. İhlâs, yani kulun amel, ibadet ve davranışlarını, sadece Tealâ için yapması hali. Yani ’a samimiyet…
Riyayı bir tür zehir olarak düşünecek olursak, diyebiliriz ki ihlâs onun panzehiridir. Fakat mühim olan çareden ziyade, böyle bir panzehiri içmeyi kabullenmenin zorluğudur. Zira vücuda yararlı her ilaç gibi ihlâs şurubu da kişiye acı ve zor gelir. Sabır ve dirayet gerektirir.
İhlâsa ulaşmak için kişiyi riyakârlığa sevk eden, övülme tutkusu, yerilme kaygısı, rızık korkusu gibi bir dizi zararlı huydan vaz geçmek gerekir. Bilinmelidir ki her şey Alah’ın elindedir. Kul gözüne girerek hedefe ulaşmayı ummak yerine, mülkün asıl sahibi olan ’ın gözüne girmeye çalışan kişiyi diğer kulların sevgi ve ilgisine de mazhar kılar. Zor gözüken işlerini kolaylaştırır.

hepimizi samimi kılsın yaptıgımız ve yapacağımız amellerimizi riya ve gösterişten korusun inş selametle kalın..
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
normal_kirmizi_gul_201.jpg

İslâm alimleri bu manevi hastalığın tek ilacı olarak ihlâsı göstermişlerdir. İhlâs, yani kulun amel, ibadet ve davranışlarını, sadece Tealâ için yapması hali. Yani ’a samimiyet… iNŞALLAH SAMİMİ OLANLARDAN OLURUZ......ağlaa

 
Üst Alt